Lördag kväll den 6 april och söndagen den 7 april 2019: Mirakelmedel, ingen klagan men gott om kakor


 Kära dagbok…

Matlagning med Broder Jakob

Matlagning i Broder Jakobs sällskap.

Den där jävla ryggen… Den plågade mig rätt bra under lördagskvällen. Jag hade svårt att hitta ställningar som var bekväma, bland annat eftersom även höger fot och ben gör ont. Bästefåtöljen funkade inte riktigt. Men under matlagningens sista 20 minuter igår satt jag på en av de stenhårda köksstolarna med ganska raka bakstycken. Maten skötte sig själv i ugnen och på hällen, jag satt där och bara passade att inte riset kokade över eller nån katt snodde nån grönsak. Samtidigt läste jag en del. Broder Jakob var ett gott sällskap. Det är ofta så när jag lagar mat att jag läser eller skriver. Som du förstår, kära dagbok, är det inte alltid… smart. Mat kokar över eller bränns vid och just när jag är som mest inne i en text – en egen eller nån annans – då är maten plötsligt färdig. Nej, jag är ingen matlagerska och jag erkänner att jag smiter undan från det om jag kan. Igår kväll var jag emellertid nödd och tvungen eftersom inte bara jag själv behövde utfodras utan även en minderårig. Inget brändes vid dock, men riset tog sin tid att bli färdigt. Jag lagar mat så sällan att jag inte har vant mig vid att använda induktionshäll än. Vi har bara bott här i ett år och två månader snart… I will say no more, jag skäms. Lördagskvällens mat fick ändå godkänt av dem som åt den.

Kyckling med ris sås och tomater

Kyckling med ris sås och tomater blev ätbart.


Jag hade kört en maskin disk. 
Diskmaskinen krånglar ibland, men inte idag. Innan familjen Katt fick mat plockade jag ur den rena disken och fyllde på med smutsig. Maskinen blir snabbt full när vi är tre. Katterna fick oxe och valet av mat fick ett blandat mottagande. En av katterna spydde dessutom upp en hårboll på mattan i Bokrummet. Nej, matlagerska är jag icke… Jag fick i alla fall borsta Lucifer, men Citrus och Mini var synnerligen ovilliga. Det lär bli fler uppspydda hårbollar med andra ord.


När jag hade hämtat hem Anna 
skivade jag ostar och hon päron. Sen åt vi detta till fröknäcke och kex samt chiantivinet från fredagen. Det blev en lagom avrundning av lördagskvällen som i övrigt förflöt ganska lugnt vid datorer och över böcker.

Ost päron kex och vin

Goda ostar, lite skivat päron, kex, fröknäcke och ett chiantivin = perfekt avrundning av lördagskvällen.

∼ ♦ ∼

Broder Jakob och kaffe på sängen

Söndagsmorgon när den är som bäst!

Sovmorgon… Kan en kalla att vakna halv åtta en söndagsmorgon för det? Det var i alla fall tiden jag vaknade. Men jag klagar inte, för bäst av allt: ryggen var betydligt bättre! Min egen omtanke och mirakelmedlet gjorde susen. Därför kunde jag tillbringa en ganska lång tid i sängen med Broder Jakob och kaffe. Inemellanåt klev jag upp för att kolla så att ryggen inte hade stelnat alltför mycket. Bland annat vek jag tvätten från igår och la in de rena kläderna där de hör hemma. Sen torkade jag av speglar, handfat och toaletter i badrummet och på gästtoan och tömde kattpottorna. Planen var att jag skulle få lite egentid i eftermiddag. Den tiden hade jag tänkt ägna mig åt dammsugning och att torka golv. Nu påverkades min plan av att andra planer ändrades, så det blev bara dammsugning. Jag klagar inte på det här heller, jag konstaterar och bekräftar och lägger ingen annan energi på det. Ordet ingen har emellertid fått en ny klang. Mer om det på annat håll!

För somliga blev det ett abrupt uppvaknande med näsblod. Jag fick hjälpa till att stoppa blodflödet och kände mig stolt över att jag inte svimmade. Blod brukar ha den effekten på mig. Det är därför jag berättar om händelsen. Hoppas att ingen känner sig kränkt eller tycker att jag hänger ut andra för att jag skriver om detta. Mest hoppas jag ändå att det bara var en tillfällig blödning. Minns när jag var ung att näsblod var nåt jag rätt ofta vaknade med.

Jag gick en promenad med Helvetesmonstret*, det kom jag inte undan. Det gjorde nästan inte katterna heller. Mini var smart och stack ut på balkongen, men Lucifer och Citrus skrämde jag rejält. Lill-Ballen a k a Lucifer gömde sig på en stol under matbordet och Citrus bakom gardinen i Djungelrummet.


Söndagsmiddagen avåts som planerat på Taco Bar
Det var premiär för en i sällskapet och så där väldigt mätta blev inte nån av oss. Vilken tur då att vi hade två (2) lådor med kakburkar att hämta i Förorten. Några av burkarna var våra och eftersom kvalitet är viktigt prövade vi förstås en och annan kaka till kvällsfikat. (Familjen Katt fick nöja sig med kyckling på burk.)


Tvättmaskinen jobbar med en jeanstvätt 
som blir färdig att hängas i lagom tid före seriestarten av Manhunt på SvT1. Tre delar brittisk kriminalare baserad på ett verkligt mordfall i London 2004 blir en spännande avslutning på den här helgen och vilodagen.

Lucifer sover

Vilodagen är snart över. För somliga…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på Dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 6 april och söndagen den 7 april 2019: Mirakelmedel, ingen klagan men gott om kakor

 1. Jobbigt att ryggen krånglar 😦 Hoppas på snar bättring

  Det där med matlagning, det är ju inget som direkt roar mig heller 🙂 Men, du fick ju till ett fint upplägg där, ser gott ut 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   På jobbet måste jag upp och studsa lite varje halvtimme. Tyvärr kan jag inte stå och jobba på grund av mina onda fötter. Men ryggen är mycket bättre. Linnex är ett mirakelmedel!

   Jo vi blev mätta i alla fall, fast matlagning slipper jag helst. Du är duktig på lax, vill jag minnas. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.