Red Carpet Blues: Insidan av en Outsider


Ett inlägg om en bok.Ulla Jones bok Red carpet blues insidan hos en outsiderInte visste jag att Quincy Jones hade en svensk fru, Ulla Jones
För några år sen skrev denna fotograf, modell med mera en bok om sitt liv före, under och efter äktenskapet med Qunicy. Boken kom ut 2001. I min värld var hon okänd, men som så många andra kändisar (för det får en väl ändå lov att säga att hon är?!) tog hon hjälp av en medförfattare, Katta Nordenfalk, när hon skrev boken Red Carpet Blues: Insidan av en Outsider. Jag fick låna boken av Annas snälla mamma när vi var där en söndag för cirka två veckor sen för att äta födelsedagsmiddag. Nu har jag slagit ihop pärmarna och funderar på vad jag ska skriva om boken…

Det här är en ganska typisk självbiografisk bok av och om en person som levt med en kändis. Ulla Jones verkar ha varit – och är kanske fortfarande? – en stark personlighet. I den här boken skildrar hon sin korta karriär som modell först, ett antal kärleksförhållanden, äktenskapet med Quincy Jones och tiden efteråt. Hon vågar skriva om alkohol- och framför allt drogproblemen hon och andra i hennes närhet har. Hon skriver också ganska öppet och utan att hyckla vad hon tycker om folk i omgivningen, hur de har bemött henne etc. Nog är det spännande att leva i kändisvärlden, fast det kostar förstås också på.

Nåt litterärt storverk är emellertid inte detta, medförfattare till trots. Det blir mest nedslag genom åren som gått och väldigt mycket åsikter. Det är alltid intressant att läsa självbiografiska böcker. Några griper riktigt tag i en, andra inte. Red Carpet Blues tillhör tyvärr den senare gruppen.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Red Carpet Blues: Insidan av en Outsider

 1. Mösstanten skriver:

  alltid bra att få veta vad man ska låta bli att läsa.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hmm… ja alltså det är ju mina åsikter och läsupplevelser jag skriver om. Jag talar aldrig om för nån annan vad den ska låta bli att läsa, så skulle jag aldrig uttrycka mig. För det handlar om tycke och smak, liksom förstås även kvalitet. Och det kan vi ju ha olika uppfattningar om. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.