Lördagen den 20 juli 2019: Dagvill och dagdriveri


 Kära dagbok…

Det blev lite snurrigt med dagarna i det förra inlägget. (Korrigerat nu.) Jag tror bestämt att jag inte bara tappar och glömmer nycklar, jag glömmer vilken dag det är. På semestern är det OK att vara lite dagvill, förstås, men jag känner att det här med min glömska börjar bli jobbigt. Idag har jag hittills (vad jag vet, förstås) bara glömt handlingslappen hemma och kors i taket mindes jag allt jag skulle köpa på den utom ägg. Med ägg är det ingen panik, heller.

Gårdagskvällen blev skön och vilsam. Jag läste ut en riktigt bra deckare som utspelar sig i 1950-talets modevärld i Stockholm och bytte till den senaste på svenska översatta boken om rättsarkeologen Ruth Galloway i Norfolk. Det blir den elfte i ordningen i den serien och mina förväntningar är höga. Månntro jag får plats på ballen* i kväll att sitta och läsa? Vår nya soffa har visst blivit vissa andras favoritställe…


Vi tittade även lite på TV igår kväll, 
jag och Citrus. Det var nån halvseg film och jag tappade tråden rätt snart. I kväll är det inte ett skit att se, så det blir läsning för hela slanten.

Citrus ser på TV

Citrus tittade på TV med mig igår kväll.


I morse inleddes dagen med jam och krafs vid sextiden.
Nån timme senare gav jag upp min halvdvala och utfodrade familjen Katt och tömde deras pottor. Sen gick jag tillbaka till sängen med en mugg kaffe och läste. Jag lärde mig… ja, för den som inte vet det är det lärorikt att läsa böcker… att stenar med hål i är förtrollade. Märkligt nog har jag en i min ägo…


Idag har det varit varmt och strålande sol.
Jag hade kommit överens med Slottsfrun om att ses på Slottet. Efter att ha vattnat mig själv och våra krukväxter hemma samt ätit frukost tuffade jag och Clark Kent** iväg. Slottsfrun hade besök av sin äldsta dotter och ett barnbarn, så jag stannade inte jättelänge. Men länge nog för att dra upp potatis och plocka en bunke med mest hallon och lite smultron. Jag rensade en del ogräs i våra land och gallrade bland morötter och ruccola. En enda bukett av plocksallaten jag sådde har kommit upp, men en hel del rödlök och tomater är på gång, dock inte redo att skördas ännu. Det blev en pratstund med Slottsherrn och två koppar kaffe och en macka innan jag åkte iväg för att handla. Jag höll på att glömma byta om från trädgårdslinne till tischa, men kom på det innan jag hunnit lämna Slottet.


Tokerian fick jag tag i billiga jumbopack med kattmat.
Två lådor följde med hem. Jag kom ihåg allt som stod på lappen som låg hemma, som sagt, utom ägg. Salt and vinegarchips och en chokladbit till kvällen stod inte på lappen men kom med ändå. Mat till katterna, alltså, fast vad skulle jag äta..? Det tålde att tänkas på över en öl på Churchill Arms.


Fast valet var inte så svårt. 
Om jag får bestämma blir det alltid Trattoria Alessandro. Idag gästades restaurangen av Alex själv en kort stund. Som vanligt god mat och dryck och lite haltande, men charmig servis. Mitt sällskap var Ruth/Elly.


Resten av kvällen stannade jag hemma med kära familjen Katt
I morgon ska vädret bli sämre och lämpar sig kanske för städning och strykning. Tyvärr, men…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 20 juli 2019: Dagvill och dagdriveri

  1. Mösstanten skriver:

    Fint att få egenodlade grönsaker och bär. Ja få och få, förresten. Ni har ju jobbat för att få fram dem.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.