Onsdag kväll den 15 maj och torsdagen den 16 maj 2019: Sått och gott


 Kära dagbok…

Korvar grillade på kolgrill

Korvgrillning, en del av Slottsträdgårdslivet.

I kväll ska vi på vinprovning , så därför blir detta mycket ett bildinlägg om gårdagen och lite kort om idag. Som vanligt gäller att man drar musen över bilderna för att se bildtexterna. Vill man se hela bildtexterna klickar man på bilderna. Då kan en också se dem i ett enkelt bildspel och den som vill kan kommentera varje enskild bild.

Det mulnade på igår eftermiddag, men vi hade bestämt oss: vi skulle till Slottet och så och grilla. Men först blev det att vi strålade samman hemma. Anna gav katterna mat och jag plockade ihop vår matkasse. Sen for vi. Annas snälla mamma hade förstås lagt fram än det ena, än det andra så vi inte skulle behöva leta efter sånt som grillbriketter, tändhandske, grilltänger, fiberduk etc. Så medan grillen blev varm och briketterna glödheta satte vi dill, rödlök och morötter. Sen tog vi matrast och jag åt underbar kryddig kalkonkorv med bröd, räksallad och bostongurka, Anna åt detsamma fast kryddig köttkorv. Efter maten vattnade vi och la på fiberduk. Anna tog itu med maskrosor. Avslutningsvis flyttade vi stolarna runt ena kortsidan och tog en kaffe med kakor i den nedgående kvällssolen. Det blev en helt underbar kväll i Slottsträdgården och jag tankade energi och mådde riktigt, riktigt bra (förutom mina onda ben, förstås). Och hemma på Main Street avslutade vi onsdagen med att se det inspelade sjätte avsnittet för säsongen  av GW:s mord och mumsa på Toblerone, ytterligare en present från Annas resa. Jag var så trött när jag gick och la mig att jag somnade direkt (fast jag vaknade av att nån motspelare la ett ord i Wordfeud – min Stör ej-funktion går inte på förrän klockan 23…)

∼ ♦ ∼

Lucifer i köksfönstret

Han vände mig ryggen, Lucifer, vid frukosten. Flugor och fåglar är intressantare.

Idag vaknade jag till sol och blå himmel. Det var bara fem grader varmt igår morse, den här morgonen var det åtta. Förhoppningsvis kommer värmen nu. Lucifer höll mig sällskap under frukosten. Eller… han var mer intresserad av flugor och annat på köksfönstret och fåglarna utanför. För övrigt började han sjunga tidigt i morse och jag tror att Anna var uppe och gav en påse mat i samband med att hon kollade blodsockret eller nåt. När jag klev upp fick de var sin påse till samt lite Whiskas-kyckling – familjen Varg Katt var uppenbarligen hungrig.

Katterna fick vara ensamma ganska mycket igår eftersom både Anna och jag jobbade dagpass och även var borta på kvällen. Till aftonen går vi Main Street bort till hotellet där vännen FEM sov i helgen, för en trappa ner i det huset är det vinprovning. Det ska bli så spännande, även om jag är lite rädd att det ska provas rosévin, nåt jag vägrar att dricka. Vinprovningen pågår i cirka tre timmar.

Idag förberedde jag mitt nyhetsbrev så mycket jag bara kunde inför publiceringen i morgon förmiddag. Jag hoppas att vinprovningen inte gör mig alltför tung i huvudet. Som vanligt gjorde jag lite annat på jobbet också, till exempel jobbade med intranätet och i projektet jag skrev om igår. Tyvärr slog ångesten klorna i mig. När jag behandlas som luft blir det tyvärr så. Jag får väl dricka extra mycket vin i kväll så känner jag kanske ingenting. Det är fel verktyg, jag vet, men nu är det som det är och att klara av att stå på benen är det som gäller.

∼ ♦ ∼

Kommunikation är svårt, skriver jag här ibland. Och det tycker jag. Lappen jag fotade igår är emellertid trots sina brister rätt OK – den är kort och koncis. Men den ger bara nästan all information en behöver. (Interpunktion, meningsbyggnad och versaler inne i en mening kommenterar jag inte.) Jag kan inte låta bli att undra var jag hittar ”en annan”…

Lapp Hissen avstängd ta en annan

Här ges kort och koncis information, fast inte riktigt all information en behöver…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 15 maj och torsdagen den 16 maj 2019: Sått och gott

 1. Mösstanten skriver:

  Hoppas att vinprovningen var trevlig. I alla fall ser det väldigt trevligt ut när ni jobbar i slottsträdgården. Jobbigt också kanske. Blir spännande när det växer upp.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vinprovningen var… lååång. Se nästa inlägg! Det var väldigt trevligt och lärorikt också och vi gjorde inte bort oss trots 13 viner och en konjak. 🍷🍷🍷
   Än så länge är det bara härligt att jobba i Slottsträdgården. 😁👍🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.