Måndagen den 6 maj 2019: Blåst, ordsväljande och klarsynta iakttagelser


 Kära dagbok…

Ställning på Domkyrkotornet bakom Gustavianum

Ser du byggställningen på domkyrkotornet bakom Gustavianum?

Den gamla kroppen värker. Och nej. Det är inte träningsvärk från igår. Det har värkt och värker på samma ställen (och en del nya) som det har gjort nu en längre tid. Typ nånstans mellan ett halvår och ett år. Jag har mina funderingar kring diagnos som i sin tur hänger ihop med en annan kroppsdel som beter sig konstigt. Men… jag stannar här. Tänker över hur jag ska göra. Kanske kan nån montera en byggställning på mig och reparera mig precis som Domkyrkan? Tänk att bygget av själva byggställningen nu har nått taket på ena tornet. Och tänk så svindlande det blir för dem som ska jobba där uppe… Det blåser nog rätt friskt där uppe i toppen.

 

Domkyrkotornen bakom Gustavianum

Det blåser rätt bra här nere på marken också.

Här nere på marken blåser det också en del, både i teorin och praktiken. Idag har jag svalt ett och annat ord som gärna ville flyga ur käften. Jag börjar bli riktigt bra på detta sväljande. Men nu ska ingen tro att jag bara sväljer. Det finns en plan B. Till dess att den sjösätts samlar jag material på hög. För så här ska det bara inte vara. Med detta har jag gett snokare nåt att fundera över. Och de som bryr sig får information under resans gång på annat håll. Den nya resan ja… Den är påbörjad, tro det eller ej! Det är viktigt att ha mål i livet, andra mål än mellanmål. Jag reste mig från botten av en uttorkad brunn och jag hade två mål. Det har kostat, men dessa två mål har jag nått. Nu är det dags för nya mål. Tro inte att jag lägger mig till ro. Härmed lovar jag att göra det först i graven. Den som följer troget, följer jag troget, den som avviker säger jag mors och goodbye till.

∼ ♦ ∼

Shaun Bythells bok En bokhandlares dagbok

Jag är glad och nöjd över min födelsedagspresent.

Idag hade jag kunnat ta sovmorgon om det hade varit förr i tiden. Men det var i alla fall skönt att slippa stressa i morse. Jag kunde ägna mig lite extra åt min bok på gång, en bok som precis som den här bloggen är en dagbok. Fast boken jag läser innehåller tankar kring livet, tillvaron och kunder i en bokhandel. Det är en annorlunda liten bok och jag skrattar till då och då igenkännande (och undrar hur mycket skit författaren har fått för sina i mina ögon rätt klarsynta iakttagelser/skriverier…). Jag är glad och nöjd att jag gav den till mig själv i födelsedagspresent. Och den där bokhandeln… den skulle mycket väl kunna vara en omskrivning eller en symbol för livet självt…

Min måndag och min arbetsvecka inleddes med ett möte, en personalinformation, på annat ställe än på min ordinarie arbetsplats. Mötet var av varierande art och somligt hade jag hört förr, annat inte. Det var i alla fall inte bortkastad tid och det är viktigt när tid är en bristvara. Sen traskade jag till jobbet medan jag nätverkade IRL i trevligt sällskap och fortsatte jobba med med mitt nyhetsbrev samt en dagordning till ett möte i morgon. På eftermiddagen blev det lite intranätjobb och översättningsjobb och fackmötet jag hade tänkt gå på struntade jag i. Är det några möten som brukar vara slöseri med tid är det dessa möten, tyvärr. Facket för en slumrande tillvaro och mötena leds av ganska oengagerade personer – medlemmarna som besöker mötena är lika oengagerade de. (Om det inte handlar direkt om den egna personen, förstås. Då jävlar, liksom…)

∼ ♦ ∼

På hemvägen gjorde jag några ärenden på stan, bland annat hämtade jag ut mediciner eftersom de börjar ta slut. Jag äter tre mediciner och dem får jag äta livet ut. Det bekymrar mig inte så mycket, jag vill ju orka jobba och jag vill slippa kräkas, mer behöver inte sägas om detta.

I kväll, i kväll, vad händer i kväll? Inte mycket. Jag äter ett par mackor, gissningsvis, sopar hallgolvet, sitter vid datorn, läser och bidar min tid. Familjen Katt är inne på samma linje som jag. Sambon har för övrigt gett katterna nya namn, men det får sambon själv berätta om.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 6 maj 2019: Blåst, ordsväljande och klarsynta iakttagelser

  1. Mösstanten skriver:

    Tråkigt att höra att du har ont i kroppen. Hoppas att du kan få lindring. De andra problemen kan jag inte säga något om, jag vet ju inte alls vad det handlar om och det är väl inte meningen att hela världen ska veta.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.