Mitt bokår 2019: Juniböcker i sommartopp


Ett inlägg om de böcker jag läste i juni.Så blev det juni och därmed sommar.
Semestern dröjer emellertid ända till mitten av juli. Ett par veckor av arbete återstår alltså. Men… den som spar, hon har. Och under tiden en jobbar går det ju bra att läsa på kvällar och helger och en del raster en har. Sommarens första läsmånad blev en riktigt sommartopp.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juniböcker 2019:

Sofie Sarenbrants bok SkamvrånHåkan Östlundhs bok Till Sara sedan bränns allt

Sigrid Combüchens bok Sidonie och NathalieIda Andersens bok I oxögat

Lisa Bjurwalds bok Tills bara aska återstårAnna Bågstams bok Skuggspelet

Ola Lauritzsons bok Miljardären som försvann


Juni månad började inte helt oväntat med en kriminalroman.
Totalt läste jag fyra kriminal-/spänningsromaner (Skamvrån, Tills bara aska återstår, Skuggspelet, Miljardären som försvann). Tre av böckerna jag läste i juni ingår i serier (Skamvrån, Tills bara aska återstår, Skuggspelet). Det blev tre nya författarbekantskaper under månaden (Ida Andersen, Lisa Bjurwald, Ola Lauritzson). Tre av månadens lästa böcker är romaner (Till Sara, sedan bränns allt!, Sidonie & Nathalie, I oxögat). Två av böckerna är en historisk roman (Sidonie & Nathalie, I oxögat). Två av böckerna fick jag för recension (I oxögat, Skuggspelet). Tre av böckerna är baserade på verkliga händelser (Sidonie & Nathalie, I oxögat, Miljardären som försvann). Två av böckerna köpte jag nya (Skamvrån, Sidonie och Nathalie). Två av böckerna köpte jag second hand (Till Sara, sedan bränns allt!, Tills bara aska återstår). En av böckerna jag läste fick jag av vännen FEM (Miljardären som försvann).

Av månadens sju lästa böcker fick fem högsta omdöme (Skamvrån, Till Sara, sedan bränns allt!, I oxögat, Skuggspelet, Miljardären som försvann). En bok fick medelomdöme (Tills bara aska återstår). En bok fick lågt omdöme (Sidonie & Nathalie).

Påbörjad i juni:

Matthew Pearls bok Danteklubben

Av juni månads sju lästa böcker fanns många bra, men månadens bästa av dem jag läste är enligt min mening…

I oxögat av Ida Andersen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.