Lördagen den 11 maj 2019: Loppis och två trötta tanter


 Kära dagbok…

Dag två av vännen FEMs besök här i Uppsala startade vid femtiden för min del. Den tidiga timmen berodde förstås inte på FEM utan på att familjen Katt hade samlats utanför sovrumsdörren för en sångstund. Jag gick upp och gav dem mat och kröp tillbaka i sängen, men lyckades inte riktigt somna om. Under natten hade jag inte heller sovit särskilt bra. Det är liksom då tankarna kommer när inget finns att skingra dem.

Överenskommet med FEM var att mötas klockan elva utanför Presenta, så katterna och jag hade en lugn morgon. Jag tog med mig kaffe till sängen och låg och läste ett bra tag innan det var dags att göra sig redo för dagen. Innan jag stack tömde jag förstås kattpottorna och tog reda på gårdagens rena och torra tvätt.

Som alltid gäller att en får klicka med musen på bilderna för att se hela bildtexterna, kommentera bilder, se i bildspel och allt vad det nu är.

Presenta säljer mycket Upsala-Ekeby. Det var också på Presenta som jag köpte köksmöblemanget i höstas, det som är snyggt och retro – och inte så bekvämt. Vi strosade runt en stund innan vi tog FEMs bil och körde till de tre loppisställen i Boländerna som vi inte besökte på fredagen. Först ut var Helping Hand. Vännen FEM plockade ihop en varukorg med grejor. Själv såg jag småskålar för fyra spänn styck som jag hade kunnat tänka mig att köpa – om de hade varit rena. De skålar som såldes var… fettiga. USCH!

Nästa stopp på linjen blev ErikshjälpenDet är ett stort och populärt ställe och där är ofta mycket folk och nästan alltid nån unge som spelar piano. Dagens unge kunde spela rätt hyfsat, men ändå. Jag blev… trött… Jag hittade en bok – till FEM – och en fin antik barnsäng för endast 700 spänn som en kollega till mig blev sugen på. Hade sängen varit för vuxna skulle jag ha slagit till direkt. Gott fika finns på Erikshjälpen och FEM bjöd på det. Vi tog kaffe och var sin morotskaka, nyttigt och bra. Vännen FEM hittade en hel del prylar som synes på bilden.


Tredje stoppet i Boländerna var på Röda korset
Jag hade gärna köpt den stora flaskan Grants – om det hade varit whisky i den. I stället nöjde jag mig med en pocketbok för en tia.

Vi lämnade Boländerna och åkte till Main Street för en snabb paus och lite kattgos. Bilen fick stanna på parkeringen när vi traskade upp till stan för några ärenden. På Myrorna köpte även jag en sak trots att jag har så många – och det var inte en bok heller, trots att jag har så många såna också. Det var en liten mormorskruka för fyndpriset 49 spänn. Vännen FEM handlade lite hon också. Det jag skulle ha på Clas Ohlson fanns inte, men på Rituals shoppade vi båda två. För min del blev det duscholja och en refill av bodycream.


Lördagsmiddagen intog vi på Churchill Arms
Men först försökte vi ta en wefie. Hur vi än försökte såg vi inte kloka ut. På bild nummer två blev det väldigt mycket tapet med. Kunde ha varit ännu mer, vi ser verkligen knäppa ut. Jag åt en förvånansvärt god kikärsburgare med pommes och dip och drack två härliga London Pride-öl. Desserten, en mumsig hallonpaj med vaniljglass, stod vännen FEM för, men den intog vi hemma några timmar efter att maten hade sjunkit undan. Vi softade och läste och hängde med katterna. Jag fick borsta Mini lite och det behövdes. FEM kände nog av katterna trots medicin, så hon traskade hem till hotellet ganska tidigt. Jag fortsatte att hänga med katterna och läsa och hade TV:n på som lite sällskap. Det var ovanligt tyst i Uppsala den här lördagskvällen…

∼ ♦ ∼

I morgon är det dags för hemfärd för min vän FEMmen först kommer hon hit och vi tar en sista liten tur i bilen. Dagarna går så fort och vi har blivit så fulla av intryck att vi båda två blev alldeles trötta. Nej, vi är liksom inte 17 längre utan 57. I fredags berättade jag för en kollega att jag nyss hade fyllt 57 – och han trodde mig inte, han trodde jag var mycket yngre. Smickrande, men i kväll känner jag av alla de 57 åren, det lovar jag dig, kära dagbok…

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 11 maj 2019: Loppis och två trötta tanter

  1. Mösstanten skriver:

    Vilken trevlig helg ni har. Det är så roligt att gå runt och titta när man är två likasinnade som vill titta på samma ställen. Jag tycker selfiepinnen med mycket tapet är rolig.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.