Tisdag kväll den 30 juli och onsdagen den 31 juli 2019: Förberedelser, firande och för första gången en gång till


 Kära dagbok…

Igår kväll skedde flera för första-gången-händelser för min del. En av dem var att äta varmrökt makrill. Det. Var. Så. Gott.

Varmrökt makrillmiddag

Varmrökt makrill för första gången till middag igår.


Sen skulle det förberedas, dels för Pride, dels för födelsedagsfirande. 
Min sambo var ett jehu på ballen*, men även i köket. Mästerbagarna rörde ihop nån smet som i slutänden blev jättegoda chokladbollar. Jorå, jag kvalitetssäkrade dem igår kväll – det går ju inte an att bjuda på äckliga kakor till födelsedagsfika.

∼ ♦ ∼

Elias 17 år tårta

Annas fina hallontårta.

Idag var det ingen vanlig semesterdag, utan vår tvåveckorssambos 17-årsdag. Tonåringens mamma och jag väckte med sång skrål och paket. Tisslingarna kom först vid paketöppningen. Mini kom inte alls, hon trodde att det var mat när vi ropade på henne så hon sprang ut i köket och väntade.

Resten av förmiddagen försvann i ett nafs. Anna gjorde hallontårta och jag dammsög och köpte färsk kanellängd. Strax före klockan 14 plingade första ”gästen” på, storebror. En stund senare anlände mormor och Lasse på cykel.

Paketen var nog till belåtenhet, även om det var en del mjuka från födelsedagsbarnets mamma och mig. Storebror gav ett generöst presentkort på bio och mormor och Lasse gav godis och pengar (precis som vi, utöver de mjuka paketen). Bästa paketet var kanske det som mamma hade nätshoppat, ett spel.

∼ ♦ ∼

Till födelsedagsmiddag hade födelsedagsbarnet önskat ett besök på PinchosJag var ärligt talat lite skeptisk först, men bestämde mig för att inte vara nån gammal kärring utan hänga på – för första gången till detta ställe. Appen laddade jag ner hemma och skapade ett konto. Anna hade redan gjort detta och bokade bord. På restaurangen, som var som en cirkus och med rätt hysterisk musik, beställde vi sen var och en de smårätter och den dryck vi ville ha. Födelsedagsbarnet och jag beställde två plankor var… Anna beställde bara en planka, men eftersom hon lyckades dra ur sin slang till insulinpumpen när hon satte sig till bords var det kanske rätt bra. Jag tog flera kycklingrätter, chili cheese, jätteräkor och pommes samt en kall öl. Vi fick vänta lagom länge på maten, drycken var snabbt klar, det var gott och min nota slutade på strax över 300 spänn. Det var lite mickligt med betalningen och hade jag fått önska skulle jag önska Swish. På restaurangen var det blandat klientel, men ganska många barnfamiljer. En kul grej, tycker jag, och gör det kanske igen.

∼ ♦ ∼

Men Päjken var inte den enda som fick paket idag! Med brevbäraren kom ett blått paket som innehöll en spännande bok som jag har fått för recension. Tack till författaren Louise Baumgärtner!

∼ ♦ ∼

Jag tror att jag har packat det mesta för resan i morgon. Och vi ska ju inte till världens ände. Ifall det är så att nåt behövs finns det affärer i Stockholm också. Vi ska bo på hotell i Gamla stan. Vårt hem i Uppsala och familjen Katt tar två goa killar hand om åt oss. Så i morgon kommer ett bokinlägg, men sen dröjer det några dagar innan jag skriver till dig igen, kära dagbok.

I ett försök att tänka positivt kan jag avslöja att jag har halva min semester kvar.

Ena kortsidan på balkongen med lyktor etc

Sommarkvällsbalkongen lämnar vi några dygn.

∼ ♦ ∼

*ett jehu på ballen = for omkring som en galning på balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Mat, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 30 juli och onsdagen den 31 juli 2019: Förberedelser, firande och för första gången en gång till

 1. Mösstanten skriver:

  Full rulle hos er. Vilken fin födelsedag ni ordnade för tonåringen. Hoppas att ni får en fin Pride. Vi åker upp till Söderhamn igen i morgon. Förbi Stockholm alltså. Ha det gott!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag hoppas och tror att han är nöjd, Att mormor och Lasse kom betyder mycket, för framför allt Lasse har ju svårt att ta sig fram pga sjukdom.
   Vi åker till Stockholm mitt på dan i morrn, tror jag. Det tar 45 minuter på pendeln. Sen kommer vi hem på måndag. Passerar ni Uppsala nästa vecka kan du väl höra av dig genom direktmeddelande på Instagram så kanske vi kan ses? Det vore så roligt!

   Gilla

 2. Rökt fisk är gott, även om jag inte äter det så väldigt ofta, tror jag det smakade mums till egen potatis och allt !

  Ser ut som ni hade en fin födelsedag för den unge mannen i huset.

  Jag vet ju fler som gillar pinchos, men jag tyckte det var rörigt och hej å håigt och känner inte att jag behöver göra om det.

  Ha en fortsatt skön semester nu 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättegott men inte superbra för min mage. Men jag stoppar i mig så mycket annat som är ännu sämre, så… 😛

   Jag tror att ynglingen blev nöjd med sin födelsedag. Pinchos var kul att prova, men, som sagt, där var mest barnfamiljer.

   Tack! Har just inlett fjärde semesterveckan med att resa hem från Pride, dammsuga, torka golv, tömma kattpottor och handla mat. 😛 Semester?.. 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.