Tisdag kväll den 5 mars och onsdagen den 6 mars 2019: Lådor, leksaker och skitkallt


 Kära dagbok…

Läsplattan är igång

Input behöver en och jag läser annat än bara min egen blogg, numera även på min nya leksak.

Nej igår var en sån dag och kväll när jag hade fullt upp. Därför hann jag inte besöka de bloggar jag läser, vilket jag har gjort idag. För hur det än är behöver en input och det skaffar i alla fall jag mig genom att läsa – böcker, bloggar, nyheter med mera. Och så pratar jag med människor i den mån det blir tid till det. På jobbet jobbar en ju, men vissa stunder behöver en interagera. Mötet jag hade igår eftermiddag, vid den tid när en är som segast, blev faktiskt ett väldigt lyckat möte och jag har återkopplat detta till berörda. Återkoppling är viktigt!

I går på hemvägen bar jag hem en låda. Lådan tog för övrigt Lucifer hand om och gjorde en Man Cave av när jag tömt den på innehåll. Det visade sig, som jag avslöjade i gårdagens inlägg, att lådan innehöll en läsplatta. Stor låda för en tiotums platt sak. Det var den (plattan alltså, inte lådan – den tog ju Lucifer!) som gav mig fullt upp även igår kväll alltså. (Ja ja, jag gjorde en del saker hemma, men inte så många.) Det gick finfint att installera och komma igång med min nya leksak. Jag tänker att den är praktisk att ha vid bästefåtöljen ifall jag vill svara på bloggkommentarer, läsa bloggar, kolla nåt på nätet, läsa mejl eller så. Mobilen har lite för liten skärm för mina skruttiga ögon. Vid datorn sitter jag helst när jag skriver, för där har jag en separat skärm.

Men nu kan jag alltså sitta och småsurfa i bästefåtöljen och ändå ha sällskap av katterna och en och annan sambo. Lucifer la som sagt var beslag på lådan, men Citrus byggde en Woman Cave av kuddarna i soffan. Där låg hon och plirade och tittade undrande på mig. Jag hade skällt lite på henne tidigare eftersom hon var uppe på fönsterbrädan i vardagsrummet och spankulerade bland våra fina Upsala-Ekeby-krukor…

∼ ♦ ∼

Minus 10 komma fyra grader den 6 mars 2019

Vinter igen.

Vintern och kylan gjorde comeback igår. När jag åkte och hämtade Anna vid 21-tiden var det neråt sex grader kallt. I morse var det elva minusgrader när jag klev upp. Skitkallt, med andra ord. Temperaturen steg emellertid under tiden jag duschade, bäddade och tömde kattpottorna. Vid halv åtta-tiden när vi skulle gå var det ”bara” -10,4 grader. Det blev dunjacka, med andra ord. Jag känner mig som Mårran i den, men jag fryser aldrig.

Onsdagen på jobbet var snudd på lika intensiv som tisdagen. Slutversionen av översättningen kom och ingen blev sur över mina kommentarer och påpekanden. Eftersom en person ställde in ett möte för tredje gången (h*n ställde inte ens in, h*n dök bara inte upp…) hann jag lägga ut nästan alla texter. Övrigt fokus la jag på texterna till mitt nyhetsbrev, eftersom råtexterna ska skickas vidare redan i morgon bitti för att våra teamledare ska vara informerade i förväg om saker.

∼ ♦ ∼

I kväll leker vi fettisdag hemma. Det passar bättre med semlor och bulle morotskaka (morötter är nyttigt!) då eftersom vi är hemma alla tre – igår var ju bara två av tre hemma. Jag gissar att katterna blir helgalna eftersom det är grädde på semlorna. Igår kväll var jag lite sugen på nåt och plockade fram några ostringar. Lucifer blev helt till sig, han älskar ostbågar i alla dess former. Men han och Citrus fick bara var sin ring, eftersom jag inte tror att ostringar från OLW är det bästa för deras små magar…

Lucifer med stora ögon

Vafalls? Ostringar på gång?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.