Tisdagen den 7 maj 2019: Mörka moln


 Kära dagbok…

Idag skulle det bli en bra dag, alla tecken visade på det. Jag började med att inte flänga runt så förbannat hemma. Jag gav bara katterna mat. Tidigt. Eller en timme innan jag själv skulle gå upp. Jag duschade och åt frukost i sällskap av Lucifer och väckte min tvåveckorssambo, som hade sovmorgon idag, lite senare. Lucifer var så mysig. Han är ofta sällskapssjuk på morgnarna och brer gärna ut sig på köksbordet och sover. I morse höll det på att sluta med förskräckelse, för när han sträckte vällustigt på sig och rullade runt tog bordet slut. Katten föll, men landade på fötterna och verkade inte ha slagit sig utan var mest förvånad. Kanske var det ett dåligt tecken, trots allt..?

Lucifer sover på köksbordet

Lucifer sover på köksbordet, men strax efter bilden togs rullade han runt, sträckte på sig och föll från bordet!

 

Orange hyacint

Ett gott och väldoftande tecken i morse, men…

Men jag mötte Stora farbrorn med Stora hunden på väg till jobbet och det är alltid ett gott tecken. På S:t Olofsbron såg jag fina blommor och framför allt orange hyacinter som doftade helt underbart. Jag blev tvungen att stanna och fota och ta in det hela. Jaa, alla tecken sa att det skulle bli en bra dag. Eller… var Lucifers fall från bordet en indikation på att jag hade fel..?

För när jag kom till jobbet gick det mesta på tok. På förmiddagen skulle jag hålla i ett möte och även minnesanteckna. Lite svårt att göra det på intranätet när en inte har nån kontakt med nätverket, plötsligt. Det löste sig emellertid genom att en kollega tog över dagordningen och minnesantecknade medan jag startade om min dator. Nästa grej var att jag fick veta att ett viktigt möte på eftermiddagen skulle bli kortare än vi avsatt tid för. Dessutom blev mötet en nyckelperson kort. Det här mötet hade väsentliga saker på dagordningen och självklart blev jag lite besviken först. Men i stället för att bli ilsk bestämde jag mig för att vara extra effektiv. Mötet blev superbra. Tredje grejen på jobbet var att jag blev indragen i ett getingbo. Gissningsvis för att jag säger vad jag tycker. Samtidigt måste jag träna diplomati i vissa lägen. Och som grädde på moset ville jobbdatorn inte installera uppdateringar som jag behövde. Jag fick starta om den typ fyra gånger innan allt blev som det skulle. Plötsligt hopade sig alltså mörka moln…

Mörka moln

Mörka moln hopade sig under det som skulle bli en bra dag.

∼ ♦ ∼

Det är visst bara när jag sover som det är bra. Då känner jag ingen smärta, ingen sorg, ingenting. Så reser jag mig och har fullt med sten i skorna. Jag har svårt att stå, svårt att gå, svårt att sitta. Till helgen ska jag skjuta undan det som gör ont i kropp och själ och försöka att bara ha roligt med vännen FEM. Tyvärr upptäckte jag att det ska vara cykeltävling i stan lördag och söndag. Stackars FEM, hon får uppleva många cykeltävlingar hemma i Motala och hade nog velat slippa även en i Uppsala… Jag har i alla fall gjort en lista åt oss, en sorts plan eller snitslad bana för det jag tror att hon vill göra. Vi ska inte vara på Main Street så mycket på grund av att FEM inte mår helt OK i kattsällskap längre stunder. Dessutom ser det ut som ett mindre bombnedslag hemma. Jag dammade lite igår och jag dammsög i helgen, men det blir bara punktinsatser. Golven är fulla av avtryck från blöta fötter och tassar bland annat. Det ser för jäkligt äckligt ut. Ibland är det skönt att jag ser så illa som jag gör, för gissningsvis ser jag inte allt som skulle behöva rengöras. Min sambo dammsög kök, hall, vardagsrum och Pojkrummet under dagen och jag tog badrummet, sovrummet, Djungelrummet och Bokrummet när jag kom hem från jobbet. Sen blev det lite i vardagsrummet och hallen av bara farten, för där hade somliga redan hunnit skräpa ner.

Citrus halvsover på hallstolen

Citrus, en av dem som har lämnat spår av blöta tassar och skräp på våra golv hemma.

∼ ♦ ∼


Vinprovning UppsalaJag behöver ha flera saker att se fram emot,
sånt som stimulerar. Helgen ser jag förstås fram emot. Nästa vecka på måndag har jag en trevlig lunchdejt och på torsdag kväll nästa vecka ska jag och sambon gå på vinprovning, en födelsedagspresent från mig till Anna. Nu verkar sambon ha så himla många järn i elden, att jag är osäker på om vinprovningen lockar henne. Men jag tycker att det ska bli kul.

Jag har fått en signal om att mitt bokpaket är på väg och böcker är ju alltid stimulerande. Böcker är för övrigt nästan de enda saker jag köper till mig själv numera. Vin och mat är ju konsumtionsvaror och dessa konsumerar jag ju inte ensam, de är inte bara till mig. Det är väl egentligen inte böckerna heller, eftersom vi lånar varandras. Senaste numret av Antiktidningen kom idag och det är förstås också både läsning och en källa till stimulans.

∼ ♦ ∼

I kväll skingrades molnen lite grann, men bara lite. Det har både ösregnat och haglat idag…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 7 maj 2019: Mörka moln

 1. Mösstanten skriver:

  Katter alltså! Det är fantastiskt hur smidiga de är. Och inte behöver de gå på gympa heller.
  Det var då fantastiskt att de har planterat vackra orkidéer på din väg till jobbet. Men den där värken måste vara svår att stå ut med. Har du blivit undersökt?

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Jaa de är smidiga katter! En annan hade väl slagit ihjäl sig om en ramlat från bordet.

  Men nej! Orkidé är det ju inte på bilden utan hyacint. Nu har jag ändrat.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.