Fredag kväll den 14 juni och lördagen den 15 juni 2019: Firande, vilande och pionrött


 Kära dagbok…

Fredag kväll kände jag för att fira. Fira vad? Tja bland annat att bilen gick igenom besiktningen och inte hade några andra fel, med mera. Min sambo, däremot, behövde ta igen sig. Men det går faktiskt att både fira och ta igen sig genom samma aktivitet. Vi gick till Trattoria Alessandro och åt gott och drack ett bra vin. Sen tog vi igen oss lite till.


Och under en stund framför TV:n lite senare 
gick spaken till bästefåtöljen sönder. Min älskade bästefåtölj… Aldrig får en vara riktigt glad. Och värre skulle det bli under lördagen..

∼ ♦ ∼

Vi började med att ta det lugnt. Läsning och kaffe på sängen hör lediga dagar till. Sen tog jag tag i soppåsar och dammsugning och till och med påskriset åkte ut efter frukost. En snabb dusch, inköp av bullar och så tuffade vi till Slottet för att få lite ljus, sol och frisk luft – och vila lite till.


Min rygg var sisådär, så jag hade svårt att sitta
och tog en promenad ner till bryggan. Som vanligt kunde en inte gå ut på den för där låg två bikinibrudar och fläkte ut sig. Egon! Jag tänkte ett slag klampa ner för trappan och sätta bryggan i rejäl gungning, ty jag är ingen lättviktare. Men va fan… Jag gick tillbaka upp till Slottet och då hade Slottsfrun anlänt. Efter inspektion av ruccola och plock av rädisor samt en go-fika påpekade sambon att nåt saknades i mitt ena öra. Jag hade tappat ett fint örhänge som bestod av tre sammansvetsade ringar i lika många sorters guld – gult, rött och vitt. Självklart hittade vi inte örhänget, men ploppen fann jag hemma i badrummet senare. Ja ja, världsliga ting. Jag gladde mig åt att titta på vackra pioner och hjälpa till att klippa häck (Slottsfrun klippte, Anna och jag assisterade). Vi sparade halva till i morgon. To be continued, alltså.

∼ ♦ ∼

Även idag behövde vi äta mat (och dricka vin). Maten köpte vi på ICA Heidan och det blev grillad kyckling och potatisgratäng. Men innan vi åt softade vi en stund på ballen*. Kvällens vin plockade jag fram ur vinskåpet och luftade medan gratängen stod i ugnen. Vinet har jag druckit en tidigare årgång av och gillat mycket. Denna senare var precis lika bra, kan jag meddela. Det blir därför inget nytt inlägg om vinet. Anna gjorde en sallad – bland annat på mina rädisor! Det började hetta rätt bra i nackar och axlar. Jag försökte fota min baksida. Ganska svårt. Men jag såg att nacken var rätt pionröd…


Familjen Katt
har varit ganska slö. 
De har hängt med oss på ballen, men också varit för sig själva. Det känns som om de skulle vilja gå ut när det är så här varmt i lägenheten. Citrus fångade en fluga och mumsade på, det lilla rovdjuret.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag ta en kaffe till och kanske en skvätt vin. Det är fortfarande varmt och det blir en dusch innan jag lägger mig mellan rena lakan. Ja jag bäddade rent idag också. Diskmaskinen sköter sitt och jag har snart gjort mitt för idag.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag kväll den 14 juni och lördagen den 15 juni 2019: Firande, vilande och pionrött

 1. En dag värd att dokumentera, minus bästefåtöljen förstås…Katter är underbara, och väldigt bra på att vara sig själva;) Hade två innan barnen kom, nu är vår ena dotter tyvärr allergisk, så jag njuter av våra kaniner som bor i trädgården istället. Ha en skön söndag önskar https://mittmanus.com/ (sista gången jag skrev det, hoppas ok och hoppas att det funkar att klicka på mitt namn idag).

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Bästefåtöljen är en gammal trotjänare som har följt mig i många år. Däri har jag kopplat av eller sovit på grund av sjukdom. Nu har vajern till reclinerfunktionen börjat gå sönder och jag kan inte laga sånt. I övrigt är fåtöljen OK.
   Det är min sambos katter ursprungligen, men de blev väl mina också när vi flyttade ihop i februari 2018.
   Yes yes yes, jag har läst dina tidigare kommenterar och uppfattat din nya bloggadress.

   Gillad av 1 person

 2. FEM skriver:

  Nae! Har bästefåtöljen gått sönder!!! Så synd, så synd…
  Hoppas du hittar en likadan på nån loppis, typ.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Reclinerfåtöljer har jag inte sett en enda på loppis eller second hand, tyvärr. Det är själva vajern till reclinern som har börjat gå av…. I övrigt är fåtöljen ju OK, som du kanske minns från majbesöket. 😛

   Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  Ni har visst haft lika fint väder som vi. Det måste vara fint att ha den där kolonin. Synd att fåtöljen gick sönder. Hoppas att du hittar någon ny som du gillar.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det blev solbränna i nackar och på axlar här.
   Jag vi har ju inte ”kolonin”, stugan… jag menar Slottet, och trädgården är min svärmors och hennes mans, men vi har tillgång till den. Tyvärr har min dumma rygg satt stopp för den hjälp och assistans jag skulle ha bistått slottsherrskapet med. Nu börjar den emellertid fungera mer normalt, så jag hoppas att jag kan vara en bättre trädgårdsassistent i sommar.
   Det är själva reclinern till fåtöljen som har börjat gå sönder. Det går att sitta i den som en vanlig fåtölj, fast då är den inte så bra för min rygg. När jag köpte fåtöljen, för typ…åtta, nio år sen… kostade den 6 000 spänn. Jag tror inte att det är aktuellt att köpa en ny idag.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.