Tisdag kväll den 5 februari och onsdagen den 6 februari 2019: Mystiska katter, återseenden, nya linser och ett blått paket


 Kära dagbok…

Citrus närbild

Så Jävla Gullig. Den gråa smutskragen på Citrus kan anas på bilden.

Katter är mystiska djur. Igår späddes det mystiska på genom att Citrus plötsligt uppvisade en krage med grå smuts runt halsen. Även vid ena tassen var hon smutsig. Anna la ut en bild på Instagram och jag tipsade om att kolla blomkrukorna. Nä, inget spår efter nån krafsande katta. Det är och förblir ett mysterium. Men Citrus är den mest nyfikna av de tre i familjen Katt. Hon kan ha varit var som helst med sitt lilla huvud.

Hon är fruktansvärt söt som synes, Citrus. Hennes extranamn är Så Jävla Gullig. En vill bara gosa med henne, fast det är hon inte så intresserad av. Kanske har hon ADHD med en touch av autism?

Citrus på klösbrädan

Citrus ligger och åmar sig på klösbrädan i vardagsrummet.

∼ ♦ ∼

Antik & Auktion och marknadsgodis

Högtidsstund!

Min kväll igår blev lugn. Jag satt och skrev lite, betalade en räkning, åt ett par mackor och kikade i TV-tidningen. Antiktidningen kom igår och det är alltid högtidsstunder för mig när jag får öppna den och bläddra igenom den. Jag läser kanske inte så många av artiklarna, det är bilderna som är de intressanta, tycker jag. Igår hade jag också turen att kunna smaska på marknadsgodis under läsningen. En av de tre påsarna nougat gick åt. Det var alldeles lagom. Auktions-sommar såg jag utom slutet, för då halkade jag och Clark Kent* iväg till Äldreboendet för att hämta hem Anna klockan 21. Brotts-journalen spelade jag in på DVD-hårddisken. Hoppas kabeln beter sig. Jag kollade faktiskt på sjätte delen av Dirigenten igår och det gick hyfsat, det var bara lite fladder. Tillsammans såg Anna och jag Kommissarie Bancroft. Det är en spännande och rätt annorlunda brittisk kriminalserie. Att huvudpersonerna är kvinnliga poliser är numera väldigt vanligt. Det som är annorlunda i den här serien är hur titelpersonen är: skum!

∼ ♦ ∼

Lucifer på frukostbordet

Finns det nåt gott att tugga på? Lucifer slickar sig om munnen…

I morse var det skitkallt igen, men tack och lov snöade det inte eller blåste som det gjorde igår. Familjens enda par överdragsbyxor nyttjades av den minderårige, medan vi vuxna försökte hålla värmen med benvärmare respektive varm dunjacka som går ner över nästan hela låren. Men innan dess var det drama i köket. Vår kattkille är ett matvrak, det går inte att förneka. Och en sekunds frånvaro av koll på frukosten innebar att Anna blev av med sitt bacon. Lite senare försökte Lucifer även kolla av min frukost. Eftersom den bestod av grekisk yoghurt med blåbär, honung och müsli, kaffe och min bok på gång var den inte lika intressant som mamma Annas. Men det var uppenbarligen bäst att ligga på köksbordet och bevaka. Jag gillar inte att katterna är på köksbordet, men försök flytta på en envis sexkiloskatt får du se… Nä, jag fick i stället glädja mig i morse åt en stunds avskildhet utan åskådare när jag var på toa samt duschade. Det var jag tacksam för. När jag sen lämnade köket – och hemmet – hade bror och syster nån sorts kakelbevakning. Gissningsvis såg de nån liten fluga eller så.

∼ ♦ ∼

På jobbet har jag svettats över mitt nyhetsbrev, där det i morse saknades hela fyra notiser. Vidare räknade jag ut ett pris på en översättning igår och funderar nu på fortsättningen. Men dagens klara höjdpunkt var förstås lunchen med Lisbeth! Vi jobbade alltså ihop ett kort tag hösten 2011. Och hon är så rolig! Dessutom är hon duktig på sitt jobb och jag är glad att vi nu har samma arbetsgivare igen. Lunchen ägnade vi förstås åt att uppdatera varandra. Sju och ett halvt år är lång tid… Vi har visserligen träffats då och då genom åren, men nu var det faktiskt flera år sen.

Lunch med Lisbeth

På lunch med Lisbeth.

∼ ♦ ∼

Innan jag gick hem idag hoppade jag in till Se & synas och hämtade linser av ny sort som jag ska prova. Det lär bli… en upplevelse…

Och idag fick jag svar från advokaten att jag inte alls ställer till några problem genom att avstå mitt legat. Men avståndstagandet gjorde ont i hjärtat.

Två saker gjorde gott i hjärtat också. Först och främst den före detta kollegan från Huset som Gud glömde, en person jag träffade på hemvägen och som både hälsade och pratade en stund – utan att bära sig konstigt åt, därefter det blåa paketet med mjukt innehåll. Tack till Sister of Pain från Anna och mig och Tisslingarna!

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag nog beta av min strykhög. Det är i alla fall ett sätt att få upp värmen…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 5 februari och onsdagen den 6 februari 2019: Mystiska katter, återseenden, nya linser och ett blått paket

 1. Jostvin Smith skriver:

  😀 Hoppas att den passar nånstans !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tisslingarna blev mycket förtjusta (kanske bar doftspår av dina Busbergare?). Kortet var väldigt passande!!! Katten Överallt = Lucifer låg senast i morse och betraktade mig när jag gjorde morgontoalett i badrummet… 😮 Han brukar ligga på tvättkorgen, men locket brakar då och då, så det blev golvet i morse.

   Gilla

   • Jostvin Smith skriver:

    Ja,kortet var noga utvalt 😉Har en ask med olika sådana kort på katters egenheter 😻 Och nog finns Busbergarnas doft på den. Tog färgerna med tanke på era köksmöbler.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Kortet var riktigt sköj och stämmer så med verkligheten!
    Nja, i köket passade duken inte in varken i stil eller form. Vi har ett supersmalt och ganska avlångt köksbord. Nä i Mellanrummet/Djungelrummet/Kattrummet/Matrummet har vi andra typer av bord, så där passar den bättre. Fast… Citrus la beslag på den på sitt favoritställe. Bild kommer i kväll! 😛

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.