Den första söndagskvällen i september och Tisslingarnas fjärde födelsedag 2019: Isigt och kattfödelsedag


 Kära dagbok…

Gårdagskvällen blev isig. Anna tog resolut tag i kylskåpsavfrostningen efter middagen. Middagen där jag lyckades hälla ut fet grillad kycklingsås över halva köksgolvet… Jag är inte alltid stolt över mig själv, om en säger så. Golvet skurades – och fick sen skuras ytterligare en gång. Det fanns nämligen rätt mycket is i kylen. I morse konstaterade sambon att det hade börjat isa till sig igen. Skälet är att den lilla kylen och den underliggande frysen uppenbarligen hänger ihop mer än bara att den ena står på den andra. De delar idiotiskt nog avstängningsknapp också. Därför blir det till att göra ett nytt ryck i kväll med fokus på frysen och försöka hålla kylen isfri. I ärlighetens namn hoppas jag nästan på att eländet går sönder. Drömmen vore att ta nån duktig inredare till hjälp och rita om köket och renovera det. Lustigt nog träffade jag en granne i morse och vi började prata om just kök. Deras kök är visst originalkök. Snyggt, sa grannen, men inte särskilt funktionellt. Ungefär som vårt, dårå…

Grillad kyckling med tillbehör

Söndagsmiddag med liiite grillad kycklingsås kvar på tallriken…

∼ ♦ ∼

Nu till nåt sköjigare! Idag är det Tisslingarnas födelsedag. De fyller fyra år. Omräknat i människoår blir det… 32 år. Tänk att det är så länge sen Biografmaskinisten var barnmorska och hjälpte Mini att föda (nåja…) Citrus först och Lucifer sen…

Lucifer och Citrus ungefär fem veckor gamla

Lucifer och Citrus ungefär fem veckor gamla.

 

Idag är de lite större… Jag brukar faktiskt inte tillåta att Lucifer ligger på köksbordet när jag ska äta vardagsfrukost, men på födelsedagen gjorde jag ett undantag. Han sov så sött och purrade så gott.

Lucifer sover på köksbordet

En 32-åring sov så sött på köksbordet i morse.


De har två väldigt olika personligheter, Tisslingarna. Lucifer 
är väldigt sällskapssjuk och vill gärna att vi människor är hemma. Citrus är mera fjär och sitter aldrig i knäet eller så. Men ibland är hon lite lik en hund och går till exempel fot. Fast det tror jag har att göra med att hon är så nyfiken. Annars är hon i mångt och mycket en riktig liten prinsessa.

Citrus på sidenkuddar tittar åt sidan

Prinsessan Citrus.


Stort GRATTIS till Tisslingarna och deras mamma Mini på födelsedagen! 
Det är tur att ni finns så jag har några ”barn” att älska jag också. Ni har dessutom botat min katträdsla. Födelsedagar är viktiga att fira om de gäller dem som betyder nåt för en. Såna ska uppmärksammas oavsett om de är människor eller katter. Det blev därför nåt extra gott i skålarna i kväll – och kanske lite godis också. Ni berikar mitt liv, kära familjen Katt!

Mini ser lite nöjdare ut

Den stolta modern Mini.

∼ ♦ ∼

Det var lite tungt att gå i morse. Ryggen och ena höften gör ont och Linnex tycks inte hjälpa. Jag undrar hur det har gått för sambon som hade ännu värre smärta. Jag hoppas att hon får möjlighet att kolla upp det via arbetet. Morgonen var kylig och det var skönt med en varm, nytvättad favorittröja på sig. Idag kände jag att jag gärna hade stannat hemma och läst, med boken på mitt nya bokstöd (= Lucifers rumpa).

Boken mot Lucifers rumpa

Ont i rygg och höft idag och hade gärna stannat hemma och läst med boken på mitt nya bokstöd.


På jobbet fick jag nästan börja med ett utredningsarbete idag. 
Det är lite knepigt när en vet mycket, men ska stå tillbaka för externa utredare. Jag kände i alla fall att jag ville bringa klarhet i ett par frågor och hoppas att jag kommunicerade detta så att budskapet gick fram. Det tar tid och energi, kunde jag konstatera. En andningspaus blev en arbetslunch, trots allt. Jag har utöver detta utfört sedvanliga diversearbeten, till exempel fotografering och dagordningsförfattande. Torsdag den här veckan blir en riktig mötesdag, kan jag konstatera. Det är inte heller vilka möten som helst utan ganska viktiga. Av det skälet och ytterligare annat kan ölkvällen på onsdag flyttas till ett bättre tillfälle.

Lunch med C

Arbetslunch och andningspaus med C.

∼ ♦ ∼

Självinsikt är en undervärderad egenskap. Jag erkände till exempel för två av mina chefer häromdan att jag är tidsnegativist. Med detta menar jag att jag ofta säger och tror att jag inte hinner göra nåt färdigt i tid – men sen levererar jag alltid (ta i trä) inte bara i tid, utan i god tid. I morse läste jag ett mejl från nån som uppenbarligen inte har självinsikt, nån som kanske är lite… bortskämd, rentav. På mejlet jag fick, nåt jag inte ska citera här, hade jag god lust att svara

”Det märks inte.

Men jag vill inte fortsätta en diskussion med nån som inte kan ta till sig mitt försök till konstruktiv kritik, kritik som dessutom efterfrågats av ”målsägaren”

”Trist attityd,

säger jag bara, och går vidare.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Den första söndagskvällen i september och Tisslingarnas fjärde födelsedag 2019: Isigt och kattfödelsedag

 1. Grattis till katterna! 🙂

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Jättestort grattis till pälsklingarna!!
  Våran pälsboll fyller 10 år någon gång i augusti-september. Lite oklart när eftersom han var nästan ett år gammal då vi fick hand om honom. Så grattis till honom också då!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja grattis till Lukas också! Våra Tisslingar festade så hårt att en av dem hade spytt i ballesoffan när jag kom hem idag. 😦 Men annars är de gulliga. ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.