Onsdagen den 8 maj 2019: Lycrademonerna tar över


 Kära dagbok…

Rostiga cyklar upptagna ur ån

Här kan vi slänga alla cyklar, tycker jag.

Jaha, så är det i Uppsala som på så många andra ställen: när det är sportevenemang spärras stan av. Den här gången tar lycrademonerna* över stan. I fem jävla dar. Redan i slutet på förra veckan spärrades plötsligt den sista delen av min sedvanliga gångbana av. I morse hade det kommit upp staket lite här och var. Igår kväll fick jag en notis från Svt lokalt om att vissa gator i stan spärras av. Cykeltävlingarna börjar idag och håller på till och med söndag. På fredag och lördag är det värst i stan, söndag är det rätt igenkorkat också. Men på fredag är det mest avspärrat runt mitt jobb. Att vännen FEM skulle komma till jobbet och plocka upp mig för lunch först och sen gemensam färd hem till mig är bara att glömma. Jag undrar hur jag ens ska kunna hem på fredag. Så i morse mejlade jag över en karta till henne och i kväll ska vi ringas så att jag kan ge henne muntliga instruktioner. För den stackarn måste försöka hitta till stora parkeringen framför mitt hus på egen hand medan jag försöker ta mig hem. Jävla lycrademoner! Det här låg jag och tänkte på igår när jag skulle försöka sova. Jag blev så förbannad och upprörd att det blev alldeles för dåligt med sömn i natt.

∼ ♦ ∼

Lucifer halvsovande

Mysiga killen a k a Lucifer. Kolla antennen/sprötet/ögonbrynshåret! 

Igår hade vi alla sorters väder här. Det var sol, ösregn och hagel – och sen började det om igen som nån sorts loop. Jag lyckades ta mig hem från jobbet mellan skurarna i alla fall. I morse var det soligt först, men kallt. Jag hade gärna stannat hemma hos mysiga killen på fotot, fast jag måste ju jobba så att han, Citrus och Mini får mat och sand. Familjen Katt fortsätter att vara kinkiga med maten, förresten. För Citrus del är det nästan bara påsmat från Latz som funkar.

Till kvällsmat igår fick de oxe från Whiskas. Det har dugt tidigare och de har slafsat i sig fint. Men se igår var det bara Lucifer som åt, Mini tog lite grann och Citrus, den lilla prinsessan, backade bort från skålen. Till sist fick hon påsmat.

∼ ♦ ∼

Arbetar med uppdateringar blå skärm

Frustrerande och stressande med detta på skärmen.

På jobbet är det bara fullt av konstigheter just nu och saker som inte fungerar. Min jobbdator, till exempel, gillar inte att flyttas från dockan på kontoret till ett sammanträdesrum typ tio meter därifrån. Igår hade jag ett möte där och fick ta en kollega till hjälp medan jag startade om, idag var det samma strul. Uppdateringarna ska vi inte tala om. Den hämtar och installerar och sen ska en starta om. Förton gånger. Under omstarterna kan en inte göra så mycket mer än vänta på att ens främsta jobbverktyg ska fungera normalt igen. Mycket frustrerande. Jag har i alla fall jobbat med mitt nyhetsbrev idag. Lite halvpanik var det eftersom jag bara hade sju av tio texter i princip klara i morse. Mitt på förmiddagen blev det avbrott för ett redaktionsråd kring en webbplats jag av nån underlig anledning är ansvarig för (har inget med mitt jobb att göra egentligen). Mötet gick emellertid över förväntan – mötesdeltagarna gav energi! Tack!

∼ ♦ ∼

I kväll ska det telefoneras. Utöver det händer inte mycket. Jag laddar! Och gläds åt det enorma bokpaketet som kom idag. Paketet var skitstort, men innehöll endast fyra böcker för totalt under 500 spänn. Ett paket till mig själv från mig själv.

∼ ♦ ∼

*lycrademonerna = cyklisterna


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 8 maj 2019: Lycrademonerna tar över

  1. Att man ibland behöver stänga av för evenemang, det kan jag köpa, men FEM dagar, just när FEM kommer, himla otur…

    Det är bra, man ska köpa saker till sig själv, för då får man precis det man vill ha 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.