Måndag kväll den 15 april och tisdagen den 16 april 2019: Fröer, ägg och bloggar-bok


 Kära dagbok…

”Du skriver så här i din blogg…” 

Böckerna Det vackra mysteriet och När du läser det här

Bokbyte från ett vackert mysterium i ett kloster till en död bloggares sista (?) önskan.

…och sen har jag fått en tolkning av det jag har skrivit som i många fall, fast inte alla, är uppåt väggarna. Sånt här har jag fått mig tillsänt då och då tillsammans med ett och annat invektiv och det har med åren blivit både löjligt och lite tröttsamt. Speciellt när vissa avsändare inte vill lyssna på mitt svar. Tystnad är ett jävligt effektivt sätt att döda all form av positiv uppfattning av nån. Det är dessutom rätt fegt, tycker jag, att bara säga sitt men inte ”höra” andras förklaring. Jag skulle kunna citera och visa ännu värre saker jag har fått, men jag väljer att avstå av olika skäl. Min blogg handlar om mig, mina känslor, mina tankar… Inte primärt om andra. En dagboksblogg som ingen är tvingad att läsa. Men… det blev bokbyte igår kväll och det är därför jag inleder med ett citat som jag som bloggare har fått. Jag läste ut min kanadensiska favoritförfattares senast till svenska översatt deckare. Boken utspelar sig i ett kloster och handlar om ett vackert mysterium i form av mord, körsång och musik, så du kanske förstår då, kära dagbok, att det inte riktigt är nån actionthriller. Jag bytte till en feelgoodroman – som handlar om en bloggare. Eller… bloggaren är död. Men hon har efterlämnat en blogg och ett sista (?) önskemål om att den ska ges ut i bokform. Visst låter det som en intressant bok?! Nu blir ingen av mina bloggar nån bok (även om ett par av dem utgör grunder till manus som aldrig blev publicerade), men när jag dör är mina ord kvar i cyberspace. Och eftersom det inte spelade nån roll hur mycket jag har försvarat dem som levande, gör det ju ingen skillnad om de ligger kvar där när jag är död. Så blir det.

∼ ♦ ∼

Fröer? Sättpotatis? Nä det blev inga såna inköp igår. Vi gick på äggjakt, kan en säga, men det är väl bäst att tillägga att Anna gjorde själva… ”fynden”. I gengäld bjöd jag på kvällsmat hos Phil. Jag hade ätit kokt fisk till lunch och var tillräckligt hungrig för att klämma ner en halloumiburgare med strips, BBQ-sås och en stor stark. Sån är jag! Och nej. Ingen får påskägget på bilden.

Påskägg

Nåt påskägg av den här storleken inköptes inte.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan obegripligheter vid datorn

Jag på jobbet.

Bibi Andersson har gått bort och Notre-Dame har brunnit. Jag är inte omedveten om omvärlden. Men den här bloggen handlar som sagt inte primärt om omvärlden utan är ju min dagbok. Idag hade jag ett första möte med nya Högsta Tjifen. Bland annat skulle jag berätta om mitt uppdrag på avdelningen. Inte vet jag om jag gjorde nån bra presentation, men jag lät bilden här intill illustrera det hela. Efter mötet tog jag en kaffe med M innan jag fortsatte med sedvanligt jobb. Jag tittade lite på den översättning som levererades igår och den ser bra ut vid första anblicken. Vidare jobbade jag med en text. Min dag avslutades med medarbetarsamtal med Tjifen. Samtalet gick bra!

∼ ♦ ∼

Klimatgardiner

Mörkt och kallt på jobbet när vårsolen tittar fram.

Det blev åter en solig dag idag. I morse var det inte flera minusgrader utan bara en. Under dan steg temperaturen som mest till elva grader. Tyvärr åker klimatgardinerna på jobbet ner så snart solen visar sig. Då får en tända lampan (bra för klimatet..?) och ta på sig tröjan, för det blir både mörkt och kallt på kontoret. Hemma har vi lätta gardiner på balkongen som vi drar för. Då blir det ändå ljusinsläpp, men vi slipper de stekande strålarna. Katterna vill gärna vara på balkongen, framför allt Lucifer, så i morse släppte jag ut dem innan jag gick, medan min sambo sov en stund till, förhoppningsvis. Men de mötte mig i köket, Tisslingarna, i morse. (Mamma Mini sussade i min skrivbordsstol.) På förmiddagen skickade min sambo en bild på Citrus just innan hon river ner påskpynt och annat som vi har i ett kast på ena köksväggen. Hon är en riktig busa! Citrus, alltså, inte Anna så mycket. Anna jobbar i kväll, så familjen Katt och jag är ensamma tills jag åker och hämtar hem min kära med bil. För övrigt blev jag mött även när jag kom hem från jobbet. De kära kissarna!


Igår strök jag lite kläder och en löpare till köket, 
så i kväll kan jag softa lite. Anna spillde kaffe på löparen idag och tvättade. Möjligen går jag ett varv med dammsugaren innan det gror igen helt hemma, men jag tror att jag sparar det till i morgon. Jag har redan plockat fram min necessär inför torsdagens äventyr, så jag ska väl packa ner sånt som jag absolut inte får glömma, typ medicin och linser. Sen kanske det blir en stund över för lite läsning i bloggar-boken.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Musik, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 15 april och tisdagen den 16 april 2019: Fröer, ägg och bloggar-bok

 1. Med värmen som kommit nu så kan man snart peta ner potatisen 🙂 Det går så fort när det väl börjar vakna till i naturen. Jag kommer inte sätta så mycket på min lott i år, men lite smått och gott, bl.a potatis, så gott med egen färsk.

  Att ha dom där katterna verkar vara som att ha småbarn hemma 🙂

  Glad påsk på dig/er !!

  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men vi har fortfarande rätt många minusgrader om nätterna här. Och, som sagt, sättpotatisen är inte inköpt än. Helgen EFTER påsk vet vi att vi ska vara i stugan, för på lördagen är det städdag i kolonin. 😛

   Jag har ju inte haft småbarn, så jag vet inte, men jag tror nog att katterna är VÄLDIGT lika såna. 😛

   Glad påsk på dig och Pinglisen också!
   Kramar!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.