Tisdag kväll den 16 april och onsdagen den 17 april 2019: Delade bördor och höga förväntningar. Men nu är våren här!


 Kära dagbok…

Mamma i vitt till vänster och mammakusinen B i mörkt till höger

Mamma i vitt till vänster på bilden, mammakusinen B i mörkt till höger. I busken skymtar en vuxen, kanske min mormor eller mammakusinen B:s mamma E?

Jag har tänkt höra av mig. Sååå många gånger. Igår kväll ringde jag mammakusinen B. Det var alltför länge sen. Det är dumt av mig att vänta. Jag vill ha kvar den kontakten, jag vill ha ett band kvar till min mamma och hennes sida av släkten. Mammakusinen B är den jag har haft mest kontakt med på senare år. Jodå, mammakusinen K fanns där mammas sista dagar, men sen var det som om allt… stängdes av. Ett par gånger har jag messat, i augusti gjorde jag ett kort spontanbesök hos mammakusinen K. Det är så här det blir när släktbanden inte är så nära och en inte bor på samma ställe. Nu bor mammakusinen B närmare mig än mamma gjorde och vi träffades ibland. Jag och mamma tuffade söderut en knapp timmes resa med Clark Kent*. Det var mycket uppskattade träffar, för oss alla tre. Jag har inte insett det förrän nu när vi inte längre är tre som kan träffas. Det har hänt många saker på båda håll sen mamma gick bort. Att mammakusinen B har haft och har mycket omkring sig som inte är bra gör mig ont. Men det är gott att veta att hon har tre vuxna barn och jag vet inte hur många barnbarn som finns nära. Och så mammakusinen C, hennes bror, som jag som barn tyckte att min mamma kunde gifta sig med ifall pappa lämnade oss. Nej, mammakusinen B är inte ensam – hon har make, barn, barnbarn och bror med familj. Ändå kan livet vara tufft. Det är emellertid lättare att dela bördor med sin familj. I det avseendet är jag ensam förutom att min sambo ju finns. Men alla mina bördor vill och kan jag inte dela med Anna, hon har haft och har så många att vara stark för genom alla, snart tolv, år vi har känt varandra.

∼ ♦ ∼

Kära dagbok, jag ska ha påsklov på riktigt i år! Det vill säga jag ska vara ledig från och med i morgon och ända fram till tisdag klockan åtta. Anna och jag ska åka bort ett dygn och förlusta oss på konsert och bo över på hotell i Stockholm. Jag packade lite igår, bland annat mitt resestrykjärn – som visade sig vara ett helt oanvänt ångstrykjärn!!! Det inköptes på vikingatiden när jag ännu trodde att jag skulle resa en del. Livet ville annorlunda.

 

Lucifer vid frukostbordet

Katterna måste få mat även när vi är borta. Det ser vår två veckorssambo till. På bilden väntar Lucifer på frukost.

Vår tvåveckorssambo ska bo hos oss när vi är borta så att katterna får mat och inte känner sig alltför ensamma. Vädret ser lovande ut och jag hoppas att vi kan vara utomhus en del. Vi köper antagligen fröer och sättpotatis nån av dagarna och kanske vistas vi vid stugan en del också. På påskdagen äter vi påskbuffé på nyrenoverade Odinsborg.

Det blir fem lediga dagar, dagar att vara tillsammans, dagar för Anna och mig. Många dagar, känns det som. Det har rått brist på såna. Men nu äntligen… Ja, som du ser, kära dagbok, har jag rätt höga förväntningar… Är det bra eller dåligt? Har jag alltför höga förväntningar? Jag vet inte. Jag ser bara fram emot att vi får lite mer tid med varandra än när vi jobbar.

∼ ♦ ∼

Skylt innanför smutsigt fönster med texten: Come on in beautiful

Vacker eller inte, välkommen in i min dagbok om du är snäll och hövlig, du nya följare!

I morse var det faktiskt inte minusgrader när jag tittade på termometern i köket. Det var strax över nollan. Lucifer började pipa tidigt och runt halv fem steg jag upp för att ge katterna mat. Sen somnade jag om och sov som bäst när mobillarmet gick igång 6.15. Jag duschade och dukade fram frukost och skulle just sätta mig till bords när jag kom på att jag skulle kolla var katterna höll hus. Jag hittade dem alla tre, sovandes – och en hårbollsspya i vardagsrummet. Det var bara att torka. Anna har köpt godisbitar till katterna som ska motverka hårbollar. Jag vet inte om de gör så stor nytta… (Ingen bild idag.)

På väg till jobbet brummade mobilen att jag hade fått en ny bloggföljare. Vacker eller inte, är du snäll och hövlig, är du välkommen att läsa min dagbok! 

Kaffemugg med godis

Idag blev det go-fika på jobbet!

Idag var det faktiskt lite softare stämning på jobbet. Jag tror att det inte bara är jag som ser fram emot ledighet. Tempot kändes lugnare och några hade med sig sina barn. I receptionen hittade jag till exempel en jättesöt liten påskkärring. Och vid fikat på förmiddagen hittade en jättekorg med sötsaker. Jag diskade ur min kaffemugg och fyllde den med godis som jag slukade medan jag jobbade. Tjifen hade mejlat mig en sammanställning av samtalet igår och med ett par smärre kompletteringar såg det perfekt ut. Under dagen träffade jag en gammal bekanting som var på besök. Anställningsintervju, minsann (inte på min avdelning dock). Jag håller självklart tummen – men också tyst om vem det gäller.

Det blev senare en del jobb med intranätgrejor, bland annat, innan det var dags att avsluta arbetsdagen med en nätverksträff i Universitetshuset om vår språkpolicy.

Talarstol i Universitetshusets sal XI

I den här talarstolen i sal XI i Universitetshuset pratade folk om språkplicy i eftermiddags.

∼ ♦ ∼

Mary Adkins bok När du läser det här

En mycket annorlunda bok…

Även i afton är familjen Katt och jag ensamma. Jag har varit och hämtat ett blått paket från vännen FEM (tack på förhand!) och jag har kollat att jag har busspengar på UL-kortet. Tyvärr måste jag åka UL-buss lite grann i helgen. SL-kortet kollar jag i Stockholm i morgon. Dammsög gjorde jag faktiskt igår kväll, så jag tänker inte göra nåt för övrigt här hemma (jo jag har slängt kattskit och sopor också) mer än läääsa innan jag åker och hämtar hem Anna från jobbet klockan 21. Jag måste säga att När du läser det här är en… mycket annorlunda bok… Anna och jag börjar vår ledighet med att äta upp våra goda ostar och dricka ett par glas vin (okänt vilket vin än så länge).

∼ ♦ ∼

Och när jag kom ut idag på eftermiddagen… var det vår i Uppsala!!!

Universitetsparken vår

Det blev vår i Uppsala i eftermiddag!

∼ ♦ ∼

I morgon kommer inget dagboksinlägg, men nån gång under påskhelgen återkommer jag. Den som vill se vad jag gör kan alltid kolla mina bilder på Instagram @tofflisen.

To be continued…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 16 april och onsdagen den 17 april 2019: Delade bördor och höga förväntningar. Men nu är våren här!

 1. Mösstanten skriver:

  Ha nu en riktigt fin påskresa! Och jag ser att våren har börjat i Uppsala.

  Gilla

 2. Jag var ut på lunchen, det var ju jättevarmt och skönt, nu börjar min påskledighet, ha fortsatt skönt i Stockholm (jag skall försöka ta mig till kungsan, ryktas att det börjat blomma där..)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Stockholm är verkligen vårlikt! Vi har landat på hotellet o softar en stund. Sen blir det drink, uppfräschning, middag och Magnus! 😁👍🏻❤️

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.