Fredag kväll den 5 april och lördagen den 6 april 2019: Ryggelände, stort hjärta och katter fulla av bus


 Kära dagbok…

Ivrig matkö Citrus och Lucifer

Det var en ivrig matkö utanför köket. Citrus krafsade medan lillebror Lucifer såg på.

Det var trevligt att äta middag tillsammans igår kväll. Anna lagade maten som så ofta. Jag har lite svårt att steka hamburgare. Till mig stekte Anna halloumiburgare. Mumsgott!

Utanför köket växte matkön och den som var ivrigast att få komma in var Citrus. Nu fick de fyrbenta sin middag efter de tvåbenta hade ätit sin och plockat undan. 

Jag hade köpt några flaskor vin häromkvällen, men vin passar inte riktigt till burgare. I stället tog jag en öl. Lite senare på kvällen provade jag chianti och salta pinnar. Det var inte alls nån dålig kombination! Jag är ofta så saltsugen nu för tiden. Chips gillar jag inte så jättemycket och ostringar fanns inte på Korgtassen. Valet stod mellan popcorn och salta pinnar, de senare vann.

Chianti och salta pinnar

Chianti och salta pinnar var inte alls nån dålig kombo!

∼ ♦ ∼

I morse lät vår kattkör oss sova ända till klockan fem. Men jag gick inte upp och gav dem mat förrän vid sex-tiden. Ett par timmar senare vaknade jag ur en dröm där jag och Anna hade ett helt fantastiskt hus med en fontän i trädgården. Nåja, hemmet jag vaknade till är inte så pjåkigt heller. Anna fixade kaffe och det blev en stunds läsning och kaffe på sängen före frukost. För min del blev det bokbyte – från en deckare på Gotland till en Norrköpingsk deckare. De två böckerna är 50 procent av dem som anlände i bokpaketet i måndags. Jag har försökt få Emelie Schepp att ta livet av nån i Motala, men jag tror inte hon vågar – Norrköping är större. Jag har i skrivande stund inte börjat läsa boken. För övrigt har jag aktiverat mitt Goodreadskonto Tofflan och där lägger jag länkar till de böcker jag skriver om här.

 

Lördagsfika med bulle och ballerinakex

Lördagsfika hemma.

Det måste ha varit nånting med trädgårdsarbete i drömmen, för en stund efter att jag klivit upp protesterade ryggen. Nu hoppas jag att det är lumbago minor, annars blir jag tokig. Ryggen satte stopp för eventuella stora planer för dagen. När Anna hade gått till jobbet skrev jag en stund innan jag traskade upp på stan, med väl Linnexinsmord rygg, för att gå några ärenden. Kattpottor och sopor tömde jag innan ryggen sa ifrån. Vi får se hur det blir i morgon. Jag har sopat hallgolvet hundra gånger, dammat, kört en maskin tvätt och rentvättade kläder på tork. Det får bli dammsugning och golvtorkning i morgon när jag blir ensam några timmar mitt på dan. Om nu ryggen inte dummar sig… Till tröst köpte jag en flaska vin på stan samt kanelbullar och Ballerina chokladboll. Det ätbara bjöd jag på hemma till eftermiddagsfikat. Vinet sparar jag till nån annan dag, för i kväll dricker Anna och jag nog mer chianti till de goda ostarna jag köpte. Anna slutar klockan 20 och jag har lovat att hämta hem henne med bil.

∼ ♦ ∼

Lucifer och Citrus busade som tusan idag, men till sist fick Citrus nog av sin lite klumpige lillebror. Fast då hade han skrämt iväg en duva också från fönsterblecket i köket. När Citrus tycker att det räcker med bus brukar hon krypa in nånstans dit Lucifer, som är lite större än hon, inte kan komma in. Idag blev det under drinkvagnen. Jag var liiite nervös för flaskorna där… Mini har hållit sig ganska lugn idag och sovit – antingen i skrivbordsstolen eller på klätterställningen på balkongen. Det är så skönt med balkongen, för katterna gillar att ligga där och den är inglasad så de kan inte ramla ut.

∼ ♦ ∼

Middagskycklingen är i ugnen och medan den tillagas ska jag fundera lite över nedanstående citat som jag hittade på Instagram igår. Jag brukar verkligen inte gilla citat, de är ofta rätt pekorala, men just det här gick just nu rakt in. Och när jag har funderat klart blir det en stunds läsning innan jag fixar ris och grönsaker till middagen.

Be aldrig om ursäkt för att du är känslig

Värt att fundera över…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 5 april och lördagen den 6 april 2019: Ryggelände, stort hjärta och katter fulla av bus

 1. Mösstanten skriver:

  Det ligger nog en del sanning i det där citatet. Bättre vara känslig än hård. Bara inte känsligheten gör att man blir arg hela tiden.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag tänker mig känslig mera åt det ledsna hållet. Fast arg kan en ju också vara. Jag är nog mest ledsen. Det är därför jag vill bli en stenfågel.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.