Söndagen den 28 april 2019: Skön söndag med mycket gott


 Kära dagbok…

Boken Pärlfarmen och kaffe på sängen

Start på söndagen för min del.

Skön söndag idag. Anna klev upp och gav katterna mat tidigt, men sen sov vi till klockan åtta, nästan. Och inte skulle vi iväg idag utan kunde ligga och dricka kaffe, läsa min bok på gång med mera ända till tio. Tyvärr behövde det städas och det var inget att vänta på utan bara sätta igång med när jag hade tömt kattpottorna och Anna hade fixat frukost åt oss. Fast först ringde jag Slottsherrn och Slottsfrun för att höra om fordonstitten igår. Titten blev ett inköp och idag skulle eventuellt fler affärer göras, men då skulle fordon säljas. Spännande! Jag dammsög hela lägenheten utom Pojkrummet och torkade av i badrummet. Anna plockade bort våra påsksaker – det var mer än en kunde föreställa sig.

Slottsherrn hade meddelat oss att det var kallt idag. Soligt var det ändå och vi tyckte inte att vi kunde sitta inne hela den här lediga dagen. Vi tog på oss tröjor och promenerade bort till Uppsala antik och vintage på Hjalmar Brantingsgatan. Där var det möblerea idag och det fanns bland annat ett fint bord… Men vi tittade bara och pratade en stund med affärsinnehavaren innan vi traskade tillbaka till Kvarnen. Vi slank in på Korgtassen för att kompletteringshandla till söndagsmiddagen. Det blev hela två kassar, eftersom lite annat slank med också.

Hemma blev det inget mer födelsedagsfirande, men det fanns tårta kvar. Det blev en riktig go-fika på eftermiddagen. Biografmaskinisten skulle eventuellt ha kommit, fast jag gissade att han var trött och behövde ta det lugnt på sin lediga dag – han har jobbat mycket nu i april.

Jag gjorde en deal med Anna som gick ut på att jag släpade upp påsksakerna på vinden medan hon lagade maten. Det var nog en klok deal, för Anna är bättre på matlagning än jag. Det är därför det blir restaurangbesök så ofta när det är min tur att fixa käk. Vi åt lax som Anna lagat till i ugnen och till det potatisklyftor, grönsaker och Annas egna tomatsmör. Mycket gott!


Jorå, katterna lever och mår bra, 
men de är nog lite tagna av värmen som plötsligt kom. Mini sover mest, antingen på balkongen eller i min skrivbordsstol. Lucifer slänger ut sig nånstans, ibland på balkonggolvet, ibland i vardagsrummet. Citrus är den som är piggast och i eftermiddags låg hon på en kudde hos Anna i fåtöljen. Men den lilla slocknade efter ett tag och var så himla söt att en ville äta upp henni, nästan.


Veckan och söndagen avslutar jag med
en rejäl godispåse och en och en halv timme Vera på TV. I morgon är det dags att jobba igen. En dag. På sista april ska jag visserligen också jobba, men hemifrån och bara sex timmar. Sen är det ytterligare en ledig dag. Det är… gott!

Godispåse

Nej, jag fick ju inget lördagsgodis igår!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 28 april 2019: Skön söndag med mycket gott

 1. Det lät som en skön söndag. Solen sken här också, men svalt om man hamnade i skuggan…

  Men du, jag måste få gratulera i efterskott, KRAM PÅ DIG !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var skönt att ta det lugnt efter två dagars födelsedagsfirande 😛 En får ju tänka på att jag har blivit äldre.

   Helgen här var kanonfin. Jag fick nästan lite bondbränna i lördags. 😛

   TACK vännen och kram tebax! ❤

   Gillad av 1 person

 2. Mösstanten skriver:

  Oj, har ett fall för Vera börjat igen! Det har jag alldeles missat.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.