Lördagen den 28 september och söndagen den 29 september 2019: Från orkeslöshet till nystädat


 Kära dagbok…

Boken en främling i mitt hus och kaffe på sängen

En ledig dag inleds alltid med läsning och kaffe på sängen.

En helg är för kort! För kort för att återhämta sig. Och då var jag ändå ledig två och en halv dag. Hela lördagen kände jag mig seg och trött, orkeslös. Det var först idag på söndagen som jag kände mig lite piggare. En vill inte bara sova och slöa när en är ledig. En vill göra lagom mycket som en får lite energi av. Sen finns det saker en behöver göra också. Allt ska rymmas på de här 48 timmarna.

Lördagen började i vanlig stil med läsning och kaffe på sängen. Sambon kom hem lite senare än jag på fredagen, så jag vaknade först. Det fanns önskemål om att göra en liten loppistur. Utöver det behövde vi handla. Och så hade vi bestämt att köpa vin och laga mat till vinet enligt recept på senaste vinprovningen. Om vin- och matlagningen på lördag finns att läsa i ett separat inlägg!

Grodprinsessa

Nä, pussade den inte.

Vi tuffade iväg i Clark Kent* och for till Boländerna. Där finns både Systembolag och en massa loppisar och secondhandaffärer. Vi fann de vätskor vi skulle ha. Därefter betade vi av Helping hand, Röda korset och Erikshjälpen. Tro det eller ej, men jag pussade varken grodprinsessor eller shoppade nåt! Det räckte med att titta igår för min del. Jag såg bland annat en ekbladsbricka, större än den jag har, men i sämre skick, samt ett helt makalöst matsalsbord. Bordet var enormt, tungt och vitmålat – med blommor på. Det var så fult att det var skitsnyggt, helt enkelt. Om en nu bara hade haft en sal att ha det i… Bricka och bord såg jag på Röda korset. På Erikshjälpen doftade det nybakat som vanligt och kanelbullen till kaffet var underbart god. Shoppingturen avslutades på ICA Maxi i Gnista där vi shoppade loss för ett par tusenlappar. Och då var det nästan mest kattmat och kattsand…


När vi kom hem satte vi igång med rengöring av kattpotta. 
Det tog sin lilla tid och det var väldigt praktiskt att vara två. Matlagningen sen tog också tid, men det var det baske mig värt. Det var himmelskt gott! Kvällen avslutades med kaffe och morotskaka till dessert samt Dumlekolor till Shetland. Sen drog nån ner min rullgardin och jag ville bara gå och lägga mig.

∼ ♦ ∼

Kapitel 23

I morse påbörjade jag kapitel 23.

I morse kunde jag sova lite längre, till nånstans efter klockan åtta i alla fall. Kapitel 23 påbörjades i min bok på gång, en bok som är väldigt obehaglig. Idag behövde vi städa, men vi behövde också frisk luft. Efter frukost och dusch drog vi iväg till Ulva kvarn en stund. Det var roligt att titta på alla fina grejor i Ulva diversehandel, men idag köpte vi inget. Fast mormorskrukorna hade jag mycket väl kunnat tänka mig att köpa om jag inte hade haft så mycket grejor redan… Eftermiddagskaffet tog vi hemma, för vi hade var sin morotskaka kvar.

Jag dammade och dammsög och sambon skurade golv i kök, hall, badrum och vardagsrum. Hon skurade också av inne på gästtoan. Det fick vara fint en timme drygt, sen var det sandstorm i hallen igen. Och efter maten skulle jag var duktig och åka ner med soppåsar till soprummet. Bara det att kompostpåsen förstås läckte så det blev bruna fläckar från köket till hallen.

 


Till middag lagade vi pulled turkey
och självklart kunde jag inte låta bli att öppna ett av vinerna från Lännabruk. Mer om det vinet kommer förstås i ett separat inlägg under morgondagen eller så.


Nu ska jag vila en stund i fåtöljen med min bok 
så att jag orkar gå och lägga mig sen. I morgon kväll ska vi ha gravöl för vår enhet och tre av våra chefer. Om en vecka föds visst den nya avdelningen. Det blir nog bra med det också.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.