Mitt bokår 2019: Somrig läsning i juli


Ett inlägg om böckerna jag läste i juli månad 2019.Med juli kom också min semester.
Så härligt med fem veckors ledighet, varav två i juli och resten i augusti. Den här sommaren tänker jag göra lite annat än bara läsa böcker och resa litterärt som jag i princip gjorde förra året. Ett par inrikes resor är också inplanerade. Utlandsresa funderar jag på senare i år. Varför dra från Sverige när det är som varmast och vackrast?

En del böcker blev ändå lästa i juli, för jag har ju som bekant alltid en bok på gång.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juliböcker 2019:

Matthew Pearls bok DanteklubbenFlorence Wetzels bok The Grand man

Stefan Åbergs bok Det man inte anarFrances Galleymores bok En änkas list

Marie Bengts bok Döden klär i dominoElly Griffiths bok En cirkel av sten

Olivia Laings bok Den ensamma staden Mari Jungstedts bok Jag ser dig

André Strömqvists bok Trädgårdsmästarens anteckningar


Påbörjad i juli månad:

Kjell Erikssons bok Den skrattande hazaren


Även juli månad började med en kriminalroman.
Totalt läste jag sex kriminal-/spänningsromaner (Danteklubben, The Grand man: a Scandinavian thriller, En änkas list, Döden klär i domino, En cirkel av sten, Jag ser dig). Tre av böckerna jag läste i juli ingår i serier (Döden klär i domino, En cirkel av sten, Jag ser dig). Det blev fem nya författarbekantskaper under månaden (Matthew Pearl, Florence Wetzel, Frances Galleymore, Olivia Laing, André Strömqvist). En av månadens lästa böcker är roman (Det man inte anar). En av böckerna är en historisk deckare eller roman (Danteklubben). En av böckerna är en sorts essäroman (Den ensamma staden). En av böckerna är en fackbok (Trädgårdsmästarens anteckningar). Två av böckerna fick jag för recension (The Grand man: a Scandinavian thriller, Det man inte anar). Två av böckerna är helt eller delvis baserade på verkliga händelser (The Grand man: a Scandinavian thriller, Den ensamma staden). Fem av böckerna köpte jag nya (Döden klär i domino, En cirkel av sten, Den ensamma staden, Jag ser dig, Trädgårdsmästarens anteckningar). Två av böckerna jag läste fick jag av vännen FEM (Danteklubben, En änkas list). En av böckerna läste jag på engelska (The Grand man: a Scandinavian thriller).

Av månadens nio lästa böcker fick tre högsta omdöme (The Grand man, Döden klär i domino, En cirkel av sten). Tre av de lästa böckerna fick högt omdöme (Det man inte anar, Den ensamma staden, Trädgårdsmästarens anteckningar, Jag ser dig). Två av böckerna fick lågt omdöme (Danteklubben, En änkas list).

Av juli månads lästa böcker fanns många bra. Men månadens bästa av dem jag läste är enligt min mening…

Döden klär i domino av Marie Bengts


Och med detta drar vi till
Stockholm Pride!!!!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.