Ett halvmousserande vitt vin: Ruby Frizz


Ett inlägg om ett vitt vin med lite bubblor.


 

Ruby Frizz

Ett överraskande, halvmousserande vitt vin.

Att köpa vin utan att ha med sig läsglasögon till Systembolaget kan vara lite av en… överraskning. Mitt uppdrag var att införskaffa en flaska vitt och en flaska rött. Den vita flaskan för 99 kronor visade sig överraska rejält.

Ruby Frizz är nämligen inte bara ett vitt, ekologiskt och italienskt vin. Det är också halvmousserande. Korken dras upp med korkskruv precis som vanligt, men på flaskan hänger även en bygelkork. Det gör att vinet kan sparas öppnat men liggande även i vår lilla kyl.

Vi köpte stora räkor som vi skalade själva och doppade i chiliaioli till. Systembolaget rekommenderar vinet till lättare rätter av fisk och skaldjur eller att dricka det som sällskapsdryck.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig, pärlande smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus.  […] Fruktig, ungdomlig doft med inslag av päron, honungsmelon, vita blommor och citrus.

Smak och doft av citrus och päron var mycket tydliga. Kanske stod honungsmelonen för det lite sötare i vinet. Vinets små bubblor var lagom pärlande i gommen för att passa till salta räkor. Jag blev glatt överraskad och tänker att det här vinet köper jag igen. Till räkor passar det alldeles utmärkt. Och flaskan med bygelkork sparas förstås för till exempel utflykter i framtiden.

Korken på Ruby Frizz

Flaskan med bygelkork sparas till kommande utflykter.

Toffelomdömet blir det högsta. Ruby Frizz är ett gott och prisvärt vin, med andra ord.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.