Mitt bokår 2019: Mars med mystik och mys


Ett inlägg om böcker.


 

Mars månad har kommit och gått och så har vintern, hoppas jag. Det kan ju fortfarande bli bakslag. Läsflödet håller i sig hyfsat, men nu med vårens antågande och som bliven arrendator av stuga och trädgård finns en stor chans för lägre hastighet i sagda flöde… Nåja, sluta läsa gör jag bara när jag inte längre ser.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Marsböcker 2019:

CJ Vallgrens bok Kunzelmann och KunzelmannUlla Jones bok Red carpet blues insidan hos en outsider

Sofia Lundbergs bok Den röda adressbokenDaniel Coles bok Trasdockan

Mattias Edvarssons bok En helt vanlig familjCarl-Johan Vallgrens bok Havsmannen

Pontus Ljunghills bok En osynlig


Påbörjad i mars:

Karin Alfredssons bok 80 grader från varmvattnet


Starten på årets tredje läsmånad blev en skälmroman
(Kunzelmann & Kunzelmann). Totalt läste jag tre böcker i genren spänningsroman/deckare (Trasdockan, En helt vanlig familj, En osynlig). En av böckerna är självbiografiska (Red Carpet Blues: Insidan av en outsider). En av böckerna hör till genren feelgood (Den röda adressboken). En av böckerna klassar jag som genren feelbad (Havsmannen). Två av böckerna köpte jag nya (Trasdockan, En helt vanlig familj). En av böckerna köpte jag ny i pocket (En helt vanlig familj). Två av böckerna köpte jag second hand (Den röda adressboken, En osynlig). En av böckerna köpte jag på årets bokrea (Trasdockan). Tre av böckerna lånade jag (Kunzelmann & Kunzelmann, Red Carpet Blues: Insidan av en outsider, Havsmannen).

Det blev ganska många nya författarbekantskaper i mars (Carl-Johan Vallgren, Ulla Jones och Katta Nordenfalk, Sofia Lundberg, Daniel Cole, Mattias Edvardsson och Pontus Ljunghill). Det blev inte lika många bra böcker lästa den här månaden, enligt mitt tycke. Bara två böcker fick högsta omdöme (Den röda adressboken och Havsmannen). Tre böcker fick högt omdöme (Trasdockan, En helt vanlig familj, En osynlig). En bok fick medelomdöme (Kunzelmann & Kunzelmann). En bok fick lågt omdöme (Red Carpet Blues: Insidan av en outsider).

Totalt läste jag sju böcker i mars. 

Mars månads bästa bok är utan tvivel
Den
röda adressboken!

 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2019: Mars med mystik och mys

 1. Mösstanten skriver:

  Du har hunnit läsa många böcker i mars. Jag har inte hunnit med så många fler fast jag inte jobbar längre.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   För mig är läsning en prioriteringsfråga. Men jag gör inte så mycket annat än jobbar, städar och läser. Jag går sällan på museer, utställningar, bio eller teater, jag reser inte särskilt ofta och jag har inga gamla föräldrar, barn eller barnbarn att ta hand om, till exempel. Läser gör jag mest morgon, lunch och kväll och inte så långa stunder. Fast jag tror att jag läser ganska snabbt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.