Skärtorsdagen och långfredagen 2019: Med Anna och Magnus till söder och Gamla stan


 Kära dagbok…

Boken När du läser det här och kaffe på sängen

Skärtorsdagen började så här…

Den här påsken blev/blir inte som andra påskar. Det finns säkert folk som hävdar att det är mitt ”fel” – och det är det ju, delvis. Jag hade fått en konsertbiljett till Magnus Carlssons show Från Barbados till Gamla stan Rival i Stockholm på skärtorsdagens kväll. Det var en julklapp från min sambo – som också hade ordnat en hotellnatt åt oss på favorithotellet Clarion på Ringvägen på Söder.

Vi tog ledigt från våra jobb, började skärtorsdagen på sedvanligt sätt en ledig dag, packade var sin ryggsäck (Annas var rosa) och lämnade familjen Katt i en av Annas söners vård hemma hos oss. Lite svårt var det allt att lämna sötnosarna, men de var i trygga händer och jag var så förväntansfull! Jag hade inte tidigare sett Magnus Carlsson live och såg mycket fram emot detta. Tänk, jag hade väntat i nästan fyra månader på detta…

Citrus och påsktuppen

Citrus var uppe med tuppen – och fick stanna hemma med honom också.


Nånstans mitt på dan tog vi tåget till Stockholm. 
Det var inte många resenärer ute. (<== sant, ingen ironi!) När vi anlände blev första anhalten ett sista (?) besök hos Alfa. Tyvärr följde ingen bok med oss därifrån – vi skulle ju kånka på våra välfyllda ryggor. Därefter blev det en lunchmacka innan vi fortsatte genom Gamla stan mot Slussen. Eftersom hela mitt högerben – från foten till höften – gjorde ont tog vi t-banan därifrån till hotellet.

(Precis som alltid blir bildtexterna synliga om en klickar på bilderna. Då går det också att se dem i bildspel, i lite större format och att kommentera varje enskild bild.)


På hotellet blev vi trevligt mottagna som vanligt – 
utom i baren. Men baren är ju ett separat företag. Jag fattar inte hur ett sånt bra och fint hotell kan upplåta plats till en bar och restaurang där så gott som samtliga i personalen inte kan le och knappt ger kunderna service. Jag tog… nä, köpte, förstås!.. en bira och Anna ett glas surt rosé innan vi gick upp på rummet för att fräscha till oss och byta om. Ny skjorta på mig, dårå!

Vi hamnade på Stavros Taverna, för den ligger halvvägs till Rival och vi hade varit där tidigare och ätit gott. Dessutom är restaurangen gayvänlig och stoltserar med regnbågsflaggor. Tyvärr var delar av personalen här lika sur och icke serviceminded som i baren på hotellet, men när maten – ostfylld kyckling, potatisklyftor och tzatziki – kom in förlät jag dem allt. Nästan. Anna stod för notan – tack!

∼ ♦ ∼

Magnus Carlsson gjorde en helt fantastisk show på Rival. Och då ska tilläggas att han var förkyld och hade ont i halsen. Halsontet hördes inte under sången, men under pratdelarna. Jag kan och vill inte återberätta showen i ord och bilderna blev ju som de blev. Ännu ett tag turnérar han i Sverige för att till hösten showa på Cirkus. Jag rekommenderar varmt showen, som får högsta Toffelomdöme och ett ännu större TACK än det för maten till Anna för den fina julklappen!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

Magnus Carlsson uppträdde i regnbågens alla färger och fick mer än en gång publiken att så upp, skaka rumpa och sjunga allsång. Synd bara att de vuxna kvinnorna bakom oss hade annat för sig (dricka sig fulla och prata om oväsentligheter).

∼ ♦ ∼

Vad gör en efter en sån här show när en är full av intryck? Vi traskade hem till hotellet, besökte toa, köpte nötter och choklad och köpte var sin Marguerita i hotellbaren. Den, Margueritan, alltså, satt inte helt fel… Sen somnade vi nästan i den lite för mjuka sängen med för stora kuddar på hotellrummet framför TV:n, men eftersom fjärrkan inte funkade fick en av oss hålla sig vaken för att kunna byta kanal, höja volymen och stänga av – allt efter den andras order. Jag somnade och sov underbart gott ända fram till strax före klockan nio på långfredagen…

Två margueritas

Två margueritas avslutade vi med innan vi gick upp på rummet.

∼ ♦ ∼

Det tredje bästa med den här resan, det vill säga efter Anna och Magnus Carlsson, var förstås hotellfrukosten. Jag kunde ha ätit hur mycket som helst och allt syns inte på bilden. Magen stod i fyra hörn när vi efter utcheckning traskade från söder mot Gamla stan. Anna fick minsann ner en glass på vägen, men jag kunde inte ta nånting mer än ett par smärre smakprov av henne. I Gamla stan gick vi bland annat in i Tintinaffären innan vi satte oss ner och tog en dryck. Det var när en satte sig ner och reflekterade över saker och ting i vårvärmen som en ångrade att vi inte hade en natt till i Stan.

 

Vi köpte kaffe, bullar och kattklubbor med oss från Vete-Katten på centralen och tog en go-fika på tåget hem. Och jag längtade lite efter våra levande katter. De hade blivit väl omhändertagna i helgen, vilket lönade sig för djurskötaren. Vi behövde bara sopa lite i hallen och det hade inte ingått i arbetet liksom inte heller pottömning. Så vi utförde detta vid hemkomsten innan vi traskade iväg för att handla grillad kyckling, fantasifullt nog, till långfredagsmiddag samt lite annat till påskaftonsmiddagen. Jag gjorde faktiskt Alséns röra också. Den blir godare om den får stå ett dygn. (Nej, inget recept. Det är hemligt för jag har snott det! Fast inte från Alséns fru, som kör bil som en biltjuv, för övrigt, utan från ett gammalt ex. Du vet, ett av sorten en ska passa sig för.) Vår långfredag avslutades med brittisk kriminalare, ett inspelat första avsnitt av tre av En mördares leende. Därefter såg vi del två. I morgon på påskdagen är det tredje och sista delen av denna serie, men också Manhunt.


Två underbara och lediga dagar följs nu av ytterligare tre (idag inräknat)…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skärtorsdagen och långfredagen 2019: Med Anna och Magnus till söder och Gamla stan

 1. Det verkar som ni hade ett härligt dygn i Stockholm 🙂

  Jag vet inte varför..men jag trodde det var Magnus Uggla ni skulle se 🙂 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ha ha ha, Magnus som Magnus, tänkte du. Men inte jag! 😛
   Ja vi hade ett härligt dygn i Stockholm och kunde nog ha tänkt oss att stanna en natt till…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.