Tisdag kväll den 3 september och onsdagen den 4 september 2019: Vilda fester och vanlig lunk


 Kära dagbok…

När jag skulle skriva rubriken till det här inlägget skrev jag fel månad. Uppenbarligen vill jag vara kvar i augusti. Det går naturligtvis inte. September har startat och det är fullt ös på jobbet med allt som ska fixas inför omorganisationen – samtidigt som det är vanlig lunk. Från och med nästa månad ska vi ha bildat en ny och mycket större avdelning. Personellt sett nästan dubbelt så stor som nuvarande. Ja, jag tänker inte skriva mer än så här om detta, för det är fortfarande väldigt mycket som inte är färdigt.

∼ ♦ ∼

Kattkräk i balkongsoffan

Har de haft fest, eller?

Fullt ös och vilda fester har det visst varit hemma. Det första jag fick göra när jag kom hem från jobbet igår var att torka kattspya – i vår nya balkongsoffa. Jag gnussade och gned och tror att jag fick bort inte bara kräket utan även fläcken. Den här veckan har katterna inte haft så god aptit. Citrus vägrar helt att äta viss mat, det kan gå om en trugar henne ordentligt och låter lilla prinsessan äta uppe på en bänk i köket. Lucifer och Mini äter inte så mycket heller. Nä, maten de får just nu är ingen succé och om de dessutom spyr upp den får jag försöka skaffa ny sort i helgen.

Två morgnar i rad är det jag som har serverat katterna frukost. Lucifer brukar alltid jama och krafsa på sovrumsdörren, ofta vid fyra, fem-tiden. Det har han inte gjort nu, vilket får mig att undra om det är nån skit i maten som de inte tål eller inte gillar. När de sen får mat äter inte ens Lucifer särskilt mycket. I övrigt är katterna som vanligt – nyfikna, busiga och rätt slöa. Lucifer och Citrus bråkbusar ganska mycket, men när Lucifer, som är mycket större än sin syster, är för ”hårdhänt” eller för klumpig brukar Citrus gömma sig. Precis innan jag skulle gå i morse utspelade det sig en väldigt söt scen mellan de två syskona. Lucifer tvättade Citrus och allt var frid och fröjd. En stund i alla fall…

Lucifer tvättar Citrus

Syskontvätt. Lucifer tvättade Citrus på huvudet i morse.

 

Citrus och strykkorgen

En nyfiken, men sömnig, hjälpreda. Citrus övervakade min strykning.

Förutom att torka spya igår torkade jag av i badrummet och på gästtoan. Märkligt nog hittade sambon, när hon kom hem från jobbet, en fläck på kaklet i badrummet som jag hade missat. Även solen – och vårt kakel! – har alltså fläckar och den skyldige är förstås fläckborttagaren, det vill säga jag. Det fanns en hög med kläder och dukar som skulle strykas också. Till min hjälp (?!) hade jag Citrus, som var omåttligt nyfiken på tvättkorgen, framför allt. Men hon lydde när jag sa ifrån att hon inte fick hoppa ner i korgen och lägga sig på den rena tvätten. Hon satt på Annas köksbord, som står i Djungelrummet där jag strök, och hade full övervakning på mitt arbete. Fast… det blev nog tråkigt efter ett tag, för de små ögonen åkte igen och blev till springor…

∼ ♦ ∼

I morse var det lite varmare än igår, runt tolv grader. Men med nordlig vind har jag nu utökat ytterbeklädnaden med en snusnäsduk runt halsen. Jag blir ganska varm när jag går till och från jobbet, så det räcker än så länge med tröja och nu också snusnäsduk, alltså. Vädret var si och så under dan. Det är kallt, men inte den där höga, sköna luften och blå himmel. Jag brukar roa mig med att fota Domkyrkan på väg till eller från jobbet. Dess torn blir extra vackra på bild om himlen är så där djupt blå. Igår på vägen hem fanns lite blått i alla fall bland molnen, i morse var det inte mycket alls…

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen passerade utan att nåt revolutionärt hände. Jag tror att vi är många som mest jobbar på i vanlig lunk. I kväll är jag ute och dricker öl och pratar allvar med en vänkollega, så det här inlägget började jag skriva igår, skrev klart på mina raster idag och tidsinställde publiceringen av.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 3 september och onsdagen den 4 september 2019: Vilda fester och vanlig lunk

 1. Mysigt och läsvärt inlägg – som vanligt!

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Alltid trevligt att läsa om katterna, även om det så klart inte är så trevligt om de inte mår bra av sin mat. Här är lite varmare. Det var arton grader igår. Det är bara att tacka och ta emot.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Katterna är min familj, de! ❤
   Torsdagen började med regn och 14 grader. Nu är det rätt soligt och 17 grader. Igår kväll var jag ute på krogen. Ja UTE! Vi kunde faktiskt sitta utomhus på kvällen. Härligt! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.