Tisdag kväll den 9 juli och torsdagen den 10 juli 2019: Nerförsbacke


 Kära dagbok…

Det är redan onsdag och därmed nerförsbacke på riktigt. Det vill säga nerförsbacke till fem veckors ledighet, för min del. Som jag ser fram emot det! Och det handlar inte om att jag inte gillar mitt jobb utan att jag är trött och sliten, vill jag poängtera så ingen hänger upp sig på det också. Igår kväll tog jag mig i kragen och strök det som skulle strykas innan jag började packa lilla rullväskan för vår första semestertripp ner till Motala. Jag fick kontakt med mammakusinen M som jag gärna skulle ha träffat, men det visade sig att hon åker bort när vi åker ner och våra vägar möts inte. Synd! Men det kan bli fler turer neråt i höst för min del. Familjen Katt anade förstås att nåt var på gång och alla tre ville gärna hjälpa till med mina rena kläder. Det fick de inte. De fick nöja sig med att övervaka arbetet.

Familjen Katt Citrus Lucifer och Mini

Familjen Katt ville hjälpa till med strykning och packning, men fick nöja sig med att övervaka arbetet.

∼ ♦ ∼

Rena kläder är inte nåt som alla har tillgång till, det har jag sett. Igår kväll, när jag gick för att möta min sambo efter jobbslutet klockan 21.15, såg jag en person som brukar hålla till i vårt område och som uppenbarligen är hemlös. Igår kväll var Lizzy, som vi kan kalla personen, väldigt arg och aggressiv och kastade nånting efter mig från sin ”bädd” av en kartong intill en port. På hemvägen skrek h*n otrevliga tillmälen efter oss. Det är inte så att jag blir rädd, det är mest obehagligt. Och så tänker jag att personer med såväl fysiska som psykiska handikapp liksom missbruksproblematik inte borde få vara hemlösa utan tas om hand av samhället. Fast, som min sambo sa, det kanske inte är så lätt att ta hand om nån som troligen inte vill foga sig. Så hur kommer vi åt problemet med hemlöshet??? Beats me. Samtidigt går det förstås inte att generalisera och dra alla hemlösa över en kam. Det finns säkert personer som kan tänka sig att foga sig efter de regler för stödboenden etc som finns.

Svarta jeans på ett elskåp

Alla har inte rena kläder och alla har inte nånstans att bo. Men alla vill heller inte foga sig.

∼ ♦ ∼

Böckerna Det man inte anar och En änkas list

Bokbyte från en relationsroman med många intressanta teman till en deckare av en ny, men avliden författarbekantskap.

Utöver att stryka, packa och promenera igår kväll läste jag ut den senaste boken jag har fått för recension, en relationsroman med en hel del intressanta teman och bottnar. Jag har bytt till den tredje av de fyra pocketböckerna jag fick av vännen FEM. Det är en deckare med en för mig ny författarbekantskap, Frances Galleymore. Dessvärre tror jag att författaren är avliden, så det lär inte bli så mycket mer läst av henne om jag nu skulle gilla den här boken.

Jag började som sagt att packa igår kväll och självklart ska en eller kanske två böcker få följa med på resan ner till Motala. Frågan är bara vilken eller vilka. Jag undrade detta på Instagram, men det tog typ ett halvt dygn innan jag fick några förslag. Ett löd ”Blunda och peka”, ett annat pekade ut två av mina senast inköpta böcker, Elly Griffiths En cirkel av sten och Kjell Erikssons Den skrattande hazaren. Märkligt nog lutar jag själv åt Marie Bengts bok Döden klär i domino, möjligen för att vi ska bo på Hotell Nostalgi

∼ ♦ ∼

Innan jag kan ta semester och åka på nån tripp måste jag jobba veckan ut. Två arbetspass återstår efter idag. Idag hade jag ett möte som svällde från en inbokad halvtimme till över en timme, men det var riktigt bra och konstruktivt. Imorgon torsdag ska jag och en kollega som också går på semester från måndag ta en lunch på Café Victoria i Botaniska trädgården om det inte ösregnar. Fredag tänker jag ägna mig åt att tömma mitt skrivbord så att lokalvården kan tänka sig att damma/torka av det. Det är inte gjort på två år.

Flaska Sour fisk

Nej, det blir inte sur fisk till middag i kväll.

I kväll har vi Biografmaskinisten hemma på middag. Sambon och han åtog sig att införskaffa nåt smaskens. Jag tror inte att det blir varken alltför saltad lax
(= internt skämt) eller sur fisk, snarare nåt åt kötthållet med kyckling för min del. Biografmaskinisten var en gång för snart fyra år sen barnmorska och delaktig i födseln av Tisslingarna. Det finns ingen som kan ta bättre hand om familjen Katt – och vårt hem – de dagar vi är bortresta.

 


I morgon torsdag ska jag klippa mig efter jobbet,
vilket verkligen behövs. Jag tycker att det är ett bra sätt att fira min mammas födelsedag, det blir lite av a tribute. Sen ska jag rusa hem och kolla om vår balkongsoffa har kommit (den har i alla fall hämtats av den som ska transportera hem den till oss!) innan jag tar bilen och åker och köper kattmat som börjar ta slut.

Det är nerförsbacke, kort sagt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 9 juli och torsdagen den 10 juli 2019: Nerförsbacke

 1. Agneta skriver:

  Låter härligt med nerförsbacke 😃, jag stretar vidare på ”platt mark” ett tag till, men om en vecka känner nog jag också av nerförsbacken! Längtar 😎!

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Alla kan kanske inte bo på ett stödboende, men jag undrar om det inte behövs fler.

  Gilla

 3. Härlig känsla det där, att räkna ner till semester !!!

  Hoppas soffan blir bra nu !

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.