Lördag kväll den 30 mars och söndagen den 31 mars 2019: Spel och vårtecken, enligt Tofflan


 Kära dagbok…

Asså… jag hade inte tänkt skriva mer om lördagskvällen, men… De där spelen vi spelade igår var bara helt fantastiskt roliga. I alla fall för en som har kiss-och-bajs-humorn i behåll. Det har varit ett internt skämt mellan två parter att den ena ger den andra nånting som har med kiss och bajs att göra till jul och/eller födelsedag. Vissa växer sen upp och slutar tycka att kiss och bajs är roligt. Andra… fastnar i den sortens skoj. Äckliga familjerna är ett kortspel med helt underbara teckningar av Pernilla Stalfelt, hon som gjorde Bajsboken. Det gav jag bort för många år sen, men igår kväll gjorde det dundersuccé igen. Spelet är helt underbart, namnen skit(!)roliga och bilderna hysteriska. Det andra spelet var ett oöppnat Bajsmemory som faktiskt lärde mig ett och annat om skit. GISSA VEM SOM VANN – sin höga ålder till trots…

(Som vanligt gäller att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, bilderna i större format, bilderna i bildspel och för att kommentera en enskild bild.)


Lucifer och Citrus undrade vad vill höll på med 
och varför vi skrek och skrattade så daaant. De är nog mognare än vi…


Avslutningen på lördagskvällen blev ost och kex och vin. 
Jag var optimistisk nog att öppna en ny flaska, det hade inte behövts. Men… när den nu var öppnad tog vi var sitt glas ripasso också innan vi gick och la oss. Vi somnade till normaltid och vaknade till sommartid. Lucifer började skråla vid halvsextiden, tror jag. Det var Anna som klev upp och pytsade upp mat. Jag tömde pottorna vid ett senare tillfälle i gengäld samt fyllde på sand och sopade. Anna har skickat efter en matta som förhoppningsvis behåller kattsanden bättre när katterna hoppar ur pottorna. Hoppas den kommer snart. Jag fixade i alla fall kaffe och det blev en stunds läsning i sängen. Jag har lite svårt att komma in i boken jag läser nu. Den är rörig och har för många ingångar, tycker jag, men Anna säger att det blir bättre och att allt knyts ihop. Vi åt frukost som Anna fixade. Jag duschade och tvättade mitt überskitiga hår och skrev en stund innan vi gav oss ut på dagens utflykt – efter vårtecken, på sätt och vis…


Ett vårtecken för mig är att köpa nya gympadojor. 
Under många år hade jag inte råd att köpa nya skor alls, men jag hade däremot turen att hitta två par som har varit av väldigt bra kvalitet och som jag fortfarande, efter fem till sju år, använder. Nu ville jag emellertid ha nånting nytt. Nya skor var det även fler som behövde och med lite rabatt fick jag två par kalsonger gratis. Eftersom jag inte nyttjar kalsonger gav jag bort dem till nån som använder den typen av underkläder. Det känns bra att vi har fyllt på även i strumplådan för ett par veckor sen. Idag hade vi tur att hitta skor till oss alla tre också.

Mindre sköj, men behövligt, var det förstås att handla mat till oss och familjen Katt. Det tog runt en och en halv timme och vi var fullastade när vi kom hem. Eftersom grindarna nu är påmonterade till gården igen efter vintern var det lite mankemang med att köra in med bil. Tur då att vi var sex armar som kunde hjälpas åt att bära.

∼ ♦ ∼

Söndagen börjar gå mot kväll. Vi ska äta lax till middag. I kväll ska jag säkerhetskopiera lite filer och rensa bilder. Det gäller att hålla efter så mobilen inte blir full igen. Vi får se hur det går att komma upp i morgon bitti. Två av oss ska upp i ottan, en får sova lite längre… Sommartid är ett vårtecken jag inte gillar, ifall du har missat det, kära dagbok.

Citrus på rygg på vardagsrumsmattan

Citrus får sova längst av oss alla i morgon bitti, men hon brukar inte vilja det. Kolla in den galna blicken…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.