Tisdagen den 5 februari 2019: Väder och motvind


 Kära dagbok…

Detta väder! Och denna jag som bara klagar! Märkligt att ingen har klagat på mig för att jag klagar så. Det brukar ju folk vara snabba på att göra. Igår var det skitkallt, idag är det runt nollan. I natt ska det krypa ner mot minus 14 grader igen – för att bli plusgrader och regn i helgen! Det började snöa på väg till jobbet i morse. All denna snö blir till härlig – NOT! – slask sen, dårå, till helgen. Orka! Jag överväger starkt att emigrera. Jag fotade mitt igensnöade jobbfönster igår. Idag smälte snön undan, men lika jävla grått var det ute. Nej fan, vintern gör mig deprimerad.

Insnöad på jobbet

Insnöad på jobbet igår. I morse hade snön på fönsterblecket smält bort – men det var lika grått utanför.

∼ ♦ ∼

Mini

Mini blev så upprörd av Trolljägarna att hon tittade på mig i stället för på TV:n.

Skitväder, men  hyfsat på TV. Igår tittade vi på Trolljägarna på TV3 och en ny brittisk kriminalserie, Kommissarie Bancroft på SvT1. När det gäller Trolljägarna är det fascinerande hur fega så kallade nättroll är som gömmer sig bakom anonymitet. Som att anonymitet gör det tillåtet att skriva att en ska mörda ens barn eller våldta en, till exempel… Sjukt! Mini blev så upprörd att hon tittade på mig i stället.

Den fiktiva kriminalserien är i fyra delar och handlar om ett så kallat cold case, men även ett nutida. Mycket bra start – och föredömlig längd på serien. Redan i kväll går del två. Sen finns ju Play för den som gillar det.

I kväll blir det först lite mjukare TV med Auktionssommar klockan 20. Brottsjournalen på TV4 spelar jag in och hoppas att scartkabeln inte glappar så att jag får ett utbrott när jag ska glo. Anna jobbar till klockan 21, så det blir perfekt att bänka sig klockan 22 framför del två av Kommissarie Bancroft.

∼ ♦ ∼

Jobbdagens första halva idag orsakade en hel del frustration. Jag fick inte underlag i den form jag ville ha, jag fick inte slutgiltiga besked av beställare och jag förväntades trolla med knäna. Två möten varav ett där en person oförskämt nog reser sig och går innan jag har pratat klart. Mycket märklig stil ohyfsat med tanke på det som strax innan varit på dagordningen. Men det var väl viktigare med rast, kan jag tänka. Ja idag hade jag sannerligen behövt luncha med NK*, men vår lunch är inte avbokad utan bara framflyttad till fredag.

Andra halvan av arbetsdagen blev bättre. En bra grej med arbetsdagen var att troligen tack vare att jag gjort ett bra jobb åt nån (det vill jag tro!) ordnades det fram ytterligare en skärm till mig. Superpraktiskt eftersom jag ofta har flera jobb och fönster öppna samtidigt!

En annan jättebra sak var att jag fick oväntat besök på kontoret på eftermiddagen av förra kollegan på SLU, på min blogg kallad ”Lisbeth”. (Hon heter nånting heeelt annat i verkligheten.) Lisbeth har börjat jobba på förvaltningen och efter en pratstund på kontoret insåg vi att vi behöver prata mer och friare. Det blir lunch i morgon på Feiroz.

Två skärmar

Superpraktiskt för mig med två skärmar eftersom jag ofta har flera jobb och fönster öppna samtidigt. Men vilka jobb och fönster visar jag förstås inte upp här.

∼ ♦ ∼

Jag tänkte mig en tur till marknaden idag efter jobbet. Det var inget direkt jag ville ha, jag ville mest gå och dra in den härliga doften av bränd mandel i näsan efter en dag på jobbet. Brända mandlar gillar jag inte, men marknadsnougat. Tre små påsar för 25 spänn följde med mig hem. Det var det enda jag var intresserad av och när jag kom fram höll knallarna på att packa ihop – det var ett riktigt skitväder, så jag förstår om de inte stod ut till klockan 18.

Marknadsnougat

Det blev tre påsar marknadsnougat för 25 spänn. En påse ska jag goffa i kväll.

∼ ♦ ∼

Och nu har jag betalat årsskötseln för båda gravarna, den i Motala och den i Norrköping. Vem ska betala när jag ligger i Motala-graven..?

∼ ♦ ∼

*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.