Torsdagen den 7 februari 2019: Händelsefattigt, kan det tyckas…


 Kära dagbok…

Jag halv tre på morgonen svartvit selfie

Möten rör upp känslor och tankar.

Den här veckan är ganska händelsefattig på flera plan för min del. Kan det tyckas. Jag uppfattar den inte som det, men precis allt skriver jag inte om här på bloggen. Bloggen är mest min dagbok, ett ställe som påminner mig om dagar som har passerat, ett arkiv. Livet fortsätter, trots att i alla fall jag många gånger har trott att det ska stanna. Att träffa den före detta kollegan på vägen hem igår, kollegan som jag sist hade kontakt med för tio år sen, rörde förstås upp känslor och tankar. Men som jag sa vid lunchen igår med Lisbeth, en annan före detta kollega från en annan arbetsplats och en kollega på min nuvarande, har jag accepterat och gått vidare. Så storstint så att jag har förlåtit har jag emellertid inte varit. Förlåta Den Lille Fjanten och alla som teg kan jag nog aldrig. Däremot har jag insett att jag har börjat tycka synd om fanskapet. En sån otroligt futtig liten människa. Oavsett detta blev jag förstås glad när den gamla före detta kollegan tog sig tid att prata en stund med mig. Det värmde. Det kändes som om h*n visste att jag hade blivit offrad i nån sorts spel. Frågan är om h*n och fler med h*n vet att jag offrades för att jag kände till för mycket? Skit samma, det är en fråga som aldrig får svar. Jag är bara värmd av att h*n stannade och pratade med mig och inte betedde sig underligt mot mig. Det har varit så många som har gjort så genom åren och så svårt. Det har härdat mig för mycket, jag blir lätt oförskämd – jag misstänker alltid alla jag inte känner väl för att ha baktankar.

∼ ♦ ∼

Stefan Ahnhems böcker Arton grader minus och Motiv X

Bokbyte från en handling där frysboxar är inblandade till en om tvättmaskiner…

På kvällarna läser jag och ser på TV. Kommissarie Bancroft var riktigt spännande igår och i kväll visas det fjärde och sista avsnittet. Kommissarien är verkligen mysko. Antingen är hon en riktigt bra polis eller också är hon skyldig till brottsliga gärningar. Skumt!!! Fast två timmar dessförinnan ska jag förstås glo på Antikrundan och amatörvärdera via appen från bästefåtöljen.

Igår kväll läste jag ut den tredje delen i Fabian Risk-serien och slet genast fram även här (inte bara Bancroft, alltså!) den fjärde och sista delen. Handlingarna går från frysboxar till tvättmaskiner – hemskheterna tycks vara obegränsade. Lite abstinens lär jag få eftersom den femte delen enligt uppgift inte ska komma ut förrän i höst… Men… den som väntar på nåt gott… Märkligt nog har vi ju då och då diskussioner om just hushållsmaskiner på hemmaplanen. En tvättmaskin har vi köpt nyligen, en frysbox funderar vi på att köpa – om vi nu vågar. Diskmaskin står också på önskelistan (vi är rätt trötta på dess pipande). Törs vi, tro, eller har Stefan Ahnhem lyssnat av oss och utgått från våra aningslösa diskussioner? Tänk om höstens bok handlar om diskmaskiner… Hans tidigare böcker är i alla fall skrivna innan vi flyttade till Main Street så han kan inte rimligtvis ha hört oss och inspirerats. Men lite lustigt är det allt.

∼ ♦ ∼

En grå dag med temperatur runt nollan har det varit idag. På jobbet hade jag två möten på förmiddagen. Det ena avlöpte riktigt bra. Under eftermiddagen lay outade jag och korrade mitt nyhetsbrev som ska publiceras i morgon förmiddag. En ganska händelsefattig dag, kan det tyckas, men inte för mig. Som extraknorr på tillvaron spelar jag och en kollega Wordfeud – på engelska. Det är skitsvårt, fast mest roligt och stimulerande.

∼ ♦ ∼

Idag retar jag mig inte så mycket mer än på cyklister som cyklar på trottoaren. Det blir visst allt vanligare. Jag misstänker att orsaken är alla de delade gång- och cykelbanorna som finns. Här i Uppsala tycks kommunen älska dessa livsfarliga stråk. För många cyklister kan inte förstå vad en heldragen linje betyder, än mindre piktogram, vägskyltar, som visar på vilken sida om strecket en ska gå och på vilken sida en ska cykla. Hur svårt kan det vara..?

Går på cykelbanan

En arrangerad bild där jag gör som många cyklister – befinner mig på fel ställe.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 7 februari 2019: Händelsefattigt, kan det tyckas…

 1. Mösstanten skriver:

  Cyklister får man se upp för. De kan komma snabbt när man minst anar det. Tätt inpå. Det räcker att man tar ett snedsteg eller sträcker ut armen för att peka så kan olyckan vara där.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Exakt. Och när de cyklar på trottoaren blir det extra trångt. En del har svårt att hålla sig på rätt sida strecket också. Funderar på att vässa mina armbågar…

   Gilla

 2. Böcker om frysboxar och tvättmaskiner, och den heter Motiv X,och man ser en hand, låter lite för obehagligt för mig 🙂

  Ja, det är väl inte lätt att se linjerna nu i vintertid, men dom som cyklar borde väl veta hur dom ser ut när det är barkmark tycker man…

  Trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Riktiga tegelstensböcker är det, på mellan 500 och 600 sidor. Men jag gillar och slukar dem, så jäkla spännande! Vi får se om höstens bok handlar om diskmaskiner… 😛

   Eller hur?! Skyltarna är ju fullt synliga så det är väl bara att tänka till lite med hjärncellen.

   Trevlig helg! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.