Fredag kväll den 6 september och lördagen den 7 september 2019: Svårt att koppla av för Gammeln


 Kära dagbok…

Fredagskvällen var det som sagt både firning och gravöl. Och framför allt, invigning av våra nygamla champagneglas. De var underbart goda att dricka prosecco ur, jag lovar! Räkorna från Korgtassen var inte bara norska, de var stora och matiga också. Lite senare åt vi ost och gravölet till det blev var sitt glas rött från Valpolicella. Ostarna glömde jag tyvärr att fota!


Det blev inget ståhejigt firande eller nåt gråtgravöl. 
Vi tog det lugnt mellan räkor och ostar och glodde på TV. Mini hoppade (läs: promenerade på glasbordet) mellan oss, men tycks för tillfället (?) föredra att sitta på ett av armstöden på Annas fåtölj. En liten stund satt hon hos mig dock.

Mini

Mini satt mest hos Anna, men en liten stund hos mig också.

∼ ♦ ∼

Det är så jävla mycket som snurrar just nu i skallen att nån vidare sovmorgon blev det inte. Jag vaknade nånstans mellan halv och kvart i sju. Försökte tvinga mig att sova vidare, men strax efter sju gav jag upp. Jag gick upp och skrev lite, tömde kattpottorna och diskmaskinen och körde en orange tvätt. Sen gjorde jag ett nytt försök att lägga mig med kaffe och bok på sängen. Det blev väl nån knapp timme i alla fall innan jag klev upp.


Mycket att tänka på, som sagt, och svårt att koppla av. 
Efter frukosten ringde jag Annas snälla mamma för att kolla läget, men när ingen svarade hoppade jag i duschen. Då ringde förstås mobilen. Jag svarade naturligtvis inte utan ringde upp när jag var nyduschad och klar. Efter samtalet tog jag med mig sopor och slängde dem innan jag åkte för att handla på ICA Maxi Gnista. Jag hade ett par ärenden till apoteket också, men uträttade bara ett, det andra blev för kostsamt (det handlar ju om min egen hälsa och sånt ska en väl inte slösa pengar på..?). Vi har börjat handla på Maxi i Gnista. Jag gillar det mycket framför allt för att affären är rymlig och det känns inte som om en behöver trängas med folk och varuvagnar. Sen är sortiment och priser också bra, förstås. Jag skulle inte handla så mycket, lite mat och lite till kylen samt kattmat bara. När kvittot rullade ut stannade det på strax under 800 spänn… Det enda jag köpte utöver det som stod på lappen var då kalkonsalami för 30 spänn. Nåja, jag fick tag i både kattmat och sköljmedel till extrapris.

Tre kassar från ICA Maxi

Tre kassar från Maxi, men kattmaten fick jag ta med mig nästa vända från bilen.


Sen blev det lite bråttom,
för Anna hade två timmars rast mitt på dan och ville gärna komma hem en stund och lägga upp fötterna. Självklart hämtade jag henne och körde tillbaka henne till Äldreboendet. Jag tycker att det är skit att personalen inte har nåt vettigt ställe att vila på när de är lediga två timmar mitt på dan de gånger de jobbar klockan 7 – 21. Men nu fick hon komma hem en stund i alla fall och äta sin lunch här efter en stunds vila. Jag passade på att stryka lite under tiden. Sen blev det var sin kopp kaffe och provsmakning av sesamknäcke med kalkonsalami på. Gott!


När jag kom hem från vända två till Äldreboendet 
tog jag ett varv med Helvetesmonstret*. Det gillar inte katterna och Citrus flaxade omkring här inne helt skräckslagen. Lucifer låg på ballen** och sov och tycktes inte märka nåt, Mini flydde dit ut. Jag funderade på att sno nedanstående skylt från Korgtassen igår:

Skylt Oljud kan förekomma

Tänkte sno denna och sätta upp när jag dammsuger.

∼ ♦ ∼

Körkortsfoto

Den här bilden ska sitta på mitt nya körkort i tio år.

Igår var jag till fotografen. Det tyckte jag inte var roligt, men det var nödvändigt eftersom jag måste förnya mitt körkort. Han tog åtta bilder och gemensamt valde vi ut en bild där jag ser hyfsat normal ut. Idag postade jag handlingarna till Transportstyrelsen och räkningen för ett nytt körkort (250 spänn) har jag lagt in för betalning på måndag. Jag fick sex ex av samma foto och har nu fem kopior kvar. Är det nån som vill ha en signerad idolbild finns nu alltså chansen. Jag har ju liksom ingen mamma att skicka nåt foto till längre. Anna föreslog att jag skulle skicka foton till mina bonusbarn så att de kan kasta pil på bilden av mig, men det tyckte inte jag var nån bra idé.

∼ ♦ ∼

Jag har haft ont i höger höft igen i några dar. Igår kväll blev det värre och idag har jag känt av den mer eller mindre hela dan. Det är väl Gammeln, det syns tydligt på fotot att jag är drabbad av den. (Där syns även påsar under ögonen etc.) Nu ska kärringen i alla fall äta kycklingklubbor och potatisgratäng, katterna ska få nåt gott att tugga på, kanske lax på påse eller nåt. Det drar ihop sig till oväder ute, men jag hoppas att Anna kan cykla hem utan att bli dränkt – hon har ju sin fina regnjacka. I kväll hyfsar vi ostar och rödvin när vi glor på Shetland. Jag ska i alla fall ta ett glas rött till kycklingen nu!

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.