Min dags kväll och fredagen den 5 juli 2019: Sliten, tittar inte neråt


 Kära dagbok…

Nä nån middag på stan blev det inte igår kväll. Vädret var så uruselt, kallt och regnigt. Att äta ensam går ju visserligen bra, men är nåt jag gör så gott som jämt – om jag inte bjuder nån på middag eller lunchar med Lizbeth* eller så. Igår blev det annorlunda, för jag blev bjuden på middag av sambon. Vi valde hemkörd mat och jag tog en pizza med kyckling, fetaost, tomater och tzatziki. Den hade väldigt tjock botten, men det som låg ovanpå var fräscht och gott. Efter halva pizzan var jag mätt, så jag delade med mig lite, dock inte till Lucifer som var hugad spekulant. Gårdagens hemkörningsmiss var pizzasalladen som inte kom med. Alltid är det nåt och det är väl så restaurangen tjänar pengar på oss kunder. Nåja, god pizza och gott att få varm mat igen, det var ju några dar sen sist. Och trots att det var pizza, som för övrigt aldrig ser snyggt ut på bild, blev magen tacksam och bråkade inte nämnvärt förrän idag.

Pizza med tzatziki

Äntligen mat! Pizza ser väl aldrig snyggt ut bild, men den var fräsch och god.


Före maten tog jag reda på
den rena och torra tvätten från kvällen innan, men sen under kvällen gjorde jag inte många knop mer än läste min bok på gång, den jag ska recensera. Kvällen avslutades för min del med sjunde avsnittet av Wisting. Det är liiite segt med tio avsnitt, för det gör att det inte händer så mycket varje gång.

Lucifer sträcker ut sig på soffan

Inte många knop igår kväll…

∼ ♦ ∼

Babyvåtservetter till whiteboard

Viss klarhet på måndag, fast inte med babyvåtservetter, kanske.

Idag är det äntligen fredag! Jag börjar känna mig rejält sliten vad gäller jobbet. Det är ju inte så att jag har ett fysiskt tungt jobb. Nej, det är mer tungt rent mentalt. Det krävs att hjärnan är alert och min hjärna – och resten av kroppen också – är inte särskilt pigg. Jag längtar efter semester och ledighet, men en vecka till ska jag jobba. På jobbet försöker jag rensa undan samt ta itu med en del akuta saker som fortfarande dyker upp. (Livet på en IT-avdelning.) Sen laddar jag och förbereder mig inför måndagens viktiga möte som jag hoppas ska skapa viss klarhet. Det har känts – och känns – lite som att leva i limbo. Det finns många frågor och alla svar är inte givna. Att det sen är på det viset på flera håll gör inte tillvaron enklare. Jag måste bestämma mig hur jag vill ha det och gå i den riktning jag bör gå för att nå mina nya mål.

∼ ♦ ∼

Fredag är det, som sagt, och helgen ligger framför mig (och alla andra, förstås). Det finns inga direkta planer. Vi brukar inleda en gemensam ledig helg med att gå tillsammans och handla nåt gott att äta och dricka. Idag hämtade jag ett bokpaket också.Det finns en del sevärt inspelat på DVD-hårddisken som vi kanske glor på sen, bland annat tredje delen av Babylon Berlin och tredje delen av Sju sidor av sanningen. Jag hade vidare föreslagit en gemensam insats på lördag (?) för att rengöra hemmet. Vädret inbjuder inte direkt till utflykter, så städning skulle passa in. Sist jag dammsög var i söndags och i morse var det katthår, damm, pälstussar, fotspår, spår av tassar, kattsand etc överallt. Jag har svårt att stå ut när det är så skitigt. Samtidigt försöker jag ta till mig sambons ord:

”Titta inte neråt!

Städa är kanske inte världsaroligt medan en håller på. När det är färdigt känner jag mig nöjd.  Men jag har liksom jobbat hela veckan och inte orkat dra fram Helvetesmonstret**. Så jag blev väldigt glad och tacksam när sambon meddelade att hon hade städat hela hemmet, i princip.

Nån hjälp av slökissarna får vi inte. I morse när jag gjorde mig redo för en arbetsdag låg Lucifer utslängd på Bokrumsmattan och halvsov, Mini hade rullat ihop sig och helsov på Annas kökssoffa och Citrus hade gömt sig under farfarsfåtöljen efter att hon irriterat skrapat med tassen vid matskålarna – maten dög väl inte för lilla prinsessan.

∼ ♦ ∼

Jag är ingen soldat…

 

∼ ♦ ∼

*Lizbeth är en vän och kollega som i själva verket heter nånting heeelt annat än Lizbeth. Faktiskt!
**Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.