Fredagen den 8 februari 2019: Februarigrått med slask och lite fritt


 Kära dagbok…

Tulpaner i olika färger

Tulpaner ger lite färg i tillvaron när den är gråbruna februari.

Ja det var förskräckligt så grått det är idag. Och brunt. Och blött. Och halt. Fläckvis. I morse var det snorhalt redan utanför porten och det tog 25 minuter att gå till jobbet. Jag mötte Stora Farbrorn med Stora Hunden och farbrorn klarade sig väl OK, men hunden halkade omkring på gångbanan. Stackars voffsing! S:t Olofsgatan var som vanligt halast. Jag fattar inte, det är ju liksom mitt i stan. Hur svårt kan det vara att sanda? Jag går min numera vanliga vinterväg, dvs gågatan och Mördarbacken*. Där är det barmark mestadels förutom på S:t Olofsgatan och Dag Hammarkjölds vägs gångbana. På hemvägen var det något bättre eftersom det regnade. (Det låter som om jag kan ha guidade turer här i Uppsala…)

Fy 17 för februari och dess gråbrunhet. Det är tur att vi, främst Anna, då och då köper hem tulpaner så att vi får lite färg i tillvaron. Och jag har insett att tulpaner är vackra även när de börjar nicka. (Fast självklart är det inte roligt om de nickar så snart man har tagit hem dem.)

Citrus på duken

En ny duk! Den lägger jag beslag på!

När vi nu ändå är inne på färg kom det ju ett paket häromdan till Anna, mig och Tisslingarna. (Notera Tisslingarna, inte familjen Katt. Men Mini har andra tillgångar – se nedan!) Tanken med innehållet var att det skulle matcha vårt köksmöblemang. Nu gjorde det inte det, utan passade bättre på ett annat ställe. Det blev helt enkelt lilla fröken Citrus som la beslag på den virkade duken. Det var inte riktigt tanken från min sida, men katterna bara älskar dukar av alla de slag. Och virkat, uppenbarligen. Minis favoritställe är fortfarande på min virkade filt i skrivbordsstolen. Lucifer och hon har börjat byta plats med varandra ibland, för de gillar båda två att vara i Bokrummet, medan Citrus föredrar Mellanrummet a k a Djungelrummet a k a Matrummet. Lucifer har hittat ett favoritställe ovanpå Annas brudkista. Där har jag lagt en filt och där ligger han och fullkomligt vräker ut sig ibland. Andra favoritställen i hemmet är förstås fällen i soffan och fällarna i Bruno Mathsson-stolarna i Pojkrummet. De senare är emellertid inte alltid lika tillgängliga eftersom Pojkrummet är upptaget två veckor i månaden.

(Läsa hela bildtexterna, se som bildspel, kommentera bilder, se bilderna lite större – klicka på dem!)

∼ ♦ ∼

Det var så skönt med fredag idag! Jag gjorde roliga saker på jobbet, mitt nyhetsbrev är bland det jag gillar bäst att göra. Och så hade jag en lunchdejt med NK**. Som vanligt var det alltför länge sen. Eftersom jag har varit ett litet under av effektivitet kunde jag ta ut lite flexledigt, det vill säga gå hem redan klockan 14, två och en halv timme extra ledigt. Eller… när jag hade handlat middagsmat, tagit reda på ren tvätt och lagt in, sopat, vattnat krukväxter och varit på toa återstod… en timme… Då satte jag mig ner och skrev det här. Till nästa fredag har jag ansökt om en hel semesterdag. Ursprungstanken var att ta både torsdag och fredag eftersom jag på torsdagen skulle hämta mitt arv i Stockholm. Nu avstod jag emellertid från mitt legat och därmed ansökte jag bara om en dags ledighet. Planen för semesterdagen är mest att ta det lugnt, men också att införskaffa en present eftersom Biografmaskinisten ska födelsedagsfiras i efterskott nästa lördag.

Paket

Ett paket som delades ut förra året kan inte återanvändas.

∼ ♦ ∼

Fast innan dess är det ju en helg och fyra arbetsdagar. Den kommande helgen jobbar Anna så jag och vår tvåveckorssambo får klara oss på egen hand med familjen Katt. Planen för i kväll är att äta grillad kyckling. Resten av helgen är oplanerad både vad gäller mat och andra aktiviteter, men som vanligt behöver hemmet dammsugas och städas. Om vädret tillåter går jag upp på stan ett varv i morgon för att få lite luft, köpa middagsmat och kanske nån bok eller två. Akademibokhandeln har vänpris på två pocketböcker som jag tycker verkar intressanta.

∼ ♦ ∼

Och javisst amatörvärderade jag i Värnamo igår kväll. Jag var riktigt usel och fick endast ett par fullpoängare och många nollor. Men intresset är det inget fel på!

Diplom som antikintresserad i Värnamo 7 feb 2019

∼ ♦ ∼

*Mördarbacken = Carolinabacken
**NK = Närmaste Kollegan vid min förra arbetsplats


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 8 februari 2019: Februarigrått med slask och lite fritt

  1. Mösstanten skriver:

    Det var som om ditt inlägg var lite färgglatt trots allt det gråbruna. Tulpaner är fina ochde har en viss charm även när de börjar vissna, tycker jag.

    Gilla

  2. Jostvin Smith skriver:

    Aha,jag såg alla tre som Tisslingar,men Nu fattar även jag 😉

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.