Den första dagen i juli 2019: Nu är det juli igen eller Bränt barn luktar illa


 Kära dagbok…

Den brukar förvanska ett gammalt talesätt och säga

”Bränt barn luktar illa

Humlestick i fingret

Incident med en humla i morse gav mig ett hål i fingret.

Det är väl ungefär så jag känner mig. I morse skulle jag plocka upp ett blomblad från sovrumsgolvet. Ett blomblad – trodde jag. Det visade sig vara en humla. Humlan blev arg och brände/stack mig, helt enkelt. En konsultation av undersköterska gav ingen ledning till behandling och det tog inte lång stund innan det slutade göra ont. Särskilt svullet blev fingret inte heller, men jag var lite orolig ett tag eftersom det är ett av fingrarna jag styr datormusen med. Nu har jag bara ett hål i fingret. Så jag överlevde även denna incident, vilket några tycker är tråkigt och andra tycker är bra.

Nu är det juli igen och hur läget är om ett halvår kan jag inte svara på mer än att det är december då. Det är det oavsett om jag lever eller inte. För om jag lever då vet ingen idag. Det var en av de sista sakerna jag lärde mig av min mamma. Om jag lever då kan det bli så att jag nappar på ett erbjudande som jag fick tidigare i år – ifall det står kvar. Jag vill ju inte tränga mig på. Jag känner för det mesta när min närvaro önskvärd eller inte och det är ju roligare att vara där en är önskvärd. Och hur jag än gör får jag som vanligt ensam skulden. För ”allt”. Det börjar (hmm…) jag bli jävligt trött på. Mea maxima culpa – my ass!

∼ ♦ ∼

Meddelande från ICA Maxi Stenhagen på Insta

Viljan att göra rätt när det har blivit fel finns definitivt hos ICA Maxi Stenhagen.

Efter denna trista inledning – ja, jag hade en del att tänka på i natt och sov inte så många timmar – till nånting positivt. I lördags la jag ut en bild på Instagram som visade den ruttna sallad ICA Maxi Stenhagen hade packat åt oss i kassarna de levererade hem. Jag la ut en bild här igår också. Igår kväll fick jag ett meddelande från Martin och i morse ytterligare ett där det stod att de har satt tillbaka dubbla priset för salladen på sambons konto. Nu har jag inte tillgång till sambons konto, men jag utgår från att slanten har kommit fram. Så gör en butik som är mån om sina kunder, som sätter dem i fokus. För mig som kund – ja, jag var ju med och betalade halva salladen – spelar inte pengen så stor roll. Det som är viktigt här är den snabba reaktionen och viljan att göra rätt när det har blivit fel. Bra gjort, ICA Maxi Stenhagen!

∼ ♦ ∼

Jag vet inte om jag har så mycket mer att skriva om. Den optimism jag har känt den senaste tiden är som bortblåst. Men allt är ju inte svart eller vitt och jag får försöka tänka i nyanser och påverka det jag kan påverka. Jag tänker i vart fall inte ta nån mer skit, varken från små fjantar eller stora.

Ett möte idag, två imorgon och därefter ett möte per dag den här veckan. Jag har ägnat arbetsdagen åt att rensa och arkivera, skriva en dagordning och förbereda mig inför att viktigt möte nästa vecka. Jag kan inte göra mer.

Jag säger bara en sak: tack Lizbeth* för ditt härliga sällskap under lunchen i Botan idag! Och eftersom vi insåg att Lizbeths klädsel faktiskt matchade blommorna i en buske i Botan (klicka på bilden så hela klänningen syns!) beslöt vi att lyfta på sekretessen och lägga ut en bild på Lizbeth. Men, som hon sa, hon är ju ändå inkognito eftersom hon bär solglasögon.

∼ ♦ ∼

Nu är det juli igen, som sagt. Månaden med en namnsdag och en födelsedag som ingen längre firar. Men jag hoppas att dagens födelsedagsbarn blir ordentligt firad av make, barn och barnbarn. Det lilla ynkliga kort jag skickade känns mest… torftigt i sammanhanget. Men ändå. Jag glömde inte och min tanke var god!

Rosa ros

∼ ♦ ∼

*Lizbeth = en kollega och vän som heter nånting heeelt annat


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Den första dagen i juli 2019: Nu är det juli igen eller Bränt barn luktar illa

 1. Mösstanten skriver:

  Det var bra gjort av ICA-Maxi! Vi ska snart dit och veckohandla med pensionärsrabatt. Humlor är ju annars runda och mysiga varelser som är viktiga för växtligheten, men det är förstås inte så trevligt att ta i dem. Tror aldrig jag har gjort det. Hoppas att turen står mig bi i fortsättningen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   ICA Maxi Stenhagen reagerade snabbt på min kritik och satte kunden i centrum.
   I morse hittade jag humlan, men jag tog den INTE med fingrarna.

   Gilla

 2. FEM skriver:

  O fyy da´!
  Jag gjorde samma sak för ett par år sen. Skulle plocka bort ett blomblad och däri gömde sig en geting. Faan, vad den stack mig!
  Schysst av ICA Maxi att betala tillbaka dubbelt. Då märker man att de är måna om kunderna.
  Idag SPÖregnar det här! Verkligen alltså. Sånt där regn man ser i amerikanska filmer när det är som värst. Får se om jag sticker näsan utanför dörren idag.

  Vi måste ringas snart, hörrö!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja usch för det sticket! Fingret är rött, lite svullet, ont och varmt idag. I morse hittade jag humlan död på sovrumsgolvet.
   Regn här också, men inte spö, direkt. Du ska se att det regnar massor nu tills vi dyker upp/ner den 14 juli på kvällen. Då ska solen skina! 😛
   Det gör vi!!!

   Gilla

 3. Optimism och glädje kommer och går (också ganska låg just nu) men som tur är gör jobbiga känslor det också…En styrkekram till dig kommer härifrån…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är svårt att vara optimistisk när en får skulden för ”allt”.
   Tack för styrkekramen, returnerar en till dig!

   Gillad av 1 person

   • Det är det verkligen, men får du skulden för ”allt” är det troligtvis inte realistiskt, och då handlar det oftare om den / dem än om dig. Är säker på att du är klok nog att redan tänka så, men det skadar aldrig att höra det i a f..;)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det är inte alltid lätt att tänka klart när en fått skulden för ”allt” under så lång tid. Till sist tror en ju på det. Fast nånstans vet jag ju att det faktiskt inte kan vara så. Faktiskt inte!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.