Den sista dagen i maj 2019: Lagom högt satta mål


 Kära dagbok…

Gul husvägg med ett litet fönster

Lagom högt…

Det gäller att sätta sina mål lagom högt. Nu har två av mina fyra lediga dagar snart passerat. Däremot har ryggvärken inte passerat utan eskalerat. De mål jag hade satt upp för min ledighet lär jag inte nå. Men i stället för att bryta ihop för det får jag ta nya tag och försöka göra sånt jag klarar av. Att sitta gör djävulusiskt ont, att köra bil likaså. Ändå sitter jag som nu, framför datorn och skriver och kör bil, som tidigare idag och senare i kväll. Det blir inga längre stunder. Jag försöker röra på mig inemellan åt. Och så drar jag med Linnexsticket på min onda baksida. På förmiddagen rev jag fram vetekudden och värmde. Med den bakom ryggen går det faktiskt ganska bra att sitta i skrivbordsstolen. Det onda sitter ganska långt ner, men har nu spridit sig från mitten utåt sidorna, främst vänster. Det är bara visst bara skit med somliga. SÅ. Nu har jag gnällt färdigt.

∼ ♦ ∼

Det var en stökig natt och jag sov inte mycket. Människor gick förbi och genom vårt öppna sovrumsfönster får en höra ett och annat. Värsta var nog killen som bad en annan kille om ursäkt för att han hade slagit honom i magen. Ursäkten framfördes synnerligen aggressivt och den slagne verkade inte svara eller nappa på det hela. Jag hoppas att de inte slog ihjäl varandra utan bara skildes åt och sov på saken. Normala människor brukar bli OK efter det. Och den som är långsint – som jag – har lärt sig att vissa människor (inte normala i mina ögon) aldrig ber om ursäkt. År ut och år in beter de sig illa. Sen ska huvudet stickas i sanden och det ska slätas över. Var så god och skyffla sanden, jag må vara långsint men jag står fan inte kvar och glor på nån som aldrig ändrar sitt dåliga beteende.

Lite ”år ut och år in” och en hel del heta känslor var det i boken jag just läst ut. Som vanligt startade jag dagen med kaffe på sängen och läsning. Sambon likaså, för hon började inte jobba förrän klockan 14. Det var en riktigt bra debutdeckare jag läste ut. I morgon kommer en litterär summering av maj månad, men det blir en annan bok än den jag läste ut idag som tar hem titeln Månadens bästa bok. Detta till trots är jag mycket imponerad av Britt Peruzzis debut och jag är nöjd med alla bra böcker jag har läst under månaden. I kväll ska jag läsa en annan spännande och nyutkommen bok, etablerade författaren Sofie Sarenbrants senaste i Emma Sköld-serien, Skamvrån.


Som sagt, det var andra mål jag hade för dagen idag, 
men i stället för att köpa växter, tomater och golvfläkt med fjärrkontroll samt åka till Slottet (det blev finväder) tog jag bilen till Stormarknaden när jag hade skjutsat sambon till jobbet. Där träffade jag först ett par nyblivna farföräldrar. Jag gjorde några ärenden och några inköp samt tittade åtminstone på golvfläkt med fjärrkontroll. Två fina viner fick följa med hem till tröst. Och på Kvantum handlade jag en tung kasse mat – fast… jag är en tjuv. När jag kom hem visade det sig att jag hade glömt att betala för ett par varor. Så pinsamt, tänk om nån hade upptäckt det. Nåja, jag kan avslöja att tonåringen och jag lät oss väl smaka av grillade kotletter respektive kyckling med sweet chili…

∼ ♦ ∼

Sorgetack

Tack för tacket, vännen, men det var så lite jag kunde göra.

Ett par muggar kaffe till mig och lite choklad, vaniljglass till tvåveckorssambon efter maten. Jag har tvättat och hängt den rena tvätten och nu jobbar även diskmaskinen.

I skrivande stund sitter jag med vetekudden bakom ryggen, men jag måste strax röra på mig så att jag håller igång muskler och leder. Annars tänker jag ägna kvällen åt att läsa innan jag åker och hämtar hem min kära.

En liten tår och ett tack för sorgetacket som kom med posten från vännen. Det var så lite jag kunde ”göra”, men blomman var i alla fall vacker fick jag se på foto för ett tag sen.

 

∼ ♦ ∼

Nu har solen gjort entré, strax gör den sorti. Planer för morgondagen har jag få. Om jag ens lever då. Det går inte att låta bli att tänka så med mitt bagage.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den sista dagen i maj 2019: Lagom högt satta mål

 1. Mösstanten skriver:

  Du fick ju mycket gjort trots ryggvärken. Hoppas att den ger med sig snart. Och visst känns det bra när man är nöjd med alla böcker man läst. Själv har jag givit upp innan boken är färdigläst två gånger nyligen. Det händer inte ofta.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag var ju tvungen att åka iväg och fixa mat t ex. Hade jag varit ensam skulle jag ha nöjt mig med mackor till middag. Idag är ryggen tack och lov lite bättre. Får hoppas att det går åt rätt håll, sjukskrivning finns inte på världskartan.
   Jag är inte nöjd med att jag har läst en massa böcker utan jag är nöjd med att jag har läst en massa BRA böcker. Nu recenserar jag ju sällan böcker längre här på bloggen utan jag köper nästan alla böcker själv. Då är det lättare att det blir just BRA böcker. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.