Lördagen den 2 februari 2019: Lördagsslapp


 Kära dagbok…

Jag har läst. Väldigt mycket, verkar det som. I själva verket var jag i slutet på två böcker, så igår kväll gjorde jag slag i saken och läste ut båda. När det gäller Stefan Ahnhem läste jag ut den andra boken i hans Fabian Risk-serie och grabbade genast tag i den tredje. Sen återstår en oläst i bokhyllan – den jag gav Anna i julklapp förra året. Det här är mycket bra och spännande böcker som alla har oväntade slut. Rekommenderas varmt för den som gillar spänning! Jag hann läsa en trekvart eller nåt i morse i del tre. Den verkar lovande.

För den som gillar Uppsala rekommenderar jag i stället Gunilla Lindbergs böcker. Den jag läste ut igår kom ut 2004 och är väl inte riktigt ”idag”. Men… Gunilla Lindbergs personporträtt fortsätter att lysa även om hon är i himlen. Saknade extra-mamma!

(För hela bildtexter, större bilder, bildspel och kommentera varje enskild bild, klicka på bilden!)

∼ ♦ ∼

Stämpel på handen

Svartklubbsstämpel???

Och idag har vi varit på… svartklubb! Äh jag bara skojar! Efter en viss sovmorgon, sen frukost, dusch (jag provade mina Ritualsjulklappar, dvs duscholja, deostick och kroppskräm) och hårtvätt promenerade vi till Fyrishov där det var Antikmässa (är – även i morgon). Entrén på 80 spänn var helt OK, för det fanns massor att titta på. En del häcklade föremål – för att en stund senare klåfingrigt (”jag rörde den ju knappt”) välta en liten hylla med glas- och porslinssaker. Riktigt röd i fejan smet personen ifråga därifrån med svansen mellan bena. Anna och jag rev inte ner några saker utan vi tittade mest med ögonen, inte fingrarna. Många fina saker var det och ganska bra priser. Sen var det roligt att träffa gamla bekanta i form av B och A bland besökarna och vår retrokompis Ilona bland utställarna. Varmt blev det och trött i fötterna blev jag, så det vara ganska skönt att sitta ner en stund efter att ha vandrat runt och ta lunch. Tyvärr snackades det kiss, bajs och snor vid bordet bredvid. Somliga har visst ingen som helst uppfostran/hyfs. Jag köpte med mig en brun påse med sött innehåll och rött hjärta på till kvällen, medan Anna fick annat sällskap än av mig till Korgtassen för diverse inköp. Det blir väl så att vi hamnar framför TV:n i kväll för att glo på en musiktävlingsomgång.


Jag har gått ett varv med Helvetesmonstret*, Anna 
och jag har båda skrikit på katterna som alltid är i vägen. Anna står vid spisen, för vår tvåveckorssambo har önskat chicken tikka masala till middag. Familjen Katt ligger lite här och var. Lördagslugnet sänker sig, jag har dragit i mig en Staropramen medan jag har skrivit detta. Gott och trött och skönt avslappnad, nästan som en katt, är jag…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = dammsugaren, enligt katterna


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.