The Nowhere Child


Ett inlägg om ytterligare en försvunnet barn-bok.Christian Whites bok The Nowhere ChildNya författarbekantskaper och läsning på engelska 
vill jag göra mer av. Och nånstans på nätet fångades mitt intresse av Christian Whites bok The Nowhere Child. Detta är australienske manusförfattaren Christian Whites debutroman, en psykologisk thriller helt klart inspirerad av Gillian Flynn.  Jag får också associationer till Alex Marwood och hennes bok Den mörkaste hemligheten som jag nyligen läste, för The Nowhere Child är ytterligare en försvunnet barn-bok. Men ändå är den här boken jag just har läst och slagit ihop pärmarna på Whites alldeles egna roman.

Bokens huvudperson är fotoläraren Kimberly Leamy i Melbourne. En dag blir hon kontaktad av en man. Han visar henne bland annat ett foto på en liten amerikansk flicka, Sammy Went, som försvann som tvååring. Mannen är övertygad om att Kim är Sammy. När den första chocken har lagt sig, och efter att ha konfronterat den syster hon har vuxit upp med och sin styvfar (mamman är död), reser Kim till USA för att återförenas med sin okända familj, men också för att ta reda på vad som egentligen hände och varför hon fördes bort.

Det här är en obehaglig historia. Jag menar, föreställ dig själv om det skulle komma en karl och visa upp en bild och påstå att du var det försvunna barnet på fotot?! Vilken mardröm! Och att sen dessutom upptäcka att ditt liv har varit byggt på lögner.

Jag tycker att detta är en riktigt stark debutroman. Författaren är helt klart en driven skribent. Boken är snabbläst trots att den är på engelska. Som läsare kastas jag rakt in i den centrala händelsen och följer med Kim på hennes resa efter sanningen. Jag vill ju också veta! Några djupare personporträtt visas inte upp, men jag tycker inte riktigt att det behövs. Det gör det hela mycket mer spännande att Kim liksom bara är en vanlig ung kvinna – och ändå inte. För ett centralt tema är också en religiös sekt. Sen kanske jag dras till den här typen av böcker eftersom jag hoppas (felaktigt, förstås!) att jag själv har nån okänd familj eller familjemedlem nånstans där ute.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.