Måndag kväll den 17 juni och tisdagen den 18 juni 2019: Varmt, bytt och växt


 Kära dagbok…

Uppdaterat inlägg!!!

Glass, kaffe och orange shorts

Kvällsmat.

Det var varmt och tröttigt igår kväll. Efter inhandling av midsommardrycker orkade jag inte göra särskilt mycket mer än att ta reda på torr och ren tvätt och hänga blöt och ren ny tvätt. Jag orkade inte ens äta nåt vettigt till kvällsmat – det fick bli vaniljglass med krossad choklad och två digestivekex. Lite senare slank en påse bilar ner. (Jag blev förvånad när jag såg att de faktiskt innehåller protein! Fast mest kolhydrater…) Inte så konstigt att magen är som den är, det vill säga ond och bråkig just nu. Det är inte helt rätt att skylla på kaffet på jobbet, stress eller press.

Kvällen blev varmare än jag hade trott. Vi valde att sitta i vardagsrummet och inte på balkongen. Bästefåtöljens vajer/spak för fällning av ryggstödet funkar än så länge – om jag drar försiktigt. Men vajern består av ett antal tvinnade trådar och en av dem har gått av. En kan faktiskt göra sig riktigt illa…

Familjen Katt valde att samla sig helt på Annas kökssoffa i Djungelrummet. Det är inte ofta hela familjen sussar på samma ställe, så både sambon och jag blev tvungna att fota händelsen.

Familjen Katt Citrus Lucifer och Mini

Hela familjen Katt sussade på ett och samma ställe igår kväll. Längst bort Citrus, sen Lucifer och närmast kameran Mini.


Äntligen blev det i alla fall tillfälle igår kväll
att läsa ut en av böckerna som jag har fått för recension. Det slog mig plötsligt att det var länge sen jag läste en deckare, så jag bytte från historiskt i Småland till nutid i Värmland och en bok som jag köpte på Återbruket när vännen FEM var här på besök. Jag hade hoppats på att en nyutkommen kriminalroman skulle ha landat hos mig för recension den gångna veckan så att jag hade kunnat börja läsa den, men boken har inte kommit. Jag har mejlat kommunikationsansvarig på förlaget (eftersom hon ursprungligen kontaktade mig) och påmint, men jag har inte fått nåt svar. Hmm… Det är tyvärr inte första gången detta händer när det gäller det här förlaget. Tråkigt för mig och för författaren som i det här fallet särskilt hade bett förlaget kontakta mig för recension. Nu har författaren tagit tag i det hela och med det tror jag att boken snart anländer. Pinsamt nog hade en avi från PostNord kommit igår kväll om att jag har en något från Norstedts att hämta på postens utlämningsställe… Tyvärr hade jag inte tid att gå dit igår, men i kväll så! Och då hoppas och tror jag att det är Boken! (Den som läser här lär bli varse vilken…)

Böckerna I oxögat och Tills bara aska återstår

Bokbyte från historiskt i Småland till nutid i Värmland.

∼ ♦ ∼

Det blev ytterligare en varm dag idag. Två möten, jobb med nyhetsbrev, minnesantecknande och redigering av intranätsidor förde arbetsdagen med mig för min del. Jag blev lite irriterad att somliga inte hade haft tid att sköta sina åtaganden, nåt som jag i min tur påpekade för vederbörande i god tid. Men det är lätt att prioritera bort saker när en vet att det finns andra som då i stället blir uppmanade att utföra arbetet. Nej, alla kollegor är inte arbetskamrater. Sen finns det arbetskamrater som ber om hjälp och gör det på bra sätt. Såna är det förstås extra roligt att ”hjälpa”.

På eftermiddagen deltog jag i en avtackning och passade på att smörja kråset med gottgott. Jag tog en stor bit prinsesstårta som jag åt med en stor sked, som synes…

Prinsesstårtbit och sked

avtackning ska man tacka STORT.

∼ ♦ ∼

Annas krukodling

Annas hemodling.

Idag slutade sambon tidigare än jag, så vi bestämde att åka och handla midsommarmat i stället för att göra det i morgon kväll när hon slutar senare. Lika så bra att ha det gjort. En del saker ska dessutom tillagas och det kan vara skönt att ha tid på sig. Vi ska ju fira midsommar i Slottet och förhoppningsvis i Slottsträdgården med omnejd. Det kräver viss logistik, nåt som Anna och Slottsfrun är riktiga hejare på.

Nåt annat som sambon är bra på är att få saker att växa. Potatisen bara sköt i höjden, till exempel. I en liten kruka hemma har Anna också nåt på gång. Och själv är jag även makalöst stolt över rädisorna och ruccolan som jag sådde.

Pionen i vasen klippte vi från Slottsträdgården i söndags. Den har vi inte sått, förstås. Blomman står i sovrummet och är bara… vacker…

Pion i sovrummet

Pionen från Slottsträdgården står hemma i sovrummet och är bara vacker…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 17 juni och tisdagen den 18 juni 2019: Varmt, bytt och växt

 1. Vad mycket fint som växer och frodas hos er, verkligen gröna fingrar! Och familjen Katt, fascinerande olika och ändå lika, i färgerna 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi lånar ju ett land i Slottsträdgården och sen odlar sambon lite hemma också.
   Familjen Katt består av tre riktigt olika personligheter. Verkligen fascinerande!!! 😛

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Visst blir man slö av värme, i alla fall jag. Det blir spännande att läsa din recension av Oxögat. Underbar pion!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, så det är tur att det är svalt på jobbet…
   Recensionen kom före det här inlägget…
   Pionen är verkligen underbar. Den står i sovrummet och förgyller det. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.