Måndagen den 8 april 2019: Orden går på tomgång


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan med röd mun

Vad gör en inte för att uppfattas som annat än ful och tråkig?

Så vaknade jag till en måndagsmorgon med snöblandat nedfall. Ja, april – och vi som är födda då – kan vara rätt… omväxlande till vår natur. Som på förmiddagen när en pratade väsentligheter och en annan väder. Jag fick ont i magen. Ryggen är tack och lov mycket bättre, men jag måste fortfarande upp och röra på mig emellanåt. Stå och jobba går inte på grund av fötterna, men eftersom jag har eget kontor kan jag studsa omkring därinne ibland lite som jag vill. Arbetsdagen förflöt ändå, fast den började väldigt märkligt. Jag hade just accepterat en inbjudan till medarbetarsamtal och sparat ner två filer kring detta när jag började skriva en text i en annan fil. Så kom jag till spara och – HEPP! så var diskutrymmet fullt. Sånt skapar magknip, ingen tvekan om saken.

Därför fick jag inleda min arbetsvecka med att göra annat än jag hade tänkt. Försöka hålla oron borta över sånt jag inte kan påverka. Men i vissa sammanhang känner jag mig så korkad. Så mycket… ingen. Inte konstigt att jag försöker sticka ut och prova ett nytt läppstift – ÄH, JAG BARA SKOJAR. Givetvis. Jag är lika ful och tråkig, dum och elak som jag var igår.

Lucifer diagonalt över köksbordet

Han tar plats – även där han inte riktigt borde få vara…

Jag tog mig igenom arbetsdagen och vädret utanför kontorsfönstret var lika fult och tråkigt som jag. Det kommer såna här dagar och den enda som kan sätta färg på den egna tillvaron är jag själv. Ibland känner jag mig så ensam och eländig, men jag har saker att se fram emot både nu i april och i maj. Det eländiga pyser jag bara ut lite av här, resten sker på annat håll, tyvärr för långt bort för… Men det är svårt att skriva glatt och positivt när det råder kaos på flera plan. Förhoppningsvis får jag nån form av besked nästa vecka, så att jag kan förhålla mig till det och försöka göra det bästa av situationen. Nånstans ska väl även en sån som jag räknas..? Jag kanske får börja göra som Lucifer – ta plats även där jag inte riktigt borde ”få” vara..?

∼ ♦ ∼

Inte vet jag varför jag är så dålig på att ta och hålla kontakt på helgerna. Samvetet plågar mig också… Och visst önskar vi väl lite alla och envar att nån frågar hur vi har det..? Idag är jag bara tom på ord. Orden går på tomgång på alla håll och kanter. Kanske en väntöl kan hjälpa mig?

Poretti öl

∼ ♦ ∼

Som grädde på moset den här dan blev jag vittne till en trafikolycka när jag gick till Korgtassen och handlade efter jobbet. Det verkade ha gått efter omständigheterna OK för alla inblandade, men jag lämnade mitt namn och telefonnummer och legitimerade mig till /för polisen just in case.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 8 april 2019: Orden går på tomgång

 1. A-M skriver:

  Ja att du inte tar plats och ställer krav? Du ska räknas och respekteras du med! Oavsett vad det är för sammanhang! Varför ska du behöva stå ut och må dåligt och låta ditt liv gå dig förbi? Du har bara ett, väldigt värdefullt liv… Det är dags att prioritera ditt mående och dig själv nu. Dem som inte stöttar dig förtjänar dig inte. Det finns en gräns för allting. Den gränsen har du nog passerat för länge sedan.

  Du har ansvar för dig själv så ta det och skapa dig ett bättre mående! Inte är det lätt… Men det är det enda du kan göra.
  Människor som inte kan respektera dig och din hälsa är ansvarslösa och barnsliga. I alla lägen rak kommunikation, som min chef alltid säger 🙂 Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ansvaret för mitt mående är mitt. Men det är många saker som sammantaget blir för mycket – och som du skriver finns det en gräns. Jag har kollat upp en del möjligheter och om jag bara kan ge mig till tåls lite hoppas jag att det blir bättre.
   Tack för din fina kommentar och kram tillbaka!

   Gilla

 2. Det är ju aldrig roligt med kaos, vad det än må vara, hoppas att det reder ut sig till det bästa på alla plan. Det är bra ändå att ha lite roligheter att se fram emot, det måste man försöka planera in även om det ibland tar emot om nått annat tar energi

  Kram på dig !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Inte direkt kaos men mycket stor oro. Jag vill tänka positivt och vissa saker klarnar inom en snar framtid. Andra saker kan jag inte göra nåt åt och en del saker är upp till andra människor att lösa. Ungefär så kan jag ”avslöja”.
   Ja det gäller att ha roliga saker att se fram emot. Jag önskar att jag hade en resa, som du, men men… Tankar finns, inget är ordnat än.

   Tack för din kram, den värmde efter en urjävlig dag!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.