Ett rött vin: Villa Cavallo 2006


Ett inlägg om ett vin.


 

Villa Cavallo 2006

Ett mycket bra vin som kan vara svårt att få tag i.

Min sambo kom hastigt och lustigt på att det var Ostens dag igår. Eftersom vi båda är stora ostälskare bestämde vi oss för att fira detta med de ostar vi hade samt ett par nyinköpte från ICA Heidan. Men ost kan ju inte bara firas med ost. Vi serverade oss även några kex och fröknäckebitar samt förstås ett vin.

Vinet valde jag från vinskåpet. Det blev en flaska Villa Cavallo 2006 som luftades ett par timmar. Systembolaget säljer inte årgången längre, utan en senare, från 2007. Den kan emellertid vara svår att få tag i. Lyckas du hitta den betalar du 109 kronor för en flaska. Rekommendationen är att vinet serveras till rätter av lamm- eller nötkött.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, nougat, kakao och örter. […] Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, timjan, choklad och kryddor.

När jag stoppade näsan i glaset möttes min snok av dofterna av mörka bär och kryddor åt det örtiga hållet. Även choklad noterade jag. Smaken var liknande, bär, örter och choklad. Till ostarna gick vinet bra, men allra bäst gick det till en liten chokladpralin från Bettys som Anna bjöd på till ”dessert”.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här är ett riktigt bra vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett rött vin: Villa Cavallo 2006

  1. Det lät trevligt att fira ostens dag 🙂 Idag är det veterandagen, hur firar man den tro ? 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.