Mjölkis födelsedag 2019: Klapprande hjärtan, förluster och ett upplyftande besök


 Kära dagbok…

Hjärta i asfalten

Hjärtat klappade snabbt i morse.

Nånstans i vargtimmen, det vill säga mellan klockan fyra och halv fem, vaknade jag i morse av världens hjärtklapp(r)ing. Självklart är det ett olustigt uppvaknande och en obehaglig känsla. Jag väljer emellertid att tro att det inte är nån hjärtinfarkt på gång utan att det är lite stress (inte för att jag har för mycket att göra!), oro och/eller ångest. Inte mycket att göra nåt åt, alltså. Bara att gilla läget. För jag har försökt på olika sätt att hantera diverse uppkomna situationer och jag känner att jag inte kan komma längre på egen hand. Du vet, kära dagbok, det där om att ”it takes two to tango” stämmer även när jag sitter på orosmolnen i mitt liv. Hur hanterar jag hjärtklapp(r)ingen då? Tja, jag ligger stilla och försöker slappna av, tala om för mig själv att det inte är nåt farligt, att jag är trygg i sängen. I morse lättade det så småningom och hjärtat började slå mer normalt. Jag lyckades till och med somna om. Familjen Katt startade inte sin morgonkonsert förrän vid halv sex-tiden. Nån kvart senare klev jag upp för att ge dem mat. Jag gick tillbaka till sängen, men att somna om en halvtimme var förstås omöjligt. I stället för att fortsätta stressa tog jag det lugnt hemma med dusch och frukost och en stunds läsning till den senare. Jag försöker till och med låta bli att spela Wordfeud eftersom jag tycker att det ibland stressar mig. I morse gick det… sisådär.

Min och mammas hand

Min hand och mammas, oktober 2016.

Nåt som jag tror ger mig lite ångest är alla mammor runt omkring mig som trillar av pinn. Eller alla och alla… det handlar om tre mammor till personer som står mig nära. En av dessa mammor har förankring i min egen barndom, så det klart att det känns extra ledsamt även för mig trots att det inte är min mamma. Men jag påminns om hur det var att ha en mamma. Vidare går jag ju igenom och rensar bilder på min mobil. Jag köpte telefonen samma höst mamma gick bort. Det var en del bilder på mamma, från hennes sista dagar i livet samt en del bilder på tiden efteråt. Sånt där påverkar förstås också ett gammalt Toffelhjärta. För döden är så definitiv. Vi som blir kvar blir lämnade med en förlust och en känsla av ett tomrum. Därför kändes det extra gott att prata en lååång stund med vännen Mia som ringde igår kväll. Det enda ledsamma är att mina två äldsta vänner bor så långt borta. Dessutom har jag förstått att en person som jag bara vill glömma men aldrig lyckas förtränga har flyttat hem till Barndomsland igen. Det försvårar besök i stan ytterligare. I en liten stad är risken större att träffa på varandra än i en stor stad som Uppsala.

∼ ♦ ∼

Citrus ser missnöjd ut

Citrus är inte helt nöjd med att vi bara håller på med våra datorer och mobiler.

Det har annars inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Jag jobbar på och hemma håller både Anna och jag på att gå igenom gamla bilder, som sagt. Anna mådde lite bättre igår kväll, men vi åt båda bara nåt lätt (mackor för min del) på kvällen. Hon var hemma från jobbet även idag.

Katterna sover mest på kvällarna när de har fått sin mat. Igår eftermiddag låg Lucifer och solade på balkongen, berättade Anna. Han är fortfarande mycket sällskapssjuk och när det drar ihop sig till läggdags brukar han ligga på tröskeln in till smatten mellan badrummet och sovrummet och pipa. Citrus verkar tycka att vi är tråkiga som bara håller på med våra datorer och mobiler. Mini kom en stund för att sitta hos mig i bästefåtöljen, men gav snart upp när hon inte fick min uppmärksamhet. Citrus låg i alla fall kvar i soffan och tittade på TV. Vi kollade bland annat på säsongsavslutningen av Brottsjournalen.

Citrus tittar på TV

Citrus tittar på TV. Hon gillar Brottsjournalen.

∼ ♦ ∼

På jobbet har jag idag mest jobbat med mitt nyhetsbrev. Jag fick en del underlag igår som det är lite känsligt med, så jag får vänta ända till torsdag morgon med klartecken. Mitt på dagen tog jag emot Uppsalaewa och hennes man Béchir på ett kombinerat studiebesök med lunch och boköverlämning här i Segerstedthuset. Béchir var vänlig nog att bjuda Toffel-guiden på lunchen. Det är alltid lärorikt att gå runt och prata om sin arbetsplats – och det är alltid roligt att träffa trevliga människor. Nu får vi se om det kommer några nya, snygga bilder på Google Street View.

Béchir och Ewa lunchar i Segerstedthuset

Béchir och Uppsalaewa bjöd mig på lunch i Segerstedthuset. Ewa fick boken i min lilla utlottning för ett tag sen här på bloggen. (Bilden är publicerad med Béchirs och Ewas tillstånd.)

∼ ♦ ∼

Mjölkis födelsedag 2019 började blött, men sprack molnen upp och det gick över i en riktigt solig eftermiddag. En titt på väderappen i mobilen avslöjade en prognos på elva grader varmt i morgon, torsdag. Kan det vara möjligt???

∼ ♦ ∼

Jag vet bara att jag blev väldigt ledsen innan dagen gick över till kväll. Jag förstår inte varför teflonet inte fungerar. Men jag klarar i alla fall av att inte visa det utanpå. Alltid något.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.