Tisdagen den 19 mars 2019: Som om grinden in till mig har blivit gammal och rostig…


 Kära dagbok…

Sol i Odinslund 19 mars 2019

Ljustankning i morse i Odinslund.

Tänk att det var lite soligt idag! Redan i morse, på promenaden till jobbet, kunde jag tanka ljus. Men märkligt nog blev jag inte alls på nåt gott humör eller lätt till sinnet – allt eftersom förmiddagen gick kände jag hur det sviktade. Som vanligt var orsakerna flera. Den främsta orsaken är hur jag uppfattas, hur min roll uppfattas – såväl professionellt som privat. Det spelar ingen roll att jag får höra att mitt arbete uppskattas när den jag är endast uppskattas när jag lyfter fram andra. Även en sån som jag behöver bekräftelse då och då. Att jag duger, att nånting jag gör är åtminstone lite bra. Den bekräftelsen uteblir emellertid och trots att jag borde vara van vid det gör det mig otroligt ledsen. Jag är alltså inte värd nånting för den just jag är i andras ögon, känns det som. Antingen glöms jag bort eller så räknas jag inte. Och då spelar det ingen roll hur mycket ljus jag tankar… Det är som om grinden in till mig har blivit gammal och rostig, ungefär som den jag passerar till och från jobbet i Odinslund… Ingen som öppnar den längre, finns inget intresse.

Grind rostig Odinslund

Som grinden in till mig…

∼ ♦ ∼

Äh, jag får ta mig i kragen som vanligt och komma över att det är som det är. Jag får bekräftelse av min sambo och jag får det att vissa på jobbet, såväl chefer som kollegor. Och en kan faktiskt varken älska alla eller vara älskad av alla. För det mesta gör jag intressanta saker på jobbet och att få höra att mitt nyhetsbrev är uppskattat är smickrande och peppande och gör att jag orkar ett tag till. Att jag tycker att vissa slipper undan arbetsuppgifter får jag försöka blunda för. Vis av erfarenheten måste jag fokusera på det som är mitt uppdrag,inte på vad andra underlåter att göra. Då kan jag gå hem nöjd och försöka att inte vara avundsjuk.

Bitmoji Tofflan Need coffee

Jag behöver kaffe…

Idag hade jag tre möten på raken, nästan, på förmiddagen och ett fjärde efter lunch. Däremellan har jag jobbat lite praktiskt. I morgon har jag bara ett enda möte. Jag har skapat tid för att ta emot ett studiebesök inklusive lunch och boköverlämning mitt på dagen. Lite ledsen blev jag när jag fick sms igår kväll från en före detta kollega som gärna ville komma och fika idag på morgonen. Sånt måste tyvärr bokas i god tid. Vissa dagar har jag svårt att hinna med att fika under arbetsdagen, medan det hinns med utmärkt andra dagar. För jag är en kaffetunna av stort format och hinner jag inte få en mugg då och då kan jag bli lite grinig… Fast jag undrar varför jag har slips och gubbyxor på bilden…

∼ ♦ ∼

Igår när jag kom hem från jobbet höll Anna och Lucifer på att baka pizza till Anna. Lucifer fick abborre, tror jag, och jag tog mackor med leverpastej (jag behöver järnet) och saltgurka till kvällsmat.

Lucifer på köksbordet med låda med bakgrejor

Pizzabagarlärlingen Lucifer.


I kväll skulle familjen Katt och jag ha varit ensamma,
men Anna har inte mått så bra under dagen och är hemma från jobbet. Jag ska fortsätta min fotorensning från mobilen – jag är ungefär halvfärdig nu. På kvällarna är katterna inte så jättesociala – de sover mest. Men de har en otroligt lugnande effekt på mig. De finns där och jag är inte ensam trots att de sover lite här och var i lägenheten. När jag kliver innanför ytterdörren och katterna har varit ensamma hemma några timmar brukar i alla fall Citrus komma mig till mötes. Jag suger i mig bekräftelsen!

∼ ♦ ∼

Kyl och frys från Smeg

Vill ha!!! Men får inte plats…

Igår såg jag några riktigt snygga vitvaror i en reklambroschyr. Jag brukar inte vara så intresserad av vare sig reklam eller vitvaror, men med tanke på hur vi piffar hemma… Broschyren tog jag med hem till Anna. Tyvärr kunde vi konstatera att inget att skåpen passar i vårt lilla kök – den fina kylen med frysfack och det kombinerade kyl- och frysskåpet från Smeg i retrostil är så snygga att de skulle behöva stå fritt. Och då får vi nog antingen riva en vägg eller bygga ut – lite svårt, med andra ord, eftersom vi bor i lägenhet.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag fortsätta med mina bilder. I kväll har jag fått låna pizzabagarlärlingen som uppenbarligen också är fotoassistent. Fast han signalerar mest Stör ej!, tycker jag…

Lucifer stör ej

Stör ej!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 19 mars 2019: Som om grinden in till mig har blivit gammal och rostig…

  1. uppsalaewa skriver:

    Vi ser fram mot lunch, studiebesök och högtidlig boköverlömninh i morgon!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.