Ett vin: The Wanted Ranger 2016


Ett inlägg om ett rött italienskt vin.


The Wanted Ranger 2016

Gott, prisvärt och lakritssmakande.

Härom veckan följde som så ofta ett antal italienare med mig hem. The Wanted Ranger 2016 var, sitt namn till trots en av italienarna. Sortimentet på närmast Systembolaget är inte det största, vilket gör det svårare och svårare att hitta oprövade viner. Det här vinet, för endast 99 kronor, valde jag lite för dess namn, lite för dess pris och mest för dess ursprung. Vinet lagerförs av leverantören och finns därför inte att köpa på alla våra Systembolag. Jag köpte min flaska på Kvarnen.

Ett rödvin som detta torde passa bäst till en fin köttbit. Vi drack vinet till smakrika ostar härom kvällen och grillad kyckling idag på långfredagen. Det gick bra det också.

Så här skriver Vingruppen i Norden om vinets smak och doft:

”Elegant vin med intensiva och lätt rökiga dofter blandas med en kraftfull, fyllig och komplex smak av mörka körsbär, violer och charkuterier.

Jag håller med om att vinet är elegant! Det är lätt rökigt och jag kände en tydlig smak av lakrits och en touch av vanilj. Vinet kom bäst till sin rätt aningen ljummet.

Det här vinet är gjort på druvan Syrah och är lagrat på ekfat. Enligt vingruppen är dess namn

”[…] både en kärleksfull tolkning av Syrah-druvans hemvist i den franska Rhône-dalen och en blinkning till ””The Rhone Rangers”” i Kalifornien. Dessa amerikanska pionjärer i Kalifornien samlades under 1980-talet som en non-profit organisation för att marknadsföra viner som innehöll minst 75% av 22st de olika druvorna som odlas i Rhône-dalen. Deras namn i sin tur en ordlek på westernkaraktären The Lone Ranger.”

Det här vinet är gott och prisvärt. Det når inte ända till toppen, men Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.