Tisdag kväll den 22 januari och onsdagen den 23 januari 2019: Summan av lasterna osv.


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan med choklad

Igår kunde jag inte motstå frestelsen att äta choklad.

Nej, jag har ingen karaktär att motstå frestelser ibland. (Rätt ofta, om du frågar.) Igår föll jag till föga och köpte inte bara en utan två 100 grams Marabou chokladkakor (extrapris för två) när jag ändå var in på ICA S:t Per för att köpa TV-tidning och kvällsmackor. Och ja, du läste rätt: jag köpte färdiga trekantsmackor med ägg och räkor. Tisslingarna fick var sin räka också. Sen åt jag bara en av de två chokladkakorna.

Jag känner mig så trött och slut just nu, nåt som kan bero på att infektionen fortfarande håller på att klinga av. Hostan är envis och det gör ont i bröstet när jag andas flåsar på promenaderna till och från jobbet. Även idag gick jag gågatan och Mördarbacken*, för där är det inte halt. Men jag mår så mycket bättre och tycker nog att jag inte behöver känna alltför stor skuld för mina laster. Oavsett hur det är för mig, så brukar en avslutad last ersättas av en ny. Jag var i alla fall så himla glad när jag kom hem igår och Anna hade fixat så mycket hemma: dammsugit, tvättat, gått med sopor, tömt kattpottor och tömt diskmaskinen. Jag dammsög sovrummet och lite på väg tillbaka till städgarderoben, det var allt. Sen slog jag mig ner och läste och kollade på Auktionssommar. Programmet är sisådär, tycker jag. Det är alltid kul att se på gamla saker, men deltagare, programledare och tävlingsmomentet intresserar mig inte alls. Då tycker jag att den brittiska serien där två personer – en expert och en intresserad – åker runt och köper grejor som sen säljs på auktion är roligare. Tävlingsmomentet är mer spännande och dessutom får deltagarna inte behålla varken saker eller pengar. I Auktionssommar får deltagarna till exempel behålla de saker de ropar in. Eventuella vinster i det brittiska programmet går till välgörande ändamål.  Antiques Road Trip går på TV8 klockan 18 om vardagskvällarna just nu.

Antiques Road Trip

Den brittiska versionen av Auktionssommar är bättre än den svenska, tycker jag, men programmen är inte helt lika.

∼ ♦ ∼

Idag är det lite varmare ute, men ändå runt sex minusgrader. Dunjackan är skön att bära, det känns som om jag går omkring med täcket omkring mig. Min arbetsdag försvann i ett nafs, men innebar en del strul och irritationsmoment. Jag gillar inte att bli irriterad på jobbet. Tyvärr blir jag det när det alltid är samma saker och samma personer som inte ”fungerar”. Nuff said!

∼ ♦ ∼

Även i kväll är jag och familjen Katt ensamma hemma. Jag ska läsa, för min bok på gång är så himla spännande just nu. Sen har jag plockat fram nästa bok ur bokhyllorna som jag ska läsa. Citrus ser nöjd ut. Och jag kan aldrig vara utan en bok på gång. Summan av lasterna osv… Jag har startat en maskin tvätt, gett katterna mat och ska slänga lite sopor innan jag hämtar arbeterskan från jobbet klockan 21.

Citrus och böckerna Det som göms i snö och Offer utan ansikte

Snart redo för nästa bok – med Citrus godkännande.

∼ ♦ ∼

Dagens AJA BAJA delar jag ut till tjejen som körde omkring i en firmabil från Förenade Care och som inte stannade vid ett övergångsställe där det stod fotgängare och ville gå över. Bilföraren höll i en mobiltelefon och var uppenbarligen upptagen med annat än att köra bil. Detta var en brottslig handling.

Tjurig mugg

Aja baja, Förenade Care-bilförare. Det är brottsligt att köra bil och hålla i mobilen samtidigt.

∼ ♦ ∼

*Mördarbacken = Carolinabacken


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 22 januari och onsdagen den 23 januari 2019: Summan av lasterna osv.

  1. rexxmaster skriver:

    Antiques Road Trip är superbra! Brukar försöka kolla så ofta jag hinner. Ibland hittar de ju riktigt bra saker. Häromveckan visade de avsnittet där Anita Manning köpte en buddahstaty för £50 och sålde den för £3800! Så kan det gå när man har en bra fingertoppskänsla (och prutar hårt)!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.