Fredag eftermiddag och kväll den 10 maj 2019: Böcker och Ballerina när vännerna återsågs


 Kära dagbok…

FEM äter lunch i köket

FEM kom hem till mig och åt lunch i mitt kök. Lucifer gillade henne genast eftersom han fick ost av henne.

Nästa år har vi faktiskt känt varandra i 50 bast, FEM och jag. Och det vete 17 om inte det märks. Vilken jäkla tajming alltså! Jag sneddade över parkeringsplatsen när en bil tutade på mig – vi anlände exakt samtidigt trots att vi inte hörts nåt under FEMs resa. Det måste nog vara lite… andra krafter än de synliga inblandade där.

Vi inledde vår återträff med att köpa lunch från Butiken på hörnet med oss upp i mitt hem. Vännen FEM tog medicin och det gick över förväntan bra att umgås med familjen Katt. Lucifer låg hon bra hos genast eftersom hon gav honom ost, Citrus gömde sig och Mini bet henne. Normalt beteende hos katterna alltså. Normalt beteende hos FEM var att ge mig fyra böcker. Tusen tack, jag läser ju så mycket!

Efter incheckning på hotellet och avlämning av resväska gick vi till Korgtassen och köpte förnödenheter. Det vill säga fyra rullar Ballerinakex, bland annat. Två rullar original och två rullar chokladboll eftersom FEM inte provat de senare. Lite godis slank också med trots att jag hade hittat två chokladkakor av en utgående sort hos Fazer på jobbet! Jaa, där låg de bra till för det, men bara idag, förstås.) Varorna slängdes in på Main Street och vi inledde vår loppistur.


Första stoppet blev ÅterbruketFEM
släpade runt en liten varukorg och litterära fynd gjordes av både henne och mig. Vi fortsatte vidare till Myrorna i Boländerna där ännu fler litterära fynd gjordes, trots att nån %¤%&# hade ställt dem i färgkodad ordning… Flest böcker hamnade i FEMs varukorg, förstås…


Ja jag skulle ju bara TITTA på böcker, 
för jag hade ju redan fått fyra av FEM. Sen blev det i alla fall några inköp…


Chocolat handlade vi i alla fall ingenting, 
vi bara tittade och förundrades… Kolla storleken på Guylianaskarna

FEM på Chocolat

Nej på Chocolat handlade vi inget, vi bara förundrades…

Det blev en fika och några Ballerina på Main StreetVi softade en stund med var sin bok. Vännen FEM var nog lite trött efter långkörningen. När familjen Katt hade fått anka till middag traskade vi iväg till Trattoria Alessandro, där vi hade bokat bord, och åt tvårättersmiddag. Det var ett livat yngre sällskap vid ett långbord intill och en av de vuxna lekte general. Trots det blev det en trevlig måltid, så trevlig att korken ur FEMs vattenflaska ploppade ur med en smäll – och landade i min pasta… Sen vi rullade tillbaka till Main Street för att softa lite till och läsa. Typ sånt som bokmalar gör när de ses. Och så åt vi lite godis också, förstås och busade med katterna. Jag körde en maskin tvätt och när FEM blev trött följde jag henne nästan ända till hotellet.

∼ ♦ ∼

Jag träffade på vår ordförande på eftermiddagen och berättade att ingen från vårt hem kommer på gårdsstädningen. Ordföranden blev lite besviken för hon hade köpt kalkonkorv särskilt till mig… Men hon tyckte nog ändå att det var artigt av mig att meddela.

Planen för lördagen är att vännen FEM och jag möts klockan 11 utanför Presenta. Sen väntar ytterligare tre second hand-affärer och ett besök på stan. Jag tycker att det känns väldigt lyxigt att vara passagerare och inte chaufför. Fast upp till stan promenerar vi förstås.

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.