Måndagen den 4 mars 2019: Somligt passar, annat inte


 Kära dagbok…

Reebokskor

De funkade jättebra i morse!

Ja fan, det blev ju vinter igen. Inte alls kul. Det som oroar mig mest är om jag måste använda vinterbootsen som jag fick så förskräckligt ont i fötterna av. Hälsporren i höger fot gjorde sig påmind. Sen det blev barmark har jag använt gympadojorna, jag har stretchat hälsenan och jag har använt Linnex. Och foten är bättre! Däremot har jag numera nästan ständig värk i höger knä i stället. Det värker uppåt baksidan av låret ända till rumpan. Även där försöker jag stretcha och smörja med Linnex. Kanske har jag fått ett väderknä?

I morse låg snön kvar och det var ett par minusgrader. Jag beslutade mig för att prova om jag kunde ha de svarta Reebok-skorna jag köpte i höstas, de som kom hem i en för liten storlek. Faktum är att skorna funkade finfint idag! Har mina fötter krympt på längden, tro? Det var ju mina långa pektår (ett tecken på att en är smart, har jag hört. Och smart är jag ju, det finns det ju papper på. 😛 ) De var inte hala och jag frös inte i dem heller. Enda nackdelen är snören som jättelätt går upp. Jag fick stanna och knyta om skorna flera gånger på vägen. Men det var underbart att jag inte fick ont i fötterna av dem! De här skorna ska jag ha om det inte blir flera meter snö.

Multifokala linser

De funkade inte bra på avstånd.

Så bra att skorna passade. Det gjorde däremot inte de multifokala linserna jag hämtade i fredags och provade igår. Inte nog med att de skavde – det är ju månadslinser och jag är van med endagslinser – jag såg inte bra på långt håll med dem. Det var roligt att kunna läsa utan läsglasögon. Men att sitta vid en dator, kolla på TV eller köra bil skulle aldrig funka. Därför blir nästa steg att kolla om det går att operera ett eller båda synfelen jag har. Jag råkade se att de multifokala linserna kostar 1 200 kronor. En operation kostar lite mer. Idag betalar jag mellan 700 och 800 kronor för tre månaders linser. Läsglasögon köper jag på billighetsaffärer och bildskärmsglasögon betalar jobbet. Så… vi får se (!). Jag kan vara rätt snål när det gäller mig själv.

∼ ♦ ∼

Glad ängel

Jag blev blad och nöjd av att få saker utredda – och få veta en hemlis.

Det snöade inte i morse när vi gick, men det har snöat av och till hela dan. Alla såg molokna ut på jobbet med tanke på vädret. En person var emellertid glad – och det blev jag också. Inte för att h*n avbokade ett möte vi skulle ha i eftermiddag utan för att h*n berättade varför h*n var avogt inställd till en förändring som jag försöker driva igenom. På några minuter kunde vi reda ut saken – och både h*n och jag var glada och nöjda efteråt. Jag fick dessutom veta en hemlis.

Jag har skrivit en dagordning och förberett vissa saker kring ärendet ovan samt påbörjat veckans nyhetsbrev. Tre av tio notiser är klara. Det gäller att ha framförhållning. Detta har visat sig bli en mötesrik vecka. I morgon har jag till exempel tre möten. Då kan det bli svårt att hitta tid att ”jobba” däremellan.

∼ ♦ ∼

I kväll är vi ensamma med katterna, min tvåveckorssambo och jag. Det blir lugna puckar för vår del, lite kvällsmat för somliga, mackor för andra och en stunds läsning i bästefåtöljen medan tvättmaskinen tvättar svart. Citrus brukar ligga på fällen i soffan och sussa och purra och hålla mig sällskap.

∼ ♦ ∼

Idag blir det ingen kaka. Vi sparar oss till i morgon när det är fettisdagen. Jag ska äta bulle och min tvåveckorssambo vill ha semla.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 4 mars 2019: Somligt passar, annat inte

 1. Mösstanten skriver:

  Vi har också fått lite snö, fast bara lite. Jag tror inte att det är halt. Ja i mars går det fram och tillbaka, så är det bara.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här har det snöat av och till hela dan och i natt ska det bli neråt -12 grader. Svårt att tänka sig att vi fikade utomhus i lördags… 🤨

   Gilla

 2. Agneta skriver:

  Det är en ondsint människa som designat skosnörena till Reebok – de är runda och halkiga, och man får knyta om skorna hela tiden! Jag köpte nya (platta!) snören och bytte på mina Reebok, det var värt vartenda öre 👍🏻!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.