Mitt bokår 2019: Majsig läsning i maj


Ett inlägg om de böcker jag läste i maj månad.Redan har maj månad passerat. 
Det händer så mycket utanför mina fönster och tiden räcker inte riktigt till för allt jag vill göra – och läsa. Men böcker och läsning är fortfarande prioriterade aktiviteter i mitt liv, tro inte annat! De sista dagarna har ryggen bråkat med mig och då har jag tyvärr inte kunnat sitta och läsa så mycket och länge som jag har velat. Nu hoppas jag att det går åt rätt håll och att nästan månad blir en ännu bättre läsmånad.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Majböcker 2019:

Liza Marklunds bok PärlfarmenCamilla Läckbergs bok En bur av guld

Shaun Bythells bok En bokhandlares dagbokMichelle McNamaras bok Jag försvinner i mörkret

Maria Hambergs bok Allt under himmelens fästeMarie Bengts bok En sax i hjärtat

Ransom Riggs bok Miss Peregrins hem för besynnerliga barnMons Kallentofts bok Se mig falla

Britt Peruzzis bok Aldrig glömma


Knappt hade maj månad börjat
förrän jag läste ut min första bok, (Pärlfarmen). Två av de etablerade författarna jag läste i maj (Liza Marklund, Camilla Läckberg) har delvis bytt genre och två (Camilla Läckberg, Mons Kallentoft) har startat en ny serie (En bur av guld i serien Fayes hämnd, Se mig falla i serien Palma). Det blev dessutom sex nya författarbekantskaper (Shaun Bythell, Michelle McNamara, Maria Hamberg, Marie Bengts, Ransom Riggs, Britt Peruzzi). Kriminal-/spänningsromaner eller deckare blev det fem stycken lästa under månaden (En bur av guld, En sax i hjärtat, Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Se mig falla, Aldrig glömma). Två av månadens lästa böcker hör till genren feelgood (En bokhandlares dagbok, Allt under himmelens fäste). En av böckerna är baserad på verkliga händelser (Jag försvinner i mörkret). En bok är en ungdomsbok (Miss Peregrines hem för besynnerliga barn). Fem av böckerna köpte jag nya (En bokhandlares dagbok, Jag försvinner i mörkret, Allt under himmelens fäste, Se mig falla, Aldrig glömma). Två av böckerna köpte jag second hand (En sax i hjärtat, Miss Peregrines hem för besynnerliga barn). En av böckerna lånade jag (Pärlfarmen). En av böckerna fick jag (En bur av guld).

Av månadens nio lästa böcker fick sex högsta omdöme (En bur av guld, En bokhandlares dagbok, Allt under himmelens fäste, En sax i hjärtat, Se mig falla, Aldrig glömma). Tre böcker fick högt omdöme (Pärlfarmen, Jag försvinner i mörkret, Miss Peregrines hem för besynnerliga barn).

Påbörjad i maj:

Sofie Sarenbrants bok Skamvrån

 


Av maj månads nio lästa böcker var det mycket svårt den här gången att bara välja en. Men…månadens bästa bok är, i mitt tycke ….

Allt under himmelens fäste av Maria Hamberg

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.