Helgen den 30 augusti – den 1 september 2019: Vila, värk, marknadsbesök och stadsdito


 Kära dagbok…

Ledig helg för oss båda två. Ensamma vuxna hemma. Vi gick till Kvarnen för att införskaffa nåt ät- och drickbart till fredagskvällen främst. Det blev räkor i lösvikt samt goda ostar och fyra röda italienare som fick följa med hem ifall att. Och ifall att blev det på lördagen. På fredagskvällen var vi nämligen väldigt trötta båda två. Vi åt våra räkor och drack ett vitt vin som smakade päron. Mer om vinet kommer i ett separat inlägg senare! Båda hade vi värk här och var, värk som trots vila inte riktigt har velat släppa. Det blev därför tidig sänggång. Och tidigt uppvaknande på lördagen.

∼ ♦ ∼

Väderprognosen för lördagen kändes säkare än söndagen, så därför tankade vi bilen och styrde kosan mot Ulva kvarn. Där var det höstmarknad – i stekande hetta. Det kändes… konstigt att titta på vantar och mössor och jultomtar, men där fanns mycket annat som salufördes också. Med hem till oss kom en krydda, choklad och ett par ostar, varav den ena var prisbelönt (grönmögel- OCH vitmögelost). På Ulva diversehandel hittade vi fyra champagneglas till Annas Iittalsamling och dessa tyckte jag skulle få följa med hem.


Hemkomna från marknadsbesöket var vi törstiga. 
Jag lockade ut min kära på en GT hos Churchill Arms och hur det nu var så åt vi majskyckling till middag där också. Det var liksom lika bra. Majskyckling är ingen stor pippi, vilket passade oss utmärkt. Då fick vi nämligen plats med både lördagschoklad från Augusta Jansson och goda ostar och rödvin. Mer om vinet kommer i ett separat inlägg! Det blev en lugn läslördag hemma sen, med tvätt som skötte sig själv i bakgrunden. Vi mumsade först på lite choklad och senare på ostar.

∼ ♦ ∼

Söndagen kom och den var ännu hetare och mer kvav än lördagen. Vi tog det lugnt i starten med läsning och kaffe på sängen. Jag är faktiskt snart halvvägs i tegelstenen jag fick av vännen FEM till födelsedagen – och boken är bra!

Men böcker kan en inte ha på sig och jag behövde jeans. Anna hade spanat in en jacka som hon vill titta mer på. Eftersom säljaren på Carlings var så fruktansvärt oförskämd mot mig och indirekt påstod att jag hade haft ner jeans på golvet när jag i själva verket hade hängt upp jeans som redan låg där, blev det inget handlande där. Det är synd, för snygga kläder har de. Fast har man en taskig attityd mot kunderna förstår jag om affären var ganska tom (vi var de enda två potentiella kunderna där). I stället gick vi till Åhléns där jag fick bra och inte påträngande hjälp av en säljare som visade mig ett storlekstrick värt att minnas. Jag kom hem med ett par nya Levi’s! Det firade jag genom att äta upp marknadschokladen.


Nu har jag tvättat en maskin tröjor 
och har ytterligare en maskin på gång. Det börjar bli dags att fixa söndagsmiddag som blir grillad kyckling, för omväxlings skull (!), sallad och tztziki. Det har åskat och regnat. Vi ska försöka hacka loss is i kylen innan den pajar. Jobbväskan är packad, nya jeansen framhängda och jag är snart redo för en ny arbetsvecka, trots att rygg, höft och ben fortfarande värker.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.