Söndagen den 3 februari 2019: Söndagsslö i söndagssnö och från kaos till ordning


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan på väg ner i en vak

Jag vill helst gå i ide och vakna när det är vår.

Som vi alla visste som kan förstå väderleksrapporter skulle det snöa. Det skulle snöa rikligt och det har det gjort. Gårdagens mildväder (runt nollan) har inte bara förändrats med nederbörd hela natten. Temperaturen är på väg ner igen. Jag vill bara gå i ide och vakna när det är vår. Idag hade jag ingen lust att sticka näsan utanför dörren. Men jag gjorde det faktiskt framåt seneftermiddagen för att jag är så snål att jag ville hinna köpa kaffe till extrapris. Jag tjänade inte ens åtta spänn, kan jag meddela. Lite frisk luft fick jag i alla fall och så spänningen att inte veta om jag skulle klara mig helskinnad utan frakturer. Det var ganska bra plogat här omkring. Det var mindre bra sandat. Och hade jag fått välja skulle jag helst av allt ha legat i sängen hela dan och läst och druckit kaffe eller vin – efter Annas go-frukost med äggröra… Men jag hade andra planer för oss den här dan… (Som vanligt gäller att klicka på bilderna om en vill se hela bildtexterna, se bilderna större och i bildspel samt kommentera en bild.)


Planen var att städa skafferiet. 
Det var lite uppförsbacke först, men sen kom vi loss båda två – även om det ser ut som om bara Anna grejar – jag höll ju i mobilkameran. Nån stor köksmaskin fick flytta till annat ställe, några saker slängdes och en papperskasse fylldes med grejor till återvinning. I andras ögon ser skafferiet kanske inte så annorlunda ut, men i mina ögon blev det bra och jag är nöjd.


Planen var att även rensa skåpet ovanför micron. 
Jag hann inte ta nån före-bild, men skåpet härbergerade allt från mormors gamla våffeljärn till salt- och pepparkvarnar och framför allt ljuslyktor… Tack vare omorganisationen hittades två fina lyktor med rött glas som hängdes upp på gardinstången och passade perfekt i köksfönstret.

∼ ♦ ∼

Men som bekant ger det ena det andra. Ett dubbelskåp med till exempel skålar och glöggmuggar (!) omorganiserades också liksom ett diverseskåp. Diverseskåpet innehåller fortfarande diverse saker som våra mediciner, ett våningskakfat, CD-skivor och underlägg, men i mer logisk och prydlig form. Utöver skåpsrensningen har vi kört en maskin svart och försökt diska en maskin disk. Tvättmaskinen har skött sig exemplariskt, diskmaskinen pep och levde rövare och fick startas om typ fyra jävla gånger. I skrivande stund är den blev den just färdig, jag hoppades att den äntligen skulle gå i mål. Den rena tvätten är upphängd på tork, nu ska rena disken plockas ur också.

∼ ♦ ∼

Jag mår mycket bättre nu än i fredags. Att skapa ordning i kaos fyller mig med både nöjdhet och ro. Jag ser fram emot nästa gemensamma projekt – att stuva om på vinden. Somliga tycker väl att jag är helknäpp, men, som sagt, att skapa ordning från kaos gör mig lugn.

Anna grejsar med söndagsmiddagen som blir lite enkel, men god: kycklingkorv och pommes samt räksallad för min del. Jag har plockat fram rena kläder till morgondagen och ska strax packa min jobbväska. Somliga ska väl vara hemma och lata sig även en måndag…

Citrus på fällen i soffan

Somliga ska väl vara hemma och lata sig även i morgon på måndagen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 3 februari 2019: Söndagsslö i söndagssnö och från kaos till ordning

 1. FEM skriver:

  Gött o få ordning i skåpen. Här plockar jag och Danneman bland sakerna i våra skåp. Han ska ju flytta snart och behöver i princip allting. Porslin får han av oss, tallrikar både djupa och flata. Assietter har vi hur mycket som helst, så det får han också. Lite uppläggningsfat och skålar har vi plockat fram som han får ta med sig. Möbler blir från Återvinningen lite längre fram. Mycket o styra med när en ska flytta.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi har liksom inte hunnit med. Nu har vi ytterligare några skåp i köket, men de är ändå hyfsat OK. Och sen är det… vinden… *ryser*

   Härligt att Dannis har fått lägenhet! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.