Fredagen den 12 april 2019: TGIF! säger Askepotten


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan tummarna upp

Ork eller inte, men TGIF! (Thank God It’s Friday!)

För ungefär tre månader sen bad jag här på bloggen min ork att komma tillbaka. Det gjorde den så småningom efter att jag drabbats av pesten på nyår och var sjuk i en tre, fyra veckor. I skrivande stund känns orken borta igen. Kanske är det våren, kanske är det Gammeln. För även jag ändrar siffror den här månaden. Lite högre siffror uppnår jag än min sambo som fyllde år igår. Men det tänker vi inte på nu. Jag vaknade i morse och ville bara sova. Huvudet värkte och jag mådde illa. Det kan knappast ha berott på det halva glaset vin vi skålade med innan läggdags igår. Jag tog en Ipren, spottade upp mig, tömde kattpottor, väckte tonåring, såg till att tonåring åt frukost och gick till jobbet. Det är ju trots allt fredag – TGIF!

En födelsedag är avklarad. Jag hoppas att Anna kände sig nöjd med firandet och presenterna. Min fantasi när det gäller presenter är ju inte världsberömd. Förra året minns jag att jag köpte en tjock och fin, stor och härlig… badhandduk till henne, bland annat. Grå var den dessutom. Roligare gåva kan säkert gemene man komma på. I år försökte jag variera mig lite. Det verkade som om boken jag gav uppskattades mest av årets presenter och det gladde mig.

Det blev ju lite stressigt igår av olika skäl. Ett skäl är att vi jobbar båda två, jag heltid och Anna nästan heltid. Då hinner en inte med att göra det en både vill och måste göra hemma. Jag tyckte att det blev ett fint firande igår och jag tyckte att det var rörande att den äldre generationen hittade hit och även fick träffa ett av barnbarnen. Nu är Anna ledig tre dagar och jag två. Det behöver vi. Vi behöver röja lite hemma, men jag vet inte om vi prioriterar det just de här dagarna. För övrigt har det kommit till min kännedom att det har raljerats över att jag har mycket… det vill säga många saker. I morse var de flesta av grejorna på en av köksbänkarna faktiskt… Annas. Jag skojar lite, men det är sant!!!

Stökig köksbänk

De flesta sakerna här är Annas.

∼ ♦ ∼

Minus fem komma nio grader den 12 april 2019

Nästan sex grader kallt i morse…

Det var inte roligt att ge sig iväg i morse i nästan sexgradig kyla. Nu tycker jag att vintern ska släppa sitt grepp om oss och låta våren komma fram. Vi hoppas att det kommer varmare dagar så att vi kan åka till Slottet och Slottsträdgården och påta lite och få ljus och luft.

Solen tittade fram ganska tidigt och temperaturen steg till nästan fem grader plus. Jag gjorde mitt nyhetsbrev idag och lyckades få med en notis i sista minuten, typ en timme före publicering. Det är roligt när det går att ordna. Ett av skälen till att jag gör ett väldigt enkelt nyhetsbrev är just att det ska vara möjligt att göra ändringar och tillägg i sista minuten. I alla fall smärre såna, inte större förstås. Resten av arbetsdagen förflöt och sen blev det äntligen helg.

∼ ♦ ∼

Jag beställde en delikasse med skaldjur för två personer igår och den blir vår fredagsmiddag och tillika lite försenad födelsedagsmiddag. Igår fick jag Anna kasta i sig hämtad indisk mat. Jag hann inte äta alls på kvällen annat än kakor, bullar och tårta, förstås. Kanske var det därför jag vaknade med huvudvärk och illamående idag…

Lucifer tycks vara redo för tiggeriverksamhet. Han sitter ofta i köksfönstret och tittar ut, men när det är godare saker än flygande fåglar på köksbordet byter han fokus…


I morse (?) hade vår nya avstampsmatta för kattsand 
hängts på utsidan av vår lägenhetsdörr. Jag hoppas den funkar bättre än det vi har nu (en vanlig liten matta) och som gör att det är vita korn av sand som vi kan sopa i evigheters evighet på det svarta klinkergolvet i hallen. I morse var det som om katterna jäklades med mig. Jag tömde pottorna – och de gick dit och sket. Sen la sig den ena på dörrmattan (Citrus) och den andra i stolen i hallen (Mini) och glodde på Askepotten, det vill säga mig.

∼ ♦ ∼

Helgen ligger framför oss. Jag hoppas på återhämtning, jag hoppas på att få göra nåt kul/trevligt och jag hoppas på lite sol och värme. Vi har dammsugit och torkat golv efter att vi hämtade delikatesserna. Nu blir det strax… mat.

∼ ♦ ∼

Bitmoji jag Dear diaryAvslutningsvis… Jag har tänkt på andras och mitt eget bloggande. Det är skönt att skriva den här bloggen med inriktning på mig själv och i syfte att komma ihåg dagarna. Folk har tidigare blivit så uppretade på att jag skriver om dem – eller inte skriver om dem. Det senaste är att de suckar över att jag fokuserar på mig själv… Eftersom det inte händer så jättemycket i mitt liv är det jag bloggar om mest intressant för just… mig själv. Men visst kan jag bli lite avis på de gäng bloggare som så uppenbart har gått ihop. En av dem anger ett ämne och de andra hakar på och skriver om samma sak. De kommenterar så gott som uteslutande hos varandra, flera svarar inte på kommentarer. Och så läser nästan alla samma bok samtidigt. Ja, avis blir jag, men samtidigt känner jag att det kan bli väldigt likriktat och mindre intressant för mig att läsa dessa bloggar. Jag har följt några av dem under en tid. Nu slutar jag läsa vissa och fortsätter läsa de bloggar jag tycker innehåller välskrivna inlägg med texter som jag berörs av och fina bilder. Och jag kan bara igen och igen och igen säga att den som inte gillar eller intresserar sig för vad jag bloggar om här är inte tvingad att läsa. I övrigt när det gäller mitt eget bloggande kör jag på utan att ha nån större fanclub, enormt kompisgäng eller familj som läser, kommenterar och gillar. De som läser mina dagboks- och bokinlägg gör det helt frivilligt och kanske för att nåt av det jag skriver om intresserar dem. För att citera en boktitel… ”Mig äger ingen”…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 12 april 2019: TGIF! säger Askepotten

 1. uppsalaewa skriver:

  Jag hoppas att du fortsätter att följa min blogg trots att den inte är särskilt spännande. Jag följer dig och tycker du skriver så bra!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Din blogg fortsätter jag att följa för du skriver om sånt som intresserar mig och du skriver bra. Vi har inte alltid samma åsikter, men det gör inget.
   Krya på dig!

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Jag läser gärna din blogg även om det är lite svårt att kommentera ibland eftersom ett inlägg handlar om så mycket. Men det är också charmen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack. Jag skriver ju dagboksinlägg och även om jag tycker att mina dagar är ganska lika och det inte händer så mycket gör det visst det. Din blogg tycker jag mycket om eftersom du skriver om böcker och om delar av det som var mitt Barndomsland.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.