När du läser det här


Ett inlägg om en bok.


Mary Adkins bok När du läser det här

Det var nånting som lockade mig att köpa Mary Adkins bok När du läser det härJag tror att det var kombinationen kort liv och bloggare som gjorde mig intresserad. Inte är jag nån jättestor fan av feelgoodromaner, men ibland, särskilt när de lutar åt feelbad, kan de göra mig mycket nyfiken. Detta blev den fjärde och sista boken i månadens Bokus-paket. Nu ska jag ligga lågt med bokinköp ett tag – en vecka, eller så.

Jade har förlorat sin syster och Smith sin bästa kollega när Iris Massey dör bara 33 år ung. Bland hennes efterlämnade saker på PR-byrån hittar praktikanten Carl en önskan från Iris om att Smith ska ge ut hennes blogg i bokform. Bloggen, som hon började skriva när hon fick veta att hon var sjuk och skulle dö. För att få ge ut bloggen i tryckt form måste Smith Iris systers godkännande. Och Jade vill inte detta. Romanen består till stor del av mejlkonversationer mellan Smith och Jade, framför allt samt Iris blogginlägg.

Jag trodde nog att den här boken skulle vara mer… sorglig. Visst inser jag att både Jade och Smith hanterar sin sorg genom sina mejlerier till varandra. Men det är ändå på nåt vis som att sorgen inte riktigt släpps fram. Jag saknar, blogginläggen till trots, Iris närvaro boken. Det är ett intressant grepp att låta storyn växa fram genom främst mejl, men… Tyvärr var mina förväntningar lite för höga – eller för annorlunda, kanske. Jag blir inte riktigt fångad av boken och det tog tid för mig att läsa den trots att den borde vara snabbläst på grund av sitt omfång och hur den är upplagd.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.