Annandag påsk 2019: Bara bra saker. Nästan


 Kära dagbok…

Det är så härligt med påsken för den består av fem dagar och de flesta av dem är lediga dagar. Idag var det emellertid den sista av dessa. Hur jag nu ska orka (!) jobba i tre hela dagar övergår mitt förstånd (<== ironi). På fredag har jag semester och då passar jag på att få hjulskifte på bilen, fylla år och lite sånt. En perfekt dag att vara ledig, alltså. För på lördagen ska vi upp tidigt igen och åka till Slottet eftersom det är allmän städdag för ”oss” med udda husnummer. Vi tänkte passa på att göra lite annat då också, till exempel olja in trallen på ”groggverandan” och äta tårta. All work and no fun går ju inte. Anna har beställt jord idag som levereras söndagen den 5 maj och då är jag där och tar emot.

Idag har vi gjort fem bra saker:

  • tagit det lugnt inkl. bytt bok från en bloggbok till en kriminalroman
  • gjort en utflykt till Ulva Kvarn
  • åkt till Slottet
  • satt upp farmors och farfars kristallplafond i sovrummet
  • ätit påskmat och klarat Kinderegg-provet

Här kommer några bilder från vart och ett av tillfällena. Som vanligt gäller att en får klicka med musen på bilderna för att se hela bildtexterna, kommentera bilder, se i bildspel och allt vad det nu är.

Tagit det lugnt:


Gjort en utflykt till Ulva Kvarn:


Åkt till Slottet:


Satt upp farmors och farfars kristallplafond i sovrummet:

Farmors och farfars kristallplafond

Farmors och farfars kristallplafond är justerad och uppsatt i sovrummet.


Ätit påskmat och klarat Kinderegg-provet:


Ja det har varit en fin och vilsam, rolig och skön påsk 2019. 
Nu är det dags att återgå i arbete för några dar innan det är dags för nästa ledighet. Tack alla inblandade, det vill säga Anna och jag.


Bara en sak var dålig:

Lucifer spydde världens största hårboll i kväll. (Nej, ingen bild.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Annandag påsk 2019: Bara bra saker. Nästan

  1. Ni har verkligen hunnit med mycket under påsken, bra jobbat. Det är verkligen tid att olja in groggverandan, fortsätter vädret såhär så lär den passa bra att besitta framöver 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.